BACKSTORY

Οι τράπεζες και τα μερίσματα – Η αξία του ενέχυρου... - Σερί καλών ειδήσεων

18-06-2024 | 07:05
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τράπεζες και τα μερίσματα – Η αξία του ενέχυρου... - Σερί καλών ειδήσεων

Οι τράπεζες και τα μερίσματα

Όπως σας είπαμε, η μια μετά την άλλη οι τράπεζες ανακοινώνουν τη διανομή μερισμάτων με την Alpha Bank να ξεκινάει τη διανομή την 1η Αυγούστου ενώ, μια ημέρα μετά, η τράπεζα θα πραγματοποιήσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων του α' εξαμήνου.

Μικρό καλάθι

Σε ό,τι αφορά την Avramar καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Γιατί κανένας άλλος κλάδος δεν έχει πάει τόσο στα βράχια όσο οι ιχθυοκαλλιέργειες στη χώρα μας. Έτσι αυτό που έχει σημασία είναι τι κούρεμα θα αποφασίσουν να κάνουν οι τράπεζες. Αυτή η μεταβλητή δείχνει να είναι η πλέον κρίσιμη. Γιατί την προηγούμενη φορά έγινε τσιγκουνιά στο κούρεμα και ήταν και... άνετοι οι επενδυτές και είδαμε που καταλήξαμε. Ο λογαριασμός είναι μεγαλύτερος για όλους αλλά και για την οικονομία.

Πάντα οι χάκερς είναι ένα βήμα μπροστά

Η Wells Fargo, μια πολύ μεγάλη τράπεζα στις ΗΠΑ, προχώρησε στην απόλυση πολλών υπαλλήλων καθώς φαίνεται πως το προσωπικό χάκαρε τη δραστηριότητα του πληκτρολογίου και προσποιείτο πως δουλεύει για να ξεγελάσει την χρηματοοικονομική επιχείρηση. Έτσι η διεύθυνση προσωπικού αντιλαμβανόταν πως κάποιοι εργάζονταν ενώ.... όχι. Απορώ πως δεν το κάναμε πρώτοι στην Ελλάδα που έχουμε... ταλέντο.

Η αξία του ενεχύρου...

Αναγνώστης μας τηλεφώνησε και ρώτησε αν υπάρχει ενέχυρο σε μετοχές της Ακρίτας πως ακριβώς το μετράνε οι τράπεζες. Εννοούσε αν μετράνε τα limit up με 1000 κομμάτια συναλλαγές στην αξία του ενεχύρου όταν για να ρευστοποιήσει ένα ενέχυρο όχι πολλών αλλά κάποιων λίγων χιλιάδων μετοχών πέραν του ότι θα ιδρώσεις έχεις πολλές πιθανότητες να προκαλέσεις πολλαπλά limit down.

Με... μέτρο

Δωρεάν μετοχές μοίρασε στα στελέχη της η Autohellas. Ο αριθμός τους όμως είναι μόλις 19.000 και αυτό δείχνει να υπάρχει ένα μέτρο σε σχέση με άλλες εταιρείες όπου η διανομή δωρεάν μετοχών έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας.

Η επιστροφή του Σωκράτη Λαζαρίδη

Τελικά κανείς δεν χάνεται. Έτσι ο Σωκράτης Λαζαρίδης πρώην Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου επιστρέφει ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Intercontinental ΑΕΕΑΠ συμφερόντων πλέον του κ. Θόδωρου Φέσσα και ξαναγίνεται Πρόεδρος. Της Επιτροπής Ελέγχου.

Κίνηση ματ

Πολύ δυνατή κίνηση στα παιδικά-βρεφικά προϊόντα από την AS Company που αποκτά την αποκλειστική διανομή στα προϊόντα με σήματα Chicco και Boppy, για την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς την αποκλειστική διανομή για την Ελλάδα των ολλανδικών προϊόντων με τα σήματα Bébé Comfort, and Safety First. Ουσιαστικά η εταιρεία γίνεται πολύ μεγάλος παίκτης σε αυτόν τον τομέα.

Σερί καλών ειδήσεων για τη Lamda

Σερί καλών ειδήσεων για τη LAMDA, που έπειτα από τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα με τα ιστορικά ρεκόρ κερδοφορίας, προχώρησε σε μια ακόμα εντυπωσιακή ανακοίνωση. Ο λόγος για συμφωνία με τον Γιώργο Προκοπίου, που έσκασε σαν βόμβα στους επιχειρηματικούς κύκλους, καθώς ο ισχυρός Έλληνας εφοπλιστής αγόρασε το 2% του μετοχικού κεφαλαίου της LAMDA στην τιμή 7,1 ευρώ. H κίνηση Προκοπίου -ενός από τους πλέον πρωτοπόρους εφοπλιστές- αποτελεί αναμφισβήτητα ψήφο εμπιστοσύνης στη LAMDA. Πολύ δε περισσότερο που ο Γ. Προκοπίου ενδιαφέρεται ζωηρά να επενδύσει στο έργο του Ελληνικού καθώς έχει αποφασίσει να αγοράσει μεγάλη έκταση μέσα στο Ελληνικό, για να δημιουργήσει ένα Διεθνές Σχολείο και χώρους γραφείων και κατοικιών.

«Ψήνεται» συνεργασία Πειραιώς – Dimand

Κοινή συνέντευξη τύπου προγραμματίζουν η Τράπεζας Πειραιώς και η DIMAND για την Τρίτη 25 Ιουνίου. Η τράπεζα και η ιδιωτική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων δεν λένε περισσότερα για το θέμα της εκδήλωσης, μια φορά πάντως, η στήλη θυμάται και όσα πρόσφατα είπε ο ισχυρός άνδρας της DIMAND, Δ. Ανδριόπουλος, για στρατηγικές συνεργασίες που είναι προ των πυλών. Να δούμε αν είναι μία από αυτές, αν αφορά σε νέους γραφειακούς χώρους στην Αθήνα για την τράπεζα (ή και εκτός κέντρου), γενικότερα τι έχουν να πούνε οι δύο πλευρές. Πάντως, πρόσφατα στην εισηγμένη ακινήτων πέρασε, από ασφαλιστική, και ένα εμβληματικό κτήριο στο κέντρο. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της Dimand, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης προϊδέασε τους μετόχους για δύο μεγάλες στρατηγικές συνεργασίες που θα ανακοινώσει ο όμιλος, η μία άμεσα, εντός του Ιουνίου και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο.

Νέο «τράτο» για το logistics park «Θριάσιο 2»

Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι για το έργο, μια φορά πάντως, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από αίτημα της αναδόχου κοινοπραξίας «HELLENIC TRAIN - DAMCO» (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ – όμιλος Κοπελούζου) έδωσε χρονικό «τράτο» έως τις 31- 10-2024 στον χρόνο ισχύος της Προσφοράς για την ανάθεση της Σύμβασης Παραχώρησης για τη Λειτουργία, Συντήρηση, Εκμετάλλευση, Ολοκλήρωση Μελετών, Κατασκευής Έργων και Προμήθεια Εξοπλισμού του Ε.Σ.Σ.Σ.Δ.Ι. Θριασίου Πεδίου, απόφαση που σχετίζεται και με τη διαδικασία οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων. Πρόκειται για το γνωστό logistics park «Θριάσιο 2», μια σύμβαση παραχώρησης αξίας άνω των 560 εκατ. ευρώ. Τούτο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων και ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εντός του χρόνου ισχύος της προσφοράς του αναδόχου. Όπως, πάντως, αναφέρεται, η διαδικασία έχει προχωρήσει και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα τελικά σχέδια αναμένεται να υποβληθούν από τον ανάδοχο στην Αναθέτουσα Αρχή προς έγκριση, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Το δε δημόσιο, δεν χάνει κάτι, καθώς, μεταξύ άλλων, «οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα επιτρέπουν τη βασική λειτουργία του ενώ για την ολοκλήρωση του συνόλου του project εκκρεμούν εργασίες κατασκευής κτιρίων και προμήθειας - εγκατάστασης ειδικού εξοπλισμού τις οποίες θα αναλάβει να εκτελέσει ο Παραχωρησιούχος στο πλαίσιο της υπό ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Προβάδισμα με βραχεία κεφαλή για Χάρις έναντι Τραμπ

23:50

Visa: Ράλι 10% στα έσοδα γ' τριμήνου - Στα 4,87 δισ. δολάρια τα κέρδη

23:40

Αδύναμα κέρδη στο β' τρίμηνο για Tesla - Πτώση για τη μετοχή

23:28

Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα νικήσει «πιο εύκολα» την Κάμαλα Χάρις από τον Μπάιντεν

23:24

Alphabet: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις έσοδα και κέρδη β' τριμήνου

23:12

Στάση αναμονής και ήπια πτώση στην Wall Street

23:04

Μακρόν: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι μοναδικοί»

22:58

Βουλή: Κυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης για τη χρήση χώρων εντός του λιμένα Ηρακλείου

22:45

Τέλος στο «κόκκινο 4 στα 4» έβαλε ο χρυσός

22:27

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 32 εκατ. ευρώ

22:09

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,3 εκατ. ευρώ

21:53

Σε χαμηλό 6 εβδομάδων το πετρέλαιο

21:37

Μπαχτσελί: «Αγένεια, δειλία και ανόθευτη θρασύτητα» έδειξε η στάση του Δένδια στην Κύπρο

21:24

Τριαντόπουλος: Μέχρι τώρα 12.661 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν την προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής

21:16

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μενέντεζ θα παραιτηθεί στις 20 Αυγούστου, μεταδίδουν ΜΜΕ

21:06

Αρνητικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν

20:56

Νέα κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ - Μήνυμα Κασσελάκη: «Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου, να φύγει»

20:44

Alpha Bank: Ο Λ. Παπαγαρυφάλλου αναλαμβάνει καθήκοντα Deputy CEO και ο Β. Κοσμάς Chief Financial Officer

20:33

LVMH: Κάτω από τον πήχη τα έσοδα σε 2ο τρίμηνο και 1ο εξάμηνο - Χαμηλώνει ρυθμούς ο κλάδος μόδας

20:24

Φωτιά στην Καβάλα - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

20:15

Βορίδης: Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό που έγινε στο Μάτι

20:05

Αναβάθμιση των κερδών το 2024 από Philip Morris

19:54

Διάγγελμα Μπάιντεν την Πέμπτη - Σύντομα ο νέος επικεφαλής της Μυστικών Υπηρεσιών

19:43

Crowdstrike: Όταν ένα απλό bug προκαλεί παγκόσμιο χάος, ανυπολόγιστες ζημιές και δείχνει το δρόμο για ρύθμιση

19:41

Σε τροχιά υλοποίησης το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

19:39

Πατέλης: Χωρίς τη συμφωνία Attica - Παγκρήτιας θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων

19:32

Νοσοκομεία: Ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών 

19:20

Έλον Μασκ: Η woke κουλτούρα σκότωσε τον γιο μου - Θα την καταστρέψω

19:10

Νέα μικρή άνοδος στις ευρωαγορές - Κατρακύλα 7,73% για Porsche

19:00

Eurobank: Οι αποφάσεις της τακτικής γενικής συνέλευσης - Πώς θα διανεμηθεί το μέρισμα