BACKSTORY

Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF

19-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το αρχοντικό Σερπιέρη

Tο αρχοντικό Σερπιέρη, θα γίνει ένα από τα στρατηγεία της Τράπεζας Πειραιώς. Και επειδή δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο κτίριο, το βάρος θα πέσει στο να γίνει ένα απολύτως λειτουργικό κτίριο, ένα απολύτως σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο. Αυτό ήταν το πάλαι ποτέ στρατηγείο της Αγροτικής Τράπεζας. Αυτό θα είναι ένα από τα αντικείμενα που θα παρουσιάσουν στη συνεργασία τους η τράπεζα και η Dimand. Το Αρχοντικό Σερπιέρη, ένα από τα λίγα σήμερα σωζόμενα στην Αθήνα αρχοντικά των τελών του 19ου αιώνα, βρίσκεται στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω και φέρει μεταξύ άλλων σημαντικά έργα τέχνης. Η αναβάθμιση σημαντικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας με κριτήρια λειτουργικότητας εκτιμάται πως θα υποστηρίξει περαιτέρω την αναβάθμιση του κέντρου.

Η ΕΚΤ και τα μαντάτα

H δυναμική της έκθεσης της ΕΚΤ θα έλεγε κανείς πως κρούει και έναν πολιτικό κώδωνα κινδύνου στο πλαίσιο των όσων συμβαίνουν με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη μιλώντας για απογοητευτική εικόνα στην τραπεζική ενοποίηση. Εν τέλει οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ το έχουν δει το έργο. Η δυσκολία τους είναι να ξεπεράσουν τους πολιτικούς και να το εκτελέσουν.

Το μέρισμα της ΕΤΕ

Η Εθνική Τράπεζα θα αρχίσει να καταβάλει το μέρισμα στις 2 Αυγούστου και είναι η τελευταία από τις συστημικές που προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση. Θα το πράξει δε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α' εξάμηνο.

Ας σημειώσουμε πάντως πως στο ΤΧΣ έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες προκειμένου τον Σεπτέμβριο το Ταμείο να προχωρήσει σε περαιτέρω αποεπένδυση και μιλάμε ουσιαστικά για την έναρξη διαδικασιών για την πρόσληψη συμβούλων.

Μαζεύουν

Πολύ αυξημένους όγκους πραγματοποιεί η Intralot στις τελευταίες συνεδριάσεις χωρίς μάλιστα η μετοχή να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρά χαρτοφυλάκια προβαίνουν σε μεθοδικό μάζεμα αναμένοντας εξελίξεις, ειδικά από το μέτωπο της Αμερικής.

Η αντίδραση της Ελλάκτωρ

Νέα ανοδική αντίδραση, σαφώς εντονότερη από την αμέσως προηγούμενη, σημείωσε χτες η μετοχή της Ελλάκτωρ (με +5,11%), κι ενώ πρώτα είχε υποχωρήσει σε χαμηλά κάμποσων μηνών και σε απόσταση από τα υψηλά των σχεδόν 2,8 ευρώ. Η τιμή της είναι κάπου στα 2,5 ευρώ και δεν ξέρουμε αν το come back των αγοραστών σχετίζεται με την τεχνική ανάλυση ή με την επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ που θα πάρουν οι μέτοχοι σε... περίπου έναν μήνα από τώρα (αποκοπή 22/07). Δηλαδή μιλάμε για απόδοση σχεδόν 20%. Ενδιάμεσα, στις 8 Ιουλίου, υπάρχει και η Γ.Σ. για να δώσει το «πράσινο φως» πώλησης της ΗΛΕΚΤΩΡ που θα φέρει σχεδόν 114 εκατ. ευρώ τα ταμεία.

Η υπεραξία του PPF

Αυτό που μπορούμε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσουμε σχετικά με τα νέα σχέδια γύρω από το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ και τις άλλες συμμετοχές – θυγατρικές, είναι ότι το Ταμείο, και προφανώς η μονάδα ωρίμανσης στρατηγικών έργων και συμβάσεων, ή αλλιώς PPF, προφανώς έχει αποδείξει την υπεραξία της. Εξ ου και τα σχέδια για τη σχετική της αυτόνομη πορεία υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου και υπό τον εντεταλμένο σύμβουλο. Άρα, κάτι καλό έχει γίνει εκεί από τον Π. Σταμπουλίδη και την ομάδα του, ίσως μάλιστα δούμε και διεύρυνση αρμοδιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:20

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κλάδο της ακτοπλοΐας

15:15

Πώς να μη βγάλεις πανάδες στο σώμα φέτος το καλοκαίρι

15:15

Στον «πάγο» τα επιτόκια της ΕΚΤ: Δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί ο πλήρης πληθωριστικός αντίκτυπος του ενεργειακού σοκ

15:11

Όμιλος ΑΒΑΞ: Παράδοση και εγκαίνια της Γέφυρας Ξηριά στον Αλμυρό Βόλου

14:54

Wall Street: «Βουτιά» για Tesla, Alphabet μετά τα σχέδια αύξησης των δαπανών για AI

14:52

Σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο για τη λειτουργία εκθεσιακών χώρων και κέντρων

14:50

Εξάρχου για ΑΜΚ: Από τις κεφαλαιακά ισχυρότερες εταιρείες υποδομών σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη η AKTOR

14:46

Σφοδρές πυρκαγιές σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία - Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν

14:41

ΑΔΜΗΕ: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής υποψήφιο στα ευρωπαϊκά βραβεία «Regiostars 2026»

14:30

Σχεδόν 5,5 εκατ. Έλληνες έκαναν τουλάχιστον ένα ταξίδι το 2025

14:17

ΔΥΠΑ: Αρχές Αυγούστου ξεκινά το νέο πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους άνω των 55 ετών

14:11

Πάνω από 200 ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στα ΗΑΕ

14:08

Αερομεταφορές: Αυξήσεις φωτιά 265% στην Ελλάδα, με τεράστια διαφορά οι υψηλότερες στην ΕΕ

14:06

ΑΑΔΕ: Έως 30/7 η υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής Ιουνίου

14:03

Χατζηδάκης: «Οι πληγές της Θεσσαλίας μία-μία κλείνουν»

13:56

Αλβανία: Ανεπανόρθωτες οι περιβαλλοντικές ζημιές από έργο του γαμπρού του Τραμπ

13:53

Ανησυχία στο Ισραήλ μετά την πυρηνική συμφωνία Σ. Αραβίας - ΗΠΑ

13:49

ΤτΕ: Περιορισμένοι οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα για το γ' τρίμηνο

13:46

Ευρώπη: Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει την ξηρασία - Επτά ελληνικά νησιά σε κατάσταση συναγερμού

13:38

Κενές σελίδες, γεμάτες πιθανές απειλές: Η Kaspersky προειδοποιεί για τα parked domains

13:35

Πρόστιμο σχεδόν 1 δισ. ευρώ από ΕΕ στην Google

13:26

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Ρόδο αύριο Παρασκευή

13:23

Τι έγινε με το πλοίο του Προκοπίου που χτυπήθηκε έξω από το Ομάν

13:21

Μαρινάκης: «Οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός»

13:09

DW: Γιατί λείπουν οι γυναίκες στον γερμανικό στρατό;

12:50

Τουλάχιστον 82 νεκροί σε Ινδία, Πακιστάν και Αφγανιστάν μετά τις πλημμύρες

12:48

Aktor: Ξεκινά η διαδικασία για το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

12:45

Πιάνουν δουλειά οι 388 νέες έξυπνες κάμερες στους δρόμους της Αθήνας - Το μήνυμα Χαρδαλιά

12:45

Οι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της Ρωσίας συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

12:40

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν «Ασπίδα του Αχιλλέα» και 10 ακόμη εξοπλιστικά προγράμματα