BACKSTORY

Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF

19-06-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το αρχοντικό Σερπιέρη – H EKT και τα μαντάτα - Η υπεραξία του PPF
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το αρχοντικό Σερπιέρη

Tο αρχοντικό Σερπιέρη, θα γίνει ένα από τα στρατηγεία της Τράπεζας Πειραιώς. Και επειδή δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο κτίριο, το βάρος θα πέσει στο να γίνει ένα απολύτως λειτουργικό κτίριο, ένα απολύτως σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο. Αυτό ήταν το πάλαι ποτέ στρατηγείο της Αγροτικής Τράπεζας. Αυτό θα είναι ένα από τα αντικείμενα που θα παρουσιάσουν στη συνεργασία τους η τράπεζα και η Dimand. Το Αρχοντικό Σερπιέρη, ένα από τα λίγα σήμερα σωζόμενα στην Αθήνα αρχοντικά των τελών του 19ου αιώνα, βρίσκεται στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω και φέρει μεταξύ άλλων σημαντικά έργα τέχνης. Η αναβάθμιση σημαντικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας με κριτήρια λειτουργικότητας εκτιμάται πως θα υποστηρίξει περαιτέρω την αναβάθμιση του κέντρου.

Η ΕΚΤ και τα μαντάτα

H δυναμική της έκθεσης της ΕΚΤ θα έλεγε κανείς πως κρούει και έναν πολιτικό κώδωνα κινδύνου στο πλαίσιο των όσων συμβαίνουν με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη μιλώντας για απογοητευτική εικόνα στην τραπεζική ενοποίηση. Εν τέλει οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ το έχουν δει το έργο. Η δυσκολία τους είναι να ξεπεράσουν τους πολιτικούς και να το εκτελέσουν.

Το μέρισμα της ΕΤΕ

Η Εθνική Τράπεζα θα αρχίσει να καταβάλει το μέρισμα στις 2 Αυγούστου και είναι η τελευταία από τις συστημικές που προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση. Θα το πράξει δε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α' εξάμηνο.

Ας σημειώσουμε πάντως πως στο ΤΧΣ έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες προκειμένου τον Σεπτέμβριο το Ταμείο να προχωρήσει σε περαιτέρω αποεπένδυση και μιλάμε ουσιαστικά για την έναρξη διαδικασιών για την πρόσληψη συμβούλων.

Μαζεύουν

Πολύ αυξημένους όγκους πραγματοποιεί η Intralot στις τελευταίες συνεδριάσεις χωρίς μάλιστα η μετοχή να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρά χαρτοφυλάκια προβαίνουν σε μεθοδικό μάζεμα αναμένοντας εξελίξεις, ειδικά από το μέτωπο της Αμερικής.

Η αντίδραση της Ελλάκτωρ

Νέα ανοδική αντίδραση, σαφώς εντονότερη από την αμέσως προηγούμενη, σημείωσε χτες η μετοχή της Ελλάκτωρ (με +5,11%), κι ενώ πρώτα είχε υποχωρήσει σε χαμηλά κάμποσων μηνών και σε απόσταση από τα υψηλά των σχεδόν 2,8 ευρώ. Η τιμή της είναι κάπου στα 2,5 ευρώ και δεν ξέρουμε αν το come back των αγοραστών σχετίζεται με την τεχνική ανάλυση ή με την επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ που θα πάρουν οι μέτοχοι σε... περίπου έναν μήνα από τώρα (αποκοπή 22/07). Δηλαδή μιλάμε για απόδοση σχεδόν 20%. Ενδιάμεσα, στις 8 Ιουλίου, υπάρχει και η Γ.Σ. για να δώσει το «πράσινο φως» πώλησης της ΗΛΕΚΤΩΡ που θα φέρει σχεδόν 114 εκατ. ευρώ τα ταμεία.

Η υπεραξία του PPF

Αυτό που μπορούμε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσουμε σχετικά με τα νέα σχέδια γύρω από το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ και τις άλλες συμμετοχές – θυγατρικές, είναι ότι το Ταμείο, και προφανώς η μονάδα ωρίμανσης στρατηγικών έργων και συμβάσεων, ή αλλιώς PPF, προφανώς έχει αποδείξει την υπεραξία της. Εξ ου και τα σχέδια για τη σχετική της αυτόνομη πορεία υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου και υπό τον εντεταλμένο σύμβουλο. Άρα, κάτι καλό έχει γίνει εκεί από τον Π. Σταμπουλίδη και την ομάδα του, ίσως μάλιστα δούμε και διεύρυνση αρμοδιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:17

Eurobank: Νέα δωρεά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

11:13

ΕΒΕΠ: Τα «Ποσειδώνια» διαχέουν την προστιθέμενη αξία της ελληνικής ναυτιλίας

11:12

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με επιφυλακτικότητα το ντεμπούτο του Ιουνίου

11:10

Alpha Bank: Στα 5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Jefferies - Ισχυρή ώθηση από τις προμήθειες

10:57

Νέα Αριστερά: Αποχώρησαν 7 βουλευτές και συνολικά 150 μέλη και στελέχη

10:54

Ευρωαγορές: Θετική αντίδραση μετά την δήλωση Τραμπ - «Βουτιά» 30% για την Abivax

10:50

Μαρινάκης: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει απαντήσεις - Τίποτα δεν πρόκειται να ξεχαστεί

10:26

Σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟΟ: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 800 εκατ. ευρώ με μέτρα στήριξης

10:17

ΕΣΑ: Ζητά ελέγχους στα καταστήματα second hand και κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό

10:14

FT: Οι ΗΠΑ συζητούν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης

10:07

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ΗΣΑΠ

10:05

Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους

10:05

Motor Oil: Συμφωνία για την απόκτηση του 60% της ENACT

09:50

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 165,9 εκατ. τα EBITDA το α' τρίμηνο - Άνοδος 33,2% στα καθαρά κέρδη

09:37

Τιμολόγια ρεύματος Ιουνίου: Πώς διαμορφώνονται οι χρεώσεις των παρόχων

09:36

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 100 τραυματίες από «μαζικά πλήγματα» σε στρατιωτικοβιομηχανικές θέσεις

09:32

Ποσειδώνια 2026: Από το Ορμούζ στην Τεχνητή Νοημοσύνη - Τα μεγάλα διλήμματα της ναυτιλίας

09:28

Αλουμίνιο: Σε υψηλό τετραετίας λόγω ανησυχίας για την προσφορά

09:23

Πρόσκληση ύψους 480 εκατ. ευρώ για έργα διαχείρισης αποβλήτων μέσω του ΕΣΠΑ

08:48

Δίκη για τα Τέμπη: Ξεκαθαρίζει η κατάσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

08:44

Safe Bulkers: Στα 5,70 ευρώ ανά μετοχή η πρεμιέρα στο Euronext Athens

08:41

ΕΕ - ΟΗΕ: Κοινή δήλωση για παραβίαση του ρουμανικού εναέριου χώρου από ρωσικό drone

08:33

Στο Παρίσι ο Κ. Πιερρακάκης για το μέλλον της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και της βιομηχανικής πολιτικής

08:14

Οι κανόνες πίσω από μια επιτυχημένη επιχειρηματική συνάντηση

08:12

ΟΗΕ: «Βαθύτατα ανησυχητική» η κατάσταση στον Λίβανο – Έκκληση Ελλάδας για άμεση παύση των εχθροπραξιών

08:05

Ξεκινά η υλοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για 5.000 εργάτες γης

07:51

Η παρέα του Έλον Μασκ που θα θησαυρίσει από την IPO της SpaceX

07:47

Μεσογειακή διατροφή: Μύθος, πολυτέλεια ή χαμένη συνήθεια το 2026;

07:37

Ο Τραμπ μιλά περί συμφωνίας με το Ιράν «την επόμενη εβδομάδα»

07:35

Πανελλαδικές: Συνέχεια για τα ΕΠΑΛ με Μαθηματικά - Δείτε τα θέματα