BACKSTORY

Το CVC, η Oliver Wyman, το ερωτηματολόγιο - Το ΤΧΣ και οι αλλαγές στα ΔΣ - Πλαστικό… σοκ

09-05-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το CVC, η Oliver Wyman, το ερωτηματολόγιο - Το ΤΧΣ και οι αλλαγές στα ΔΣ - Πλαστικό... σοκ

Μπορεί κάποιοι να βιάζονται αλλά φαίνεται πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για το ΤΧΣ θα παρουσιάσει καθυστερήσεις και ίσως να μην είναι ψηφισμένο αλλά μόνον προς το τέλος του Ιουνίου. Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα εκτιμάται πως θα έρθουν λίγο σαν στρόβιλος ως προς τα διοικητικά των τραπεζών.

Γνωρίζετε φερ' ειπείν πως υπάρχουν μέλη στα δ.σ. των πιστωτικών ιδρυμάτων που πλησιάζουν τα 80; E τι θητεία να ανανεωθεί εκεί ρε παιδιά;

Και μη μου πείτε... Και εγώ ξέρω μεγάλους σε ηλικία επιχειρηματίες που συνεχίζουν και βγάζουν χρήμα πολύ. Είναι όμως δική τους η επιχείρηση και δεν ήρθαν ως συνταξιούχοι από τη μακρινή ξενιτιά με μια καριέρα της προσδοκίας για να καλύψουν θέσεις τις οποίες δεν βρίσκονταν Έλληνες να τις καλύψουν γιατί οι θεσμοί δεν ήθελαν τους Έλληνες...

Όπως και να 'χει οι αντικαταστάσεις θα γίνουν gently- gently μόλις οι θητείες αρχίσουν να λήγουν!

Μέχρι τα μισά μήνα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και βάσει τα δοθέντα του προηγούμενου προγραμματισμού θα προκηρυχθεί και αυτός ο διαγωνισμός για το φορέα που θα διαχειρίζεται τις στέγες των ευάλωτων νοικοκυριών.

Άντε γιατί θα τελειώσει και η επιδότηση και θα αναζητηθεί καινούρια.

To CVC έμαθα πως ανέθεσε στην Oliver Wyman να διαμορφώσει και να συλλέξει ερωτηματολόγια από τους ασφαλιστές ώστε να αναδειχθούν τα καλώς και τα κακώς κείμενα στην εταιρία. Νομίζω πως ως συλλογιστική έχει την αξία της.

Με σύνθημα «η γνώμη των συνεργατών μας είναι πολύτιμη» το CVC σκοπεύει να ξεδιπλώσει το κουβάρι. «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να αφουγκραστούμε άμεσα τις ανάγκες σας, να ακούσουμε τη φωνή σας. Η έρευνα είναι ανώνυμη και διαρκεί 35-40 λεπτά».

Η CVC ξέρει από πωλήσεις και διαπραγμάτευση. Επειδή η γνώμη των δικτύων είναι πάντα βαρύνουσα, η κίνηση καταγράφει πως και στην επόμενη ημέρα το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής θα παραμείνει κύριος μοχλός ανάπτυξης της εταιρίας.

Mέσα λοιπόν από αυτό το ερωτηματολόγιο - η ταυτότητα όσων απαντούν θα παραμείνει κρυφή στη διοίκηση- καταρτίζεται κατ' αρχήν το προφίλ του ασφαλιστή αφού υπάρχουν στοιχεία που αφορούν το φύλλο την ηλικία, την παραγωγή, το είδος της παραγωγής, πόσα χρόνια συνεργάζεται με την εταιρία κλπ.

Εν συνεχεία αρχίζουν οι κρίσιμες ερωτήσεις με στόχο να αναδειχθούν θέματα σημαντικά όπως ο σχεδιασμός των προϊόντων, αν αυτά είναι επαρκή΄, η ποιότητα του marketing των προϊόντων, η παραγωγή, η γραφειοκρατία, η ταχύτητα αποζημιώσεων, οι υποστηρικτικές προς τους ασφαλιστές υπηρεσίες όπως το τηλεφωνικό κέντρο κλπ. Για να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας από τους απελευθερωμένους ασφαλιστές.

Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον.

Υποψήφια για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ακούγεται πως θα είναι η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη. Λογικό! Απ' όσο θυμάμαι το Politico αποθέωνε την επιδραστικότητά της όταν ήταν στις δόξες της. Τόσο πολύ, που κανείς θα πίστευε πως θα μπορούσε να θέσει και υποψηφιότητα. Ξέρετε κανονική. Από εκείνη που συλλέγεις ψήφους.

Η Πλαστικά Θράκης ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν πτωτικά ενώ η μετοχή έχει υποστεί καθίζηση η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να δικαιολογείται από την εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων και παρ' ότι οι τιμές πρώτων υλών και το κόστος ενέργειας έχουν εκτιναχθεί. Μάλλον οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν στο πως και σε ποιους μοιράστηκαν πακέτα μετοχών προ αρκετών μηνών αλλά και τις προβλέψεις είχαν γίνει τότε.

Και τώρα πάντως οι προβλέψεις είναι δύσκολες και αυτά που δημοσίως ανακοινώνει η εταιρία χαρακτηρίζονται από αοριστία. Ανάλογη κατάσταση σε ότι αφορά στις προοπτικές και στα Πλαστικά Κρήτης όπου εκεί βέβαια η διασπορά και εμπορευσιμότητα είναι τόσο χαμηλές που οι επενδυτές δεν βλέπουν εδώ και χρόνια την μετοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ήδη ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών

23:48

«Η Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί» δεσμεύεται ο Στάρμερ

23:36

Boυλή: Στην ολομέλεια το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς

23:32

Η κυβέρνηση Τραμπ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του UCLA

23:24

Ιράν: Εφικτή μία συμφωνία πριν τις νέες συνομιλίες με ΗΠΑ

23:11

«Πράσινη» η Wall Street με rebound στις μετοχές λογισμικού - Ράλι 8,77% για AMD

22:59

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόσκληση για παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών στη γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων

22:47

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: 4 μακροχρόνια deals για Κάθετο Διάδρομο από Atlantic SEE LNG Trade

22:33

Λιβάνιος για απόδημους: Να ψηφιστεί άμεσα η ρύθμιση ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές

22:20

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 61 εκατ. ευρώ

22:06

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,3 εκατ. ευρώ

21:54

Κοντά στο υψηλό επτά μηνών το πετρέλαιο

21:40

Η QnR αναλαμβάνει στρατηγικό έργο ενίσχυσης Κυβερνοασφάλειας του ΕΟΔΥ

21:29

Μπαταρίες για EV, ηλιακά πάνελ και αντλίες θερμότητας στο «πακέτο» επιδοτήσεων 400 εκατ. ευρώ

21:27

Συμφωνία συνεργασίας ΟΝΕΧ - Hanwha Power Systems

21:16

ΗΠΑ: Διακοπές ρεύματος και κλειστά σχολεία σε βορειοανατολικές πολιτείες λόγω χιονοπτώσεων

21:09

Φυσικό Αέριο: Κοινή δήλωση 13 χωρών για συνεργασία με ΗΠΑ - Δέσμευση για κινητοποίηση κεφαλαίων

20:56

Αποκαθήλωση από τα υψηλά 3 εβδομάδων για τον χρυσό

20:43

BBC: Ξεπέρασαν τις 200.000 οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία

20:29

e-ΕΦΚΑ: Παράταση της προθεσμίας Υποβολής ΑΠΔ Ιανουαρίου 2026

20:15

Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου

20:01

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατηγικό τέλμα, διπλωματικά αδιέξοδα και η Ευρώπη χωρίς δίχτυ ασφαλείας

19:49

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο την Τετάρτη

19:38

Θεοδωρικάκος: «Ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις από ελληνικές βιομηχανίες»

19:23

Αντίδραση στις ευρωαγορές κόντρα στους δασμούς Τραμπ με όχημα την αυτοκινητοβιομηχανία

19:23

Η ΕΕ ανακοινώνει νέο πακέτο άμεσης ενεργειακής στήριξης 100 εκατ. ευρώ για την Ουκρανία

19:15

Y/KNOT Invest: Πούλησε την Kiriacoulis France SARL έναντι συμβολικού τιμήματος

19:05

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Απαλλακτικό» το πόρισμα ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ, ΚΚΕ ζητούν Προκαταρκτική

19:00

Οι ρωσικές αρχές κατηγορούν τον ιδρυτή του Telegram για συνδρομή της τρομοκρατίας

18:52

Λάιεν: Η ΕΕ ζήτησε από την Ουκρανία να επισπεύσει τις επισκευές στο αγωγό Ντρούζμπα