BACKSTORY

Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF

19-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF

Το αρχοντικό Σερπιέρη

Tο αρχοντικό Σερπιέρη, θα γίνει ένα από τα στρατηγεία της Τράπεζας Πειραιώς. Και επειδή δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο κτίριο, το βάρος θα πέσει στο να γίνει ένα απολύτως λειτουργικό κτίριο, ένα απολύτως σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο. Αυτό ήταν το πάλαι ποτέ στρατηγείο της Αγροτικής Τράπεζας. Αυτό θα είναι ένα από τα αντικείμενα που θα παρουσιάσουν στη συνεργασία τους η τράπεζα και η Dimand. Το Αρχοντικό Σερπιέρη, ένα από τα λίγα σήμερα σωζόμενα στην Αθήνα αρχοντικά των τελών του 19ου αιώνα, βρίσκεται στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω και φέρει μεταξύ άλλων σημαντικά έργα τέχνης. Η αναβάθμιση σημαντικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας με κριτήρια λειτουργικότητας εκτιμάται πως θα υποστηρίξει περαιτέρω την αναβάθμιση του κέντρου.

Η ΕΚΤ και τα μαντάτα

H δυναμική της έκθεσης της ΕΚΤ θα έλεγε κανείς πως κρούει και έναν πολιτικό κώδωνα κινδύνου στο πλαίσιο των όσων συμβαίνουν με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη μιλώντας για απογοητευτική εικόνα στην τραπεζική ενοποίηση. Εν τέλει οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ το έχουν δει το έργο. Η δυσκολία τους είναι να ξεπεράσουν τους πολιτικούς και να το εκτελέσουν.

Το μέρισμα της ΕΤΕ

Η Εθνική Τράπεζα θα αρχίσει να καταβάλει το μέρισμα στις 2 Αυγούστου και είναι η τελευταία από τις συστημικές που προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση. Θα το πράξει δε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α' εξάμηνο.

Ας σημειώσουμε πάντως πως στο ΤΧΣ έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες προκειμένου τον Σεπτέμβριο το Ταμείο να προχωρήσει σε περαιτέρω αποεπένδυση και μιλάμε ουσιαστικά για την έναρξη διαδικασιών για την πρόσληψη συμβούλων.

Μαζεύουν

Πολύ αυξημένους όγκους πραγματοποιεί η Intralot στις τελευταίες συνεδριάσεις χωρίς μάλιστα η μετοχή να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρά χαρτοφυλάκια προβαίνουν σε μεθοδικό μάζεμα αναμένοντας εξελίξεις, ειδικά από το μέτωπο της Αμερικής.

Η αντίδραση της Ελλάκτωρ

Νέα ανοδική αντίδραση, σαφώς εντονότερη από την αμέσως προηγούμενη, σημείωσε χτες η μετοχή της Ελλάκτωρ (με +5,11%), κι ενώ πρώτα είχε υποχωρήσει σε χαμηλά κάμποσων μηνών και σε απόσταση από τα υψηλά των σχεδόν 2,8 ευρώ. Η τιμή της είναι κάπου στα 2,5 ευρώ και δεν ξέρουμε αν το come back των αγοραστών σχετίζεται με την τεχνική ανάλυση ή με την επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ που θα πάρουν οι μέτοχοι σε... περίπου έναν μήνα από τώρα (αποκοπή 22/07). Δηλαδή μιλάμε για απόδοση σχεδόν 20%. Ενδιάμεσα, στις 8 Ιουλίου, υπάρχει και η Γ.Σ. για να δώσει το «πράσινο φως» πώλησης της ΗΛΕΚΤΩΡ που θα φέρει σχεδόν 114 εκατ. ευρώ τα ταμεία.

Η υπεραξία του PPF

Αυτό που μπορούμε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσουμε σχετικά με τα νέα σχέδια γύρω από το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ και τις άλλες συμμετοχές – θυγατρικές, είναι ότι το Ταμείο, και προφανώς η μονάδα ωρίμανσης στρατηγικών έργων και συμβάσεων, ή αλλιώς PPF, προφανώς έχει αποδείξει την υπεραξία της. Εξ ου και τα σχέδια για τη σχετική της αυτόνομη πορεία υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου και υπό τον εντεταλμένο σύμβουλο. Άρα, κάτι καλό έχει γίνει εκεί από τον Π. Σταμπουλίδη και την ομάδα του, ίσως μάλιστα δούμε και διεύρυνση αρμοδιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:53

Σε υψηλό 4 ετών το πετρέλαιο, ξεπέρασε τα 126 δολάρια

07:47

Το πραγματικό σοκ στις τιμές των τροφίμων έρχεται…

07:40

Σήμερα στις Βρυξέλλες ο νέος πολυετής Προϋπολογισμός - Τι αλλάζει στις προβλέψεις

07:34

MSCI: Μοναδική περίπτωση η επιστροφή της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές - Ευκαιρία για τους επενδυτές

07:21

Ελληνικό: Πότε «ανοίγουν οι πύλες» του «Sports Park» - Οι εγκαταστάσεις και οι επόμενες φάσεις

07:14

Χρέη στην Εφορία: Η αύξηση των φρέσκων οφειλών «απειλεί» τις 72 δόσεις - Αγκάθι η τακτοποίηση

07:06

Η μεγάλη πιστωτική επέκταση της Πειραιώς - Ο logistics κλάδος της Prodea - Η πρώτη πελάτισσα του The Ilissian

23:56

Παρέμβαση Ελλάδας στον ΟΗΕ: Ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν συνάδει με τη Σύμβαση του Μοντρέ

23:46

Microsoft: Kαθαρά κέρδη 31,78 δισ. δολαρίων με «όχημα» το Azure - Στο +18% ο κύκλος εργασιών

23:36

Meta: Πτώση άνω του 5% της μετοχής αφού δαπάνες και αύξηση χρηστών απογοήτευσαν

23:29

Alphabet: Ράλι εσόδων 22% με ώθηση τα 20 δισ. δολάρια από Google Cloud

23:24

Amazon: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα τριμήνου - Γιατί πέφτει η μετοχή

23:20

Αναβάθμιση guidance από Ford - «Δώρο» 1,3 δισ. δολάρια από δασμούς Τραμπ

23:11

Wall Street: «Κόκκινο 5x5» για Dow Jones

22:59

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τον εκλογικό χάρτη της Λουιζιάνας

22:48

Τσίπρας: «Ηθική επανάσταση με Δημοκρατία, Διαφάνεια και Δικαιοσύνη»

22:37

Τραμπ: Η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει σύντομα τα αρχεία για τα UFO

22:26

ΞΕΕ: Με νέο ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο 7ος Διαγωνισμός Idea Platform

22:15

Κεφαλογιάννη: Η προώθηση του γαμήλιου τουρισμού στο επίκεντρο της στρατηγικής του υπουργείου

22:05

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 118 δολάρια το Brent μετά τη νέα απειλή Τραμπ

21:59

Παραμένει στο ΔΣ της Fed ο Πάουελ - Το «στίγμα» για πληθωρισμό, πετρέλαιο, επιτόκια

21:58

Υπουργείο Εργασίας: Λαϊκίστικη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ωράριο εργασίας

21:49

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση 2,5 μονάδων για τη ΝΔ - Η εικόνα για Τσίπρα - Καρυστιανού

21:39

Απώλειες για τον χρυσό μετά το «φρένο» της Fed

21:31

Επιτελικό ή μη, το Κράτος οφείλει να είναι συντονισμένο

21:27

Παρουσίαση του προγράμματος Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης

21:19

Βρετανία: Ο Φάρατζ κατηγορείται ότι δεν δήλωσε δωρεά άνω του 1 εκατ. λιρών από επενδυτή crypto

21:02

Προσωρινή εκεχειρία στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν σε επικοινωνία του με τον Τραμπ

21:01

Επιτόκια Fed: Τρίτο «φρένο» στο «φινάλε» Πάουελ - Διχασμός 34ετίας στη FOMC

20:52

ΠΟΥ: Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον Οργανισμό