BACKSTORY

Το CVC, η Oliver Wyman, το ερωτηματολόγιο - Το ΤΧΣ και οι αλλαγές στα ΔΣ - Πλαστικό… σοκ

09-05-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το CVC, η Oliver Wyman, το ερωτηματολόγιο - Το ΤΧΣ και οι αλλαγές στα ΔΣ - Πλαστικό... σοκ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μπορεί κάποιοι να βιάζονται αλλά φαίνεται πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για το ΤΧΣ θα παρουσιάσει καθυστερήσεις και ίσως να μην είναι ψηφισμένο αλλά μόνον προς το τέλος του Ιουνίου. Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα εκτιμάται πως θα έρθουν λίγο σαν στρόβιλος ως προς τα διοικητικά των τραπεζών.

Γνωρίζετε φερ' ειπείν πως υπάρχουν μέλη στα δ.σ. των πιστωτικών ιδρυμάτων που πλησιάζουν τα 80; E τι θητεία να ανανεωθεί εκεί ρε παιδιά;

Και μη μου πείτε... Και εγώ ξέρω μεγάλους σε ηλικία επιχειρηματίες που συνεχίζουν και βγάζουν χρήμα πολύ. Είναι όμως δική τους η επιχείρηση και δεν ήρθαν ως συνταξιούχοι από τη μακρινή ξενιτιά με μια καριέρα της προσδοκίας για να καλύψουν θέσεις τις οποίες δεν βρίσκονταν Έλληνες να τις καλύψουν γιατί οι θεσμοί δεν ήθελαν τους Έλληνες...

Όπως και να 'χει οι αντικαταστάσεις θα γίνουν gently- gently μόλις οι θητείες αρχίσουν να λήγουν!

Μέχρι τα μισά μήνα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και βάσει τα δοθέντα του προηγούμενου προγραμματισμού θα προκηρυχθεί και αυτός ο διαγωνισμός για το φορέα που θα διαχειρίζεται τις στέγες των ευάλωτων νοικοκυριών.

Άντε γιατί θα τελειώσει και η επιδότηση και θα αναζητηθεί καινούρια.

To CVC έμαθα πως ανέθεσε στην Oliver Wyman να διαμορφώσει και να συλλέξει ερωτηματολόγια από τους ασφαλιστές ώστε να αναδειχθούν τα καλώς και τα κακώς κείμενα στην εταιρία. Νομίζω πως ως συλλογιστική έχει την αξία της.

Με σύνθημα «η γνώμη των συνεργατών μας είναι πολύτιμη» το CVC σκοπεύει να ξεδιπλώσει το κουβάρι. «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να αφουγκραστούμε άμεσα τις ανάγκες σας, να ακούσουμε τη φωνή σας. Η έρευνα είναι ανώνυμη και διαρκεί 35-40 λεπτά».

Η CVC ξέρει από πωλήσεις και διαπραγμάτευση. Επειδή η γνώμη των δικτύων είναι πάντα βαρύνουσα, η κίνηση καταγράφει πως και στην επόμενη ημέρα το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής θα παραμείνει κύριος μοχλός ανάπτυξης της εταιρίας.

Mέσα λοιπόν από αυτό το ερωτηματολόγιο - η ταυτότητα όσων απαντούν θα παραμείνει κρυφή στη διοίκηση- καταρτίζεται κατ' αρχήν το προφίλ του ασφαλιστή αφού υπάρχουν στοιχεία που αφορούν το φύλλο την ηλικία, την παραγωγή, το είδος της παραγωγής, πόσα χρόνια συνεργάζεται με την εταιρία κλπ.

Εν συνεχεία αρχίζουν οι κρίσιμες ερωτήσεις με στόχο να αναδειχθούν θέματα σημαντικά όπως ο σχεδιασμός των προϊόντων, αν αυτά είναι επαρκή΄, η ποιότητα του marketing των προϊόντων, η παραγωγή, η γραφειοκρατία, η ταχύτητα αποζημιώσεων, οι υποστηρικτικές προς τους ασφαλιστές υπηρεσίες όπως το τηλεφωνικό κέντρο κλπ. Για να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας από τους απελευθερωμένους ασφαλιστές.

Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον.

Υποψήφια για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ακούγεται πως θα είναι η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη. Λογικό! Απ' όσο θυμάμαι το Politico αποθέωνε την επιδραστικότητά της όταν ήταν στις δόξες της. Τόσο πολύ, που κανείς θα πίστευε πως θα μπορούσε να θέσει και υποψηφιότητα. Ξέρετε κανονική. Από εκείνη που συλλέγεις ψήφους.

Η Πλαστικά Θράκης ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν πτωτικά ενώ η μετοχή έχει υποστεί καθίζηση η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να δικαιολογείται από την εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων και παρ' ότι οι τιμές πρώτων υλών και το κόστος ενέργειας έχουν εκτιναχθεί. Μάλλον οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν στο πως και σε ποιους μοιράστηκαν πακέτα μετοχών προ αρκετών μηνών αλλά και τις προβλέψεις είχαν γίνει τότε.

Και τώρα πάντως οι προβλέψεις είναι δύσκολες και αυτά που δημοσίως ανακοινώνει η εταιρία χαρακτηρίζονται από αοριστία. Ανάλογη κατάσταση σε ότι αφορά στις προοπτικές και στα Πλαστικά Κρήτης όπου εκεί βέβαια η διασπορά και εμπορευσιμότητα είναι τόσο χαμηλές που οι επενδυτές δεν βλέπουν εδώ και χρόνια την μετοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:46

Μουστάκας (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Οι κρίσιμες υποδομές της Κρήτης του 2030

16:46

Γεραπετρίτης: «Καμία μετατροπή της Μεσογείου σε θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή»

16:40

Το Βερολίνο δεν ανησυχεί για τη ρωσική παρουσία στη Βαλτική

16:28

Πέντε προορισμοί στην Ευρώπη με φτηνά αεροπορικά για μικρή εξόρμηση από την Ελλάδα

16:20

«Βουτιά» 84% για την κερδοφορία της Alibaba το α' τρίμηνο

16:16

Πιερρακάκης: Παρεμβάσεις με έντονο αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα στο φορολογικό ν/σ

16:13

Φιλιππίνες: Ακούστηκαν πυροβολισμοί από το κτήριο της Γερουσίας

16:09

ICAP CRIF: Αυξάνονται οι πωλήσεις ανταλλακτικών αυτοκινήτων

16:04

Τζιτζικώστας: Μικρή άνοδος στον ευρωπαϊκό τουρισμό, χωρίς ελλείψεις στα καύσιμα

15:52

MV Hondius: Eξιτήριο για 20 Βρετανούς επιβάτες - Θα απομονωθούν για 45 ημέρες κατ' οίκον

15:47

Πώς θα είναι η εργασία το 2050: Νευροεμφυτεύματα, AI και τέλος στο 9-5

15:47

Πληθωρισμός: Σε υψηλό 3,5 ετών ο PPI στις ΗΠΑ - Στο 6% τον Απρίλιο

15:34

Γαλλία: Σε καραντίνα 1.700 επιβάτες σε κρουαζιερόπλοιο - Υποψίες για επιδημία γαστρεντερίτιδας

15:27

Έφτασε στο Πεκίνο ο Τραμπ για τη συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

15:23

Ρωσία: Ο ουκρανικός στρατός έπληξε σταθμό πετρελαίου και μονάδα φυσικού αερίου

15:14

Πρόστιμα σε 2 εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία και παραβάσεις καταναλωτικής νομοθεσίας

15:02

Δήμας: Πέντε νέες παρεμβάσεις οδικής ασφαλείας στον ΒΟΑΚ

14:59

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για εισαγωγή σε Πρότυπα και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία

14:50

myAlpha Vibe: Το χαρτζιλίκι αποκτά φυσική κάρτα που προσφέρει μηδενικά έξοδα συναλλάγματος

14:44

Σχοινάς: Τέλος τα προγράμματα βιολογικής μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας - «Χρειαζόμαστε νέο ξεκίνημα»

14:36

Τουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το Ocean Link ανοιχτά της Αστυπάλαιας

14:35

Μυτιληναίος: «Η ασφάλεια εφοδιασμού ωθεί την ενεργειακή μετάβαση»

14:33

ΕΚΠΟΙΖΩ: Απόφαση σταθμός για παράνομη χρέωση 0,80 ευρώ/μήνα σε καταθετικούς λογαριασμούς

14:23

Στους 68.788 οι εισακτέοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2026-27

14:19

Επίδομα παιδιού - Α21: Ολοκληρώθηκε ο Β' κύκλος αιτήσεων - Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

14:17

ΕΑΕ 2025 - Agrisnap: Νέα ευκαιρία για διορθώσεις και υποβολή δικαιολογητικών

14:11

Μαρινάκης: «Επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα το βίντεο για τα δύο κορίτσια στην Ηλιούπολη»

14:01

Αρανίτης (AKTOR): Η εικόνα της Κρήτης αλλάζει χάρη στα μεγάλα έργα υποδομών

13:59

Morgan Stanley για Ελλάδα: «Ασπίδα» στο ενεργειακό σοκ το πολύ υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα

13:52

Έξι ελληνικά νησιά ιδανικά για solo travellers