BACKSTORY

Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF

19-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF

Το αρχοντικό Σερπιέρη

Tο αρχοντικό Σερπιέρη, θα γίνει ένα από τα στρατηγεία της Τράπεζας Πειραιώς. Και επειδή δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο κτίριο, το βάρος θα πέσει στο να γίνει ένα απολύτως λειτουργικό κτίριο, ένα απολύτως σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο. Αυτό ήταν το πάλαι ποτέ στρατηγείο της Αγροτικής Τράπεζας. Αυτό θα είναι ένα από τα αντικείμενα που θα παρουσιάσουν στη συνεργασία τους η τράπεζα και η Dimand. Το Αρχοντικό Σερπιέρη, ένα από τα λίγα σήμερα σωζόμενα στην Αθήνα αρχοντικά των τελών του 19ου αιώνα, βρίσκεται στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω και φέρει μεταξύ άλλων σημαντικά έργα τέχνης. Η αναβάθμιση σημαντικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας με κριτήρια λειτουργικότητας εκτιμάται πως θα υποστηρίξει περαιτέρω την αναβάθμιση του κέντρου.

Η ΕΚΤ και τα μαντάτα

H δυναμική της έκθεσης της ΕΚΤ θα έλεγε κανείς πως κρούει και έναν πολιτικό κώδωνα κινδύνου στο πλαίσιο των όσων συμβαίνουν με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη μιλώντας για απογοητευτική εικόνα στην τραπεζική ενοποίηση. Εν τέλει οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ το έχουν δει το έργο. Η δυσκολία τους είναι να ξεπεράσουν τους πολιτικούς και να το εκτελέσουν.

Το μέρισμα της ΕΤΕ

Η Εθνική Τράπεζα θα αρχίσει να καταβάλει το μέρισμα στις 2 Αυγούστου και είναι η τελευταία από τις συστημικές που προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση. Θα το πράξει δε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α' εξάμηνο.

Ας σημειώσουμε πάντως πως στο ΤΧΣ έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες προκειμένου τον Σεπτέμβριο το Ταμείο να προχωρήσει σε περαιτέρω αποεπένδυση και μιλάμε ουσιαστικά για την έναρξη διαδικασιών για την πρόσληψη συμβούλων.

Μαζεύουν

Πολύ αυξημένους όγκους πραγματοποιεί η Intralot στις τελευταίες συνεδριάσεις χωρίς μάλιστα η μετοχή να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρά χαρτοφυλάκια προβαίνουν σε μεθοδικό μάζεμα αναμένοντας εξελίξεις, ειδικά από το μέτωπο της Αμερικής.

Η αντίδραση της Ελλάκτωρ

Νέα ανοδική αντίδραση, σαφώς εντονότερη από την αμέσως προηγούμενη, σημείωσε χτες η μετοχή της Ελλάκτωρ (με +5,11%), κι ενώ πρώτα είχε υποχωρήσει σε χαμηλά κάμποσων μηνών και σε απόσταση από τα υψηλά των σχεδόν 2,8 ευρώ. Η τιμή της είναι κάπου στα 2,5 ευρώ και δεν ξέρουμε αν το come back των αγοραστών σχετίζεται με την τεχνική ανάλυση ή με την επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ που θα πάρουν οι μέτοχοι σε... περίπου έναν μήνα από τώρα (αποκοπή 22/07). Δηλαδή μιλάμε για απόδοση σχεδόν 20%. Ενδιάμεσα, στις 8 Ιουλίου, υπάρχει και η Γ.Σ. για να δώσει το «πράσινο φως» πώλησης της ΗΛΕΚΤΩΡ που θα φέρει σχεδόν 114 εκατ. ευρώ τα ταμεία.

Η υπεραξία του PPF

Αυτό που μπορούμε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσουμε σχετικά με τα νέα σχέδια γύρω από το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ και τις άλλες συμμετοχές – θυγατρικές, είναι ότι το Ταμείο, και προφανώς η μονάδα ωρίμανσης στρατηγικών έργων και συμβάσεων, ή αλλιώς PPF, προφανώς έχει αποδείξει την υπεραξία της. Εξ ου και τα σχέδια για τη σχετική της αυτόνομη πορεία υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου και υπό τον εντεταλμένο σύμβουλο. Άρα, κάτι καλό έχει γίνει εκεί από τον Π. Σταμπουλίδη και την ομάδα του, ίσως μάλιστα δούμε και διεύρυνση αρμοδιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:53

Σπανάκης: Αναβάθμιση ειδικού ληξιαρχείου - Νέα ψηφιακή πλατφόρμα από 1η Ιανουαρίου 2026

12:53

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 42,1% στις εργασίες των υποθηκοφυλακείων το 2023

12:45

Υπ. Ανάπτυξης: Προσπάθεια εξαπάτησης τα μηνύματα για δήθεν «δωρεάν πακέτα γιορτών»

12:41

Εξοικονομώ 2025: 20.840 νοικοκυριά στην πρώτη φάση

12:39

Νόμπελ Ειρήνης: Οι νικητές που δεν παρέστησαν στην απονομή του βραβείου

12:34

Βορίδης: Ο εισαγγελέας είπε το αυτονόητο για τα μπλόκα - Οι αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου

12:30

Πρωτοψάλτης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντός του Δεκεμβρίου πληρωμές άνω του 1 δισ. ευρώ

12:25

Nintendo: Απώλειες 14 δισ. δολαρίων λόγω «εκτόξευσης» των τιμών στα τσιπ μνήμης

12:24

Αύξηση 6,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο

12:20

Αυξήθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Οκτώβριο

12:20

Έρευνα: Η έκθεση γυναικών και παιδιών σε βία συνδέεται με ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας

12:17

«Ακτή Βουλιαγμένης»: Δίνονται προσφορές για το παραλιακό «φιλέτο» της ΕΤΑΔ

12:16

Τσιάρας για αγρότες: «Διαφορετικά αιτήματα ανά μπλόκο, συνάντηση και σήμερα αν το επιθυμούν»

12:10

ΝΔ: Ορίστηκαν οι νέοι αναπληρωτές Γραμματείς του Οργανωτικού

12:07

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΥΠΕΞ Αλγερίας: Αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων

12:06

ΑΔΜΗΕ: Εξοικονόμηση άνω των 700 εκατ. ευρώ από την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου

12:03

Χαρδαλιάς: Το Attiki On κινείται σε χρόνο - ρεκόρ

11:45

Τράπεζα της Γαλλίας: Αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις για το 2025 - «Βλέπει» ανάπτυξη 0,7%

11:35

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών υπό την προεδρία Μητσοτάκη

11:33

Κικίλιας: Τους επόμενους μήνες θα υπογραφούν συμφωνίες με τις ΗΠΑ στον τομέα της Ναυτιλίας

11:30

Ελεγκτικό Συνέδριο: Γιατί «στοιχειώνουν» ακόμη τα Ολυμπιακά Ακίνητα - Τι έγινε σε Tae Kwon Do και Badminton

11:28

ΧΑ: Ήπιες πιέσεις με ισχνό τζίρο

11:24

Amazon: Επένδυση 35 δισ. δολαρίων σε cloud και AI στην Ινδία

11:16

Πάτρα: Η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφίες για τα μπλόκα στη Δυτική Ελλάδα

11:10

Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): Ορόσημο το 2025 για τη χρηματιστηριακή αγορά

11:05

Μπούζνα: Η Euronext ενσωματώνει την ελληνική κεφαλαιαγορά στις παγκόσμιες ροές κεφαλαίων

11:02

Μακέδος (ΤΜΕΔΕ): Ποιοτικά τα υλικά και τα έργα στην Ελλάδα

11:01

Γερουλάνος: Η λίστα με τα 135 έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που απεντάχθηκαν ή τροποποιήθηκαν

10:56

Στο «κόκκινο» οι δρόμοι της Αττικής: Άμεση ανάγκη για μέτρα διαχείρισης κυκλοφορίας

10:50

Kaspersky: Η Ελλάδα στο στόχαστρο νέων κυβερνοαπειλών