BACKSTORY

Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF

19-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF

Το αρχοντικό Σερπιέρη

Tο αρχοντικό Σερπιέρη, θα γίνει ένα από τα στρατηγεία της Τράπεζας Πειραιώς. Και επειδή δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο κτίριο, το βάρος θα πέσει στο να γίνει ένα απολύτως λειτουργικό κτίριο, ένα απολύτως σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο. Αυτό ήταν το πάλαι ποτέ στρατηγείο της Αγροτικής Τράπεζας. Αυτό θα είναι ένα από τα αντικείμενα που θα παρουσιάσουν στη συνεργασία τους η τράπεζα και η Dimand. Το Αρχοντικό Σερπιέρη, ένα από τα λίγα σήμερα σωζόμενα στην Αθήνα αρχοντικά των τελών του 19ου αιώνα, βρίσκεται στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω και φέρει μεταξύ άλλων σημαντικά έργα τέχνης. Η αναβάθμιση σημαντικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας με κριτήρια λειτουργικότητας εκτιμάται πως θα υποστηρίξει περαιτέρω την αναβάθμιση του κέντρου.

Η ΕΚΤ και τα μαντάτα

H δυναμική της έκθεσης της ΕΚΤ θα έλεγε κανείς πως κρούει και έναν πολιτικό κώδωνα κινδύνου στο πλαίσιο των όσων συμβαίνουν με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη μιλώντας για απογοητευτική εικόνα στην τραπεζική ενοποίηση. Εν τέλει οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ το έχουν δει το έργο. Η δυσκολία τους είναι να ξεπεράσουν τους πολιτικούς και να το εκτελέσουν.

Το μέρισμα της ΕΤΕ

Η Εθνική Τράπεζα θα αρχίσει να καταβάλει το μέρισμα στις 2 Αυγούστου και είναι η τελευταία από τις συστημικές που προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση. Θα το πράξει δε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α' εξάμηνο.

Ας σημειώσουμε πάντως πως στο ΤΧΣ έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες προκειμένου τον Σεπτέμβριο το Ταμείο να προχωρήσει σε περαιτέρω αποεπένδυση και μιλάμε ουσιαστικά για την έναρξη διαδικασιών για την πρόσληψη συμβούλων.

Μαζεύουν

Πολύ αυξημένους όγκους πραγματοποιεί η Intralot στις τελευταίες συνεδριάσεις χωρίς μάλιστα η μετοχή να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρά χαρτοφυλάκια προβαίνουν σε μεθοδικό μάζεμα αναμένοντας εξελίξεις, ειδικά από το μέτωπο της Αμερικής.

Η αντίδραση της Ελλάκτωρ

Νέα ανοδική αντίδραση, σαφώς εντονότερη από την αμέσως προηγούμενη, σημείωσε χτες η μετοχή της Ελλάκτωρ (με +5,11%), κι ενώ πρώτα είχε υποχωρήσει σε χαμηλά κάμποσων μηνών και σε απόσταση από τα υψηλά των σχεδόν 2,8 ευρώ. Η τιμή της είναι κάπου στα 2,5 ευρώ και δεν ξέρουμε αν το come back των αγοραστών σχετίζεται με την τεχνική ανάλυση ή με την επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ που θα πάρουν οι μέτοχοι σε... περίπου έναν μήνα από τώρα (αποκοπή 22/07). Δηλαδή μιλάμε για απόδοση σχεδόν 20%. Ενδιάμεσα, στις 8 Ιουλίου, υπάρχει και η Γ.Σ. για να δώσει το «πράσινο φως» πώλησης της ΗΛΕΚΤΩΡ που θα φέρει σχεδόν 114 εκατ. ευρώ τα ταμεία.

Η υπεραξία του PPF

Αυτό που μπορούμε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσουμε σχετικά με τα νέα σχέδια γύρω από το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ και τις άλλες συμμετοχές – θυγατρικές, είναι ότι το Ταμείο, και προφανώς η μονάδα ωρίμανσης στρατηγικών έργων και συμβάσεων, ή αλλιώς PPF, προφανώς έχει αποδείξει την υπεραξία της. Εξ ου και τα σχέδια για τη σχετική της αυτόνομη πορεία υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου και υπό τον εντεταλμένο σύμβουλο. Άρα, κάτι καλό έχει γίνει εκεί από τον Π. Σταμπουλίδη και την ομάδα του, ίσως μάλιστα δούμε και διεύρυνση αρμοδιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:01

Ενέργεια: Πότε ανακοινώνεται το πακέτο στήριξης για τη βιομηχανία - Τι «καίει» την αγορά

07:55

Η underground πόλη με την πιο δυνατή νυχτερινή ζωή

07:53

Ρεύμα: Αυξάνονται τιμές και εξαγωγές, χωρίς όφελος για τον Έλληνα καταναλωτή

07:48

Αστικές Συγκοινωνίες: IoT, AI και σύγχρονες τεχνολογίες σε 250 οχήματα για παραβάσεις, κυκλοφοριακό και οδική ασφάλεια

07:45

Επιδότηση diesel 16 λεπτών: Πώς λειτουργεί και τι θα δουν οι οδηγοί στην αντλία

07:36

Logistics: Ανοδικά τα ενοίκια, έρχονται 800.000 τ.μ., ποια είναι τα hot spots - Τι «παίζει» στο retail

07:33

Όλα τα «μυστικά» για το Fuel Pass - Πώς θα κάνετε την αίτηση, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

07:30

Έγγραφο Κομισιόν προς Eurogroup: Όχι σε ρήτρα διαφυγής - Κάθε κράτος θα πάρει μέτρα με βάση τις δυνάμεις του

07:19

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνονται το επίδομα ανεργίας, το επίδομα γάμου, οι τριετίες και τα κλιμάκια του Δημοσίου

07:13

Τρολ - Αλλαγές με άρωμα ΚΚ - Παρουσίες και διακύβευμα στο Συνέδριο του ΠAΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

07:11

Η επαναληπτική της Credia - Η φωτιά στη συνδρομητική - Οι ΑΕΕΑΠ των Quest - Fourlis

07:05

WSJ: Ο Ντ. Τραμπ εξετάζει την αποστολή άλλων 10.000 μελών χερσαίων δυνάμεων στη Μ. Ανατολή

23:55

Ρώσοι κοινοβουλευτικοί συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον με Αμερικανούς αξιωματούχους

23:50

Όλοι οι Καναδοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών εταιριών, πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά

23:45

Κομισιόν: Πρόταση να γίνει η ΕΕ ιδρυτικό μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου για την Ουκρανία

23:20

Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Το Ιράν επιτρέπει στα πλοία μας να περνούν από το Ορμούζ

23:10

Λιπάσματα: Ενίσχυση 15% αλλά με ρίσκο - Παραδείγματα επιδότησης

23:03

Eurogroup: Στο επίκεντρο αύριο οι αγορές ενέργειας και τα μέτρα πολιτικής - Ζητούμενο ο προσεκτικός σχεδιασμός

23:00

Κομισιόν: Διερευνά τη συμμόρφωση του Snapchat για τους κανόνες προστασίας παιδιών

22:56

Χρυσός: Νέα «βουτιά» καθώς παραμένει θολό το τοπίο του πολέμου

22:36

Τραμπ: Παράταση έως τις 6 Απριλίου στο Ιράν για να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

22:29

Το Ιράν «πληγώνει» την Wall Street: «Βουτιά» 470 μονάδες ο Dow, σε έδαφος διόρθωσης ο Nasdaq

22:22

Σε ΦΕΚ η ΠΝΠ για την ακρίβεια - Τα ψιλά γράμματα των μέτρων στήριξης

22:02

Ιράν: Επιτρέπει σε παιδιά 12 ετών να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη

21:54

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 108 δολάρια το Brent εν μέσω πολεμικής αβεβαιότητας

21:40

Ρούμπιο: «Προς το συμφέρον της G7 να βοηθήσει να ανοίξει το Ορμούζ»

21:23

Μίνι ανασχηματισμός στην Ισπανία: Ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

21:13

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι» απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

21:04

ΗΠΑ: Ο υποψήφιος αρχηγός των πυρηνικών δυνάμεων δεν βλέπει τον λόγο να ξαναρχίσουν πυρηνικές δοκιμές

20:57

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Σοβαρός κίνδυνος για τη ναυσιπλοΐα η επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα»