BACKSTORY

Το CVC, η Oliver Wyman, το ερωτηματολόγιο - Το ΤΧΣ και οι αλλαγές στα ΔΣ - Πλαστικό… σοκ

09-05-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το CVC, η Oliver Wyman, το ερωτηματολόγιο - Το ΤΧΣ και οι αλλαγές στα ΔΣ - Πλαστικό... σοκ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μπορεί κάποιοι να βιάζονται αλλά φαίνεται πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για το ΤΧΣ θα παρουσιάσει καθυστερήσεις και ίσως να μην είναι ψηφισμένο αλλά μόνον προς το τέλος του Ιουνίου. Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα εκτιμάται πως θα έρθουν λίγο σαν στρόβιλος ως προς τα διοικητικά των τραπεζών.

Γνωρίζετε φερ' ειπείν πως υπάρχουν μέλη στα δ.σ. των πιστωτικών ιδρυμάτων που πλησιάζουν τα 80; E τι θητεία να ανανεωθεί εκεί ρε παιδιά;

Και μη μου πείτε... Και εγώ ξέρω μεγάλους σε ηλικία επιχειρηματίες που συνεχίζουν και βγάζουν χρήμα πολύ. Είναι όμως δική τους η επιχείρηση και δεν ήρθαν ως συνταξιούχοι από τη μακρινή ξενιτιά με μια καριέρα της προσδοκίας για να καλύψουν θέσεις τις οποίες δεν βρίσκονταν Έλληνες να τις καλύψουν γιατί οι θεσμοί δεν ήθελαν τους Έλληνες...

Όπως και να 'χει οι αντικαταστάσεις θα γίνουν gently- gently μόλις οι θητείες αρχίσουν να λήγουν!

Μέχρι τα μισά μήνα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και βάσει τα δοθέντα του προηγούμενου προγραμματισμού θα προκηρυχθεί και αυτός ο διαγωνισμός για το φορέα που θα διαχειρίζεται τις στέγες των ευάλωτων νοικοκυριών.

Άντε γιατί θα τελειώσει και η επιδότηση και θα αναζητηθεί καινούρια.

To CVC έμαθα πως ανέθεσε στην Oliver Wyman να διαμορφώσει και να συλλέξει ερωτηματολόγια από τους ασφαλιστές ώστε να αναδειχθούν τα καλώς και τα κακώς κείμενα στην εταιρία. Νομίζω πως ως συλλογιστική έχει την αξία της.

Με σύνθημα «η γνώμη των συνεργατών μας είναι πολύτιμη» το CVC σκοπεύει να ξεδιπλώσει το κουβάρι. «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να αφουγκραστούμε άμεσα τις ανάγκες σας, να ακούσουμε τη φωνή σας. Η έρευνα είναι ανώνυμη και διαρκεί 35-40 λεπτά».

Η CVC ξέρει από πωλήσεις και διαπραγμάτευση. Επειδή η γνώμη των δικτύων είναι πάντα βαρύνουσα, η κίνηση καταγράφει πως και στην επόμενη ημέρα το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής θα παραμείνει κύριος μοχλός ανάπτυξης της εταιρίας.

Mέσα λοιπόν από αυτό το ερωτηματολόγιο - η ταυτότητα όσων απαντούν θα παραμείνει κρυφή στη διοίκηση- καταρτίζεται κατ' αρχήν το προφίλ του ασφαλιστή αφού υπάρχουν στοιχεία που αφορούν το φύλλο την ηλικία, την παραγωγή, το είδος της παραγωγής, πόσα χρόνια συνεργάζεται με την εταιρία κλπ.

Εν συνεχεία αρχίζουν οι κρίσιμες ερωτήσεις με στόχο να αναδειχθούν θέματα σημαντικά όπως ο σχεδιασμός των προϊόντων, αν αυτά είναι επαρκή΄, η ποιότητα του marketing των προϊόντων, η παραγωγή, η γραφειοκρατία, η ταχύτητα αποζημιώσεων, οι υποστηρικτικές προς τους ασφαλιστές υπηρεσίες όπως το τηλεφωνικό κέντρο κλπ. Για να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας από τους απελευθερωμένους ασφαλιστές.

Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον.

Υποψήφια για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ακούγεται πως θα είναι η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη. Λογικό! Απ' όσο θυμάμαι το Politico αποθέωνε την επιδραστικότητά της όταν ήταν στις δόξες της. Τόσο πολύ, που κανείς θα πίστευε πως θα μπορούσε να θέσει και υποψηφιότητα. Ξέρετε κανονική. Από εκείνη που συλλέγεις ψήφους.

Η Πλαστικά Θράκης ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν πτωτικά ενώ η μετοχή έχει υποστεί καθίζηση η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να δικαιολογείται από την εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων και παρ' ότι οι τιμές πρώτων υλών και το κόστος ενέργειας έχουν εκτιναχθεί. Μάλλον οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν στο πως και σε ποιους μοιράστηκαν πακέτα μετοχών προ αρκετών μηνών αλλά και τις προβλέψεις είχαν γίνει τότε.

Και τώρα πάντως οι προβλέψεις είναι δύσκολες και αυτά που δημοσίως ανακοινώνει η εταιρία χαρακτηρίζονται από αοριστία. Ανάλογη κατάσταση σε ότι αφορά στις προοπτικές και στα Πλαστικά Κρήτης όπου εκεί βέβαια η διασπορά και εμπορευσιμότητα είναι τόσο χαμηλές που οι επενδυτές δεν βλέπουν εδώ και χρόνια την μετοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Ισπανία: Σχεδόν 1,2 εκατ. αιτήσεις πολιτογράφησης από μετανάστες χωρίς χαρτιά

23:43

Κίεβο: Στους 27 έφτασαν οι νεκροί από τη φονικότερη ρωσική επίθεση της χρονιάς

23:35

Γαλλία: Εξετάζεται η απαγόρευση πώλησης τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2009

23:22

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών-γυναικών

23:14

Wall Street: Ρεκόρ για τον Dow, οι μετοχές τσιπ έριξαν τον Nasdaq

23:00

Η Αγγελική Τριανταφύλλου, νικήτρια του Βραβείου Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026

22:47

Γαλλία: Μάχη με τις φλόγες δίνουν 2.000 πυροσβέστες σε πύρινα μέτωπα στο νότιο τμήμα

22:35

Ήπια άνοδος για το πετρέλαιο με φόντο ανησυχίες για την προσφορά

22:17

Λαγκάρντ: «Η ΕΚΤ έκανε τη σωστή επιλογή με την αύξηση επιτοκίων»

21:56

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

21:42

Κέρδη 2% για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

21:27

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η διαφορά της ΝΔ από Τσίπρα - «Ξεφουσκώνει» το κόμμα Καρυστιανού

21:16

Ζελένσκι: «Αναμένουμε από το ΝΑΤΟ βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα»

21:00

Bloomberg: Ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη θεωρούν αναπόφευκτα τα τέλη στο Ορμούζ

20:56

Η Dimand φέρνει το πρώτο ξενοδοχείο Hilton στη Θεσσαλονίκη

20:46

Παράνομη την απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας: Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τα σωματεία - Ακυρώσεις δρομολογίων

20:26

Περίπου 13.800 ογκολογικοί ασθενείς ετησίως στην Ελλάδα έχουν ανάγκη από μη αποζημιούμενους βιοδείκτες

20:15

Ξεκινούν οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών προς τον ΕΦΚΑ σε 72 δόσεις - Χρήσιμος οδηγός

20:05

Αντιπυρική περίοδος: 245 Ευρωπαίοι Πυροσβέστες φέτος στην Ελλάδα

19:54

Το σχέδιο που μπορεί να αλλάξει τον καπιταλισμό της τεχνητής νοημοσύνης

19:36

Αποπνικτική ζέστη πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ - Θερμοκρασίες έως 46°C

19:25

Ξενοδόχοι Σαντορίνης: Διαμαρτυρία κατά Trivago για παραπλανητικό βίντεο

19:14

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600, ενδοσυνεδριακό ρεκόρ ο DAX

19:04

ΕΦΚΑ: Ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες από 7 έως και 13 Ιουλίου

18:37

Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 85 τραυματίες από τη μαζική επίθεση στο Κίεβο

18:35

Φάις Συμμετοχών: Μέρισμα 0,155 ευρώ ανά μετοχή και ΑΜΚ έως 3,54 εκατ. ευρώ με δυνατότητα επανεπένδυσης

18:21

Οπαδική βία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Δέκα συλλήψεις για ναρκωτικά, εκβιασμούς και εμπρησμούς

18:17

Attica Πολυκαταστήματα: Υποχώρησε στο 70,08% το ποσοστό της Ideal Holdings

18:00

Σε νέα υψηλά 17 ετών το Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:00

Πολυκατοικίες: Έρχονται ουσιαστικές αλλαγές σε κοινόχρηστα και αποφάσεις συνιδιοκτητών