BACKSTORY

Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF

19-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το αρχοντικό Σερπιέρη

Tο αρχοντικό Σερπιέρη, θα γίνει ένα από τα στρατηγεία της Τράπεζας Πειραιώς. Και επειδή δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο κτίριο, το βάρος θα πέσει στο να γίνει ένα απολύτως λειτουργικό κτίριο, ένα απολύτως σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο. Αυτό ήταν το πάλαι ποτέ στρατηγείο της Αγροτικής Τράπεζας. Αυτό θα είναι ένα από τα αντικείμενα που θα παρουσιάσουν στη συνεργασία τους η τράπεζα και η Dimand. Το Αρχοντικό Σερπιέρη, ένα από τα λίγα σήμερα σωζόμενα στην Αθήνα αρχοντικά των τελών του 19ου αιώνα, βρίσκεται στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω και φέρει μεταξύ άλλων σημαντικά έργα τέχνης. Η αναβάθμιση σημαντικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας με κριτήρια λειτουργικότητας εκτιμάται πως θα υποστηρίξει περαιτέρω την αναβάθμιση του κέντρου.

Η ΕΚΤ και τα μαντάτα

H δυναμική της έκθεσης της ΕΚΤ θα έλεγε κανείς πως κρούει και έναν πολιτικό κώδωνα κινδύνου στο πλαίσιο των όσων συμβαίνουν με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη μιλώντας για απογοητευτική εικόνα στην τραπεζική ενοποίηση. Εν τέλει οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ το έχουν δει το έργο. Η δυσκολία τους είναι να ξεπεράσουν τους πολιτικούς και να το εκτελέσουν.

Το μέρισμα της ΕΤΕ

Η Εθνική Τράπεζα θα αρχίσει να καταβάλει το μέρισμα στις 2 Αυγούστου και είναι η τελευταία από τις συστημικές που προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση. Θα το πράξει δε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α' εξάμηνο.

Ας σημειώσουμε πάντως πως στο ΤΧΣ έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες προκειμένου τον Σεπτέμβριο το Ταμείο να προχωρήσει σε περαιτέρω αποεπένδυση και μιλάμε ουσιαστικά για την έναρξη διαδικασιών για την πρόσληψη συμβούλων.

Μαζεύουν

Πολύ αυξημένους όγκους πραγματοποιεί η Intralot στις τελευταίες συνεδριάσεις χωρίς μάλιστα η μετοχή να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρά χαρτοφυλάκια προβαίνουν σε μεθοδικό μάζεμα αναμένοντας εξελίξεις, ειδικά από το μέτωπο της Αμερικής.

Η αντίδραση της Ελλάκτωρ

Νέα ανοδική αντίδραση, σαφώς εντονότερη από την αμέσως προηγούμενη, σημείωσε χτες η μετοχή της Ελλάκτωρ (με +5,11%), κι ενώ πρώτα είχε υποχωρήσει σε χαμηλά κάμποσων μηνών και σε απόσταση από τα υψηλά των σχεδόν 2,8 ευρώ. Η τιμή της είναι κάπου στα 2,5 ευρώ και δεν ξέρουμε αν το come back των αγοραστών σχετίζεται με την τεχνική ανάλυση ή με την επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ που θα πάρουν οι μέτοχοι σε... περίπου έναν μήνα από τώρα (αποκοπή 22/07). Δηλαδή μιλάμε για απόδοση σχεδόν 20%. Ενδιάμεσα, στις 8 Ιουλίου, υπάρχει και η Γ.Σ. για να δώσει το «πράσινο φως» πώλησης της ΗΛΕΚΤΩΡ που θα φέρει σχεδόν 114 εκατ. ευρώ τα ταμεία.

Η υπεραξία του PPF

Αυτό που μπορούμε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσουμε σχετικά με τα νέα σχέδια γύρω από το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ και τις άλλες συμμετοχές – θυγατρικές, είναι ότι το Ταμείο, και προφανώς η μονάδα ωρίμανσης στρατηγικών έργων και συμβάσεων, ή αλλιώς PPF, προφανώς έχει αποδείξει την υπεραξία της. Εξ ου και τα σχέδια για τη σχετική της αυτόνομη πορεία υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου και υπό τον εντεταλμένο σύμβουλο. Άρα, κάτι καλό έχει γίνει εκεί από τον Π. Σταμπουλίδη και την ομάδα του, ίσως μάλιστα δούμε και διεύρυνση αρμοδιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Οι προτάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης

23:54

WSJ: Τα ΗΑΕ έχουν πραγματοποιήσει μυστικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν

23:46

«Πράσινο 5 στα 5» για χρυσό

23:38

Ινδία: Περιοδεία Μόντι σε ΗΑΕ και τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες

23:28

Βρετανία: Kυρώσεις σε 12 άτομα και εταιρείες για διασυνδέσεις με το Ιράν

23:15

Wall Street: Πρώτη φορά πάνω από τις 7.400 μονάδες ο S&P 500 - Ρεκόρ και ο Nasdaq

22:58

Ταμείο Καινοτομίας: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για πρόσβαση σε νέα φάρμακα και θεραπείες

22:45

Δύο στους τρεις Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει γιατί γίνεται πόλεμος στο Ιράν

22:37

«Το ΝΑΤΟ ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο σήμερα», λέει η Καναδή ΥΠΕΞ

22:21

Νέα άνοδος σχεδόν 3% για πετρέλαιο δια στόματος Τραμπ

22:05

Αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» έκανε αεροσκάφος της Lufthansa

21:53

Χανταϊός: Απέπλευσε από την Τενερίφη το MV Hondius μετά την απομάκρυνση των τελευταίων επιβατών

21:42

Τσίπρας: «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη αλλά να τον νικήσουμε»

21:29

Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να τερματίσει τον πόλεμο»

21:20

ΥπΑΑΤ: Αποζημιώσεις άνω των 210 εκατ. ευρώ για κτηνοτροφία - Κανονικά τα έργα ΣΔΙΤ

21:11

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει επανέναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

20:59

Ο Τραμπ σκέφτεται να κάνει τη Βενεζουέλα 51η πολιτεία των ΗΠΑ

20:47

Η ατζέντα των συνομιλιών Τραμπ - Σι στο Πεκίνο

20:38

ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο

20:33

Κάλας: «Δεν βρισκόμαστε σε στάδιο συζητήσεων με τη Ρωσία»

20:25

Ο Τραμπ θέλει να ανασταλεί προσωρινά ο φόρος βενζίνης

20:17

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφιο προβάδισμα για ΝΔ - Τα ποσοστά Καρυστιανού και Τσίπρα

20:13

Τεράστια «τρύπα» στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου

20:08

Χανταϊός: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Το πιο αυστηρό πρωτόκολλο τηρεί η Ελλάδα

19:58

ElvalHalcor: Από 26 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή

19:48

Προειδοποίηση Saudi Aramco για επικίνδυνη μείωση στα αποθέματα καυσίμων

19:38

Δωρεά 90 οχημάτων από τον Όμιλο ΔΕΗ στην Άμεση Δράση Αττικής

19:26

Μασκ, Κουκ και κορυφαία εταιρικά στελέχη προσκλήθηκαν να συνοδεύσουν τον Τραμπ στην Κίνα

19:24

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαρίδι» οι αμυντικοί τίτλοι

19:19

Κορυφώνεται σήμερα η μεταφορά αφρικανικής σκόνης - Ποιες περιοχές επιβαρύνονται