BACKSTORY

Το CVC, η Oliver Wyman, το ερωτηματολόγιο - Το ΤΧΣ και οι αλλαγές στα ΔΣ - Πλαστικό… σοκ

09-05-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το CVC, η Oliver Wyman, το ερωτηματολόγιο - Το ΤΧΣ και οι αλλαγές στα ΔΣ - Πλαστικό... σοκ

Μπορεί κάποιοι να βιάζονται αλλά φαίνεται πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για το ΤΧΣ θα παρουσιάσει καθυστερήσεις και ίσως να μην είναι ψηφισμένο αλλά μόνον προς το τέλος του Ιουνίου. Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα εκτιμάται πως θα έρθουν λίγο σαν στρόβιλος ως προς τα διοικητικά των τραπεζών.

Γνωρίζετε φερ' ειπείν πως υπάρχουν μέλη στα δ.σ. των πιστωτικών ιδρυμάτων που πλησιάζουν τα 80; E τι θητεία να ανανεωθεί εκεί ρε παιδιά;

Και μη μου πείτε... Και εγώ ξέρω μεγάλους σε ηλικία επιχειρηματίες που συνεχίζουν και βγάζουν χρήμα πολύ. Είναι όμως δική τους η επιχείρηση και δεν ήρθαν ως συνταξιούχοι από τη μακρινή ξενιτιά με μια καριέρα της προσδοκίας για να καλύψουν θέσεις τις οποίες δεν βρίσκονταν Έλληνες να τις καλύψουν γιατί οι θεσμοί δεν ήθελαν τους Έλληνες...

Όπως και να 'χει οι αντικαταστάσεις θα γίνουν gently- gently μόλις οι θητείες αρχίσουν να λήγουν!

Μέχρι τα μισά μήνα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και βάσει τα δοθέντα του προηγούμενου προγραμματισμού θα προκηρυχθεί και αυτός ο διαγωνισμός για το φορέα που θα διαχειρίζεται τις στέγες των ευάλωτων νοικοκυριών.

Άντε γιατί θα τελειώσει και η επιδότηση και θα αναζητηθεί καινούρια.

To CVC έμαθα πως ανέθεσε στην Oliver Wyman να διαμορφώσει και να συλλέξει ερωτηματολόγια από τους ασφαλιστές ώστε να αναδειχθούν τα καλώς και τα κακώς κείμενα στην εταιρία. Νομίζω πως ως συλλογιστική έχει την αξία της.

Με σύνθημα «η γνώμη των συνεργατών μας είναι πολύτιμη» το CVC σκοπεύει να ξεδιπλώσει το κουβάρι. «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να αφουγκραστούμε άμεσα τις ανάγκες σας, να ακούσουμε τη φωνή σας. Η έρευνα είναι ανώνυμη και διαρκεί 35-40 λεπτά».

Η CVC ξέρει από πωλήσεις και διαπραγμάτευση. Επειδή η γνώμη των δικτύων είναι πάντα βαρύνουσα, η κίνηση καταγράφει πως και στην επόμενη ημέρα το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής θα παραμείνει κύριος μοχλός ανάπτυξης της εταιρίας.

Mέσα λοιπόν από αυτό το ερωτηματολόγιο - η ταυτότητα όσων απαντούν θα παραμείνει κρυφή στη διοίκηση- καταρτίζεται κατ' αρχήν το προφίλ του ασφαλιστή αφού υπάρχουν στοιχεία που αφορούν το φύλλο την ηλικία, την παραγωγή, το είδος της παραγωγής, πόσα χρόνια συνεργάζεται με την εταιρία κλπ.

Εν συνεχεία αρχίζουν οι κρίσιμες ερωτήσεις με στόχο να αναδειχθούν θέματα σημαντικά όπως ο σχεδιασμός των προϊόντων, αν αυτά είναι επαρκή΄, η ποιότητα του marketing των προϊόντων, η παραγωγή, η γραφειοκρατία, η ταχύτητα αποζημιώσεων, οι υποστηρικτικές προς τους ασφαλιστές υπηρεσίες όπως το τηλεφωνικό κέντρο κλπ. Για να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας από τους απελευθερωμένους ασφαλιστές.

Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον.

Υποψήφια για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ακούγεται πως θα είναι η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη. Λογικό! Απ' όσο θυμάμαι το Politico αποθέωνε την επιδραστικότητά της όταν ήταν στις δόξες της. Τόσο πολύ, που κανείς θα πίστευε πως θα μπορούσε να θέσει και υποψηφιότητα. Ξέρετε κανονική. Από εκείνη που συλλέγεις ψήφους.

Η Πλαστικά Θράκης ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν πτωτικά ενώ η μετοχή έχει υποστεί καθίζηση η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να δικαιολογείται από την εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων και παρ' ότι οι τιμές πρώτων υλών και το κόστος ενέργειας έχουν εκτιναχθεί. Μάλλον οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν στο πως και σε ποιους μοιράστηκαν πακέτα μετοχών προ αρκετών μηνών αλλά και τις προβλέψεις είχαν γίνει τότε.

Και τώρα πάντως οι προβλέψεις είναι δύσκολες και αυτά που δημοσίως ανακοινώνει η εταιρία χαρακτηρίζονται από αοριστία. Ανάλογη κατάσταση σε ότι αφορά στις προοπτικές και στα Πλαστικά Κρήτης όπου εκεί βέβαια η διασπορά και εμπορευσιμότητα είναι τόσο χαμηλές που οι επενδυτές δεν βλέπουν εδώ και χρόνια την μετοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:05

Σίφνος: Ώρα να βουτήξετε στην καρτ-ποστάλ των Κυκλάδων

11:00

Παπαθανάσης: Στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Βόιο Κοζάνης - Στα 7,95 εκατ. ο προϋπολογισμός

10:57

«Appodixi»: Ξεπερνούν τις 200.000 οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή

10:51

Δαπάνες ρεκόρ για ταξίδια στο εξωτερικό από τους Έλληνες - Πάνω από 1,6 δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο

10:46

Ο Ζελένσκι αποκλείει την Κίνα ως έναν από τους εγγυητές ασφαλείας

10:44

Χωρίς κατεύθυνση οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο Τζάκσον Χολ

10:35

Βραζιλία: Μειώθηκε 65% η επιφάνεια που κάηκε στο δάσος του Αμαζονίου τον Ιούλιο

10:21

Ούγγρος ΥΠΕΞ: Η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας

10:17

Αυστραλία - Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κλιμακώνει την επίθεσή του εναντίον του Αλμπανέζι

10:10

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία για το Δημόσιο την Πέμπτη 28 Αυγούστου

09:57

PlayStation 5: Η Sony αυξάνει τις τιμές στις ΗΠΑ λόγω δασμών

09:56

Rosatom: Η ρωσική πυρηνική ασπίδα πρέπει να εκσυγχρονισθεί, δεδομένων των «κολοσσιαίων απειλών»

09:53

Κατσαφάδος: Έως 1η Σεπτέμβρη οι αιτήσεις πυρόπληκτων για οικοσκευή και επίδομα πρώτων αναγκών

09:39

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτέρες ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

09:38

Meta: «Παγώνει» τις προσλήψεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη

09:22

Σε αναστολή λειτουργίας 38 σχολεία στην Ήπειρο λόγω έλλειψης μαθητών

09:03

Κουκ (Fed): Δεν θα ανεχθώ εκφοβισμούς για να παραιτηθώ

08:50

Χαμάς: Το Ισραήλ επιμένει στη συνέχιση του βάρβαρου πολέμου του στη Γάζα

08:36

Η Αμνηστία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι παρακολουθούν μετανάστες και ξένους φοιτητές με εργαλεία ΑΙ

08:23

Τραμπ: Διέταξε να αναπτυχθούν πολεμικά πλοία ανοιχτά της Βενεζουέλας

08:09

Νέοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία: Ένας νεκρός στη Λβιβ και περισσότεροι από δέκα τραυματίες

08:03

Η Google «έδεσε» τον καλύτερο σουτέρ τριπόντων στην ιστορία του μπάσκετ

07:52

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ για Ουκρανία: Η Ευρώπη πρέπει να έχει τη «μερίδα του λέοντος» για τις εγγυήσεις ασφαλείας

07:48

Φοιτητική Στέγη: Πώς να βρείτε το κατάλληλο σπίτι χωρίς παγίδες - 20 συμβουλές

07:42

Γιατί θα τρώμε όλο και περισσότερα έντομα - Αλματώδης η ανάπτυξη της αγοράς μέχρι το 2030

07:34

Ρεύμα: Ξαναγράφονται από την αρχή τα μέτρα για τον «ενεργειακό τουρισμό» – Σύντομα τα αποκαλυπτήρια

07:18

Ακτή Βουλιαγμένης: Έξι σχήματα ετοιμάζουν προσφορές για το «φιλέτο» της ΕΤΑΔ - Εκτός ο Ρέστης

07:16

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Οι τράπεζες προετοιμάστηκαν και αναμένουν τη ρύθμιση

07:13

Το επίδομα επικινδυνότητας, η Βουλή, οι ένστολοι και τα μνημόνια

07:02

Κλειδώνει το πακέτο της ΔΕΘ - Οι μπίζνες στη Ρουμανία - Στα ύψη ο Κέκροψ