BACKSTORY

Το CVC, η Oliver Wyman, το ερωτηματολόγιο - Το ΤΧΣ και οι αλλαγές στα ΔΣ - Πλαστικό… σοκ

09-05-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το CVC, η Oliver Wyman, το ερωτηματολόγιο - Το ΤΧΣ και οι αλλαγές στα ΔΣ - Πλαστικό... σοκ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μπορεί κάποιοι να βιάζονται αλλά φαίνεται πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για το ΤΧΣ θα παρουσιάσει καθυστερήσεις και ίσως να μην είναι ψηφισμένο αλλά μόνον προς το τέλος του Ιουνίου. Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα εκτιμάται πως θα έρθουν λίγο σαν στρόβιλος ως προς τα διοικητικά των τραπεζών.

Γνωρίζετε φερ' ειπείν πως υπάρχουν μέλη στα δ.σ. των πιστωτικών ιδρυμάτων που πλησιάζουν τα 80; E τι θητεία να ανανεωθεί εκεί ρε παιδιά;

Και μη μου πείτε... Και εγώ ξέρω μεγάλους σε ηλικία επιχειρηματίες που συνεχίζουν και βγάζουν χρήμα πολύ. Είναι όμως δική τους η επιχείρηση και δεν ήρθαν ως συνταξιούχοι από τη μακρινή ξενιτιά με μια καριέρα της προσδοκίας για να καλύψουν θέσεις τις οποίες δεν βρίσκονταν Έλληνες να τις καλύψουν γιατί οι θεσμοί δεν ήθελαν τους Έλληνες...

Όπως και να 'χει οι αντικαταστάσεις θα γίνουν gently- gently μόλις οι θητείες αρχίσουν να λήγουν!

Μέχρι τα μισά μήνα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και βάσει τα δοθέντα του προηγούμενου προγραμματισμού θα προκηρυχθεί και αυτός ο διαγωνισμός για το φορέα που θα διαχειρίζεται τις στέγες των ευάλωτων νοικοκυριών.

Άντε γιατί θα τελειώσει και η επιδότηση και θα αναζητηθεί καινούρια.

To CVC έμαθα πως ανέθεσε στην Oliver Wyman να διαμορφώσει και να συλλέξει ερωτηματολόγια από τους ασφαλιστές ώστε να αναδειχθούν τα καλώς και τα κακώς κείμενα στην εταιρία. Νομίζω πως ως συλλογιστική έχει την αξία της.

Με σύνθημα «η γνώμη των συνεργατών μας είναι πολύτιμη» το CVC σκοπεύει να ξεδιπλώσει το κουβάρι. «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να αφουγκραστούμε άμεσα τις ανάγκες σας, να ακούσουμε τη φωνή σας. Η έρευνα είναι ανώνυμη και διαρκεί 35-40 λεπτά».

Η CVC ξέρει από πωλήσεις και διαπραγμάτευση. Επειδή η γνώμη των δικτύων είναι πάντα βαρύνουσα, η κίνηση καταγράφει πως και στην επόμενη ημέρα το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής θα παραμείνει κύριος μοχλός ανάπτυξης της εταιρίας.

Mέσα λοιπόν από αυτό το ερωτηματολόγιο - η ταυτότητα όσων απαντούν θα παραμείνει κρυφή στη διοίκηση- καταρτίζεται κατ' αρχήν το προφίλ του ασφαλιστή αφού υπάρχουν στοιχεία που αφορούν το φύλλο την ηλικία, την παραγωγή, το είδος της παραγωγής, πόσα χρόνια συνεργάζεται με την εταιρία κλπ.

Εν συνεχεία αρχίζουν οι κρίσιμες ερωτήσεις με στόχο να αναδειχθούν θέματα σημαντικά όπως ο σχεδιασμός των προϊόντων, αν αυτά είναι επαρκή΄, η ποιότητα του marketing των προϊόντων, η παραγωγή, η γραφειοκρατία, η ταχύτητα αποζημιώσεων, οι υποστηρικτικές προς τους ασφαλιστές υπηρεσίες όπως το τηλεφωνικό κέντρο κλπ. Για να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας από τους απελευθερωμένους ασφαλιστές.

Νομίζω θα έχει ενδιαφέρον.

Υποψήφια για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ακούγεται πως θα είναι η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη. Λογικό! Απ' όσο θυμάμαι το Politico αποθέωνε την επιδραστικότητά της όταν ήταν στις δόξες της. Τόσο πολύ, που κανείς θα πίστευε πως θα μπορούσε να θέσει και υποψηφιότητα. Ξέρετε κανονική. Από εκείνη που συλλέγεις ψήφους.

Η Πλαστικά Θράκης ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν πτωτικά ενώ η μετοχή έχει υποστεί καθίζηση η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να δικαιολογείται από την εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων και παρ' ότι οι τιμές πρώτων υλών και το κόστος ενέργειας έχουν εκτιναχθεί. Μάλλον οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν στο πως και σε ποιους μοιράστηκαν πακέτα μετοχών προ αρκετών μηνών αλλά και τις προβλέψεις είχαν γίνει τότε.

Και τώρα πάντως οι προβλέψεις είναι δύσκολες και αυτά που δημοσίως ανακοινώνει η εταιρία χαρακτηρίζονται από αοριστία. Ανάλογη κατάσταση σε ότι αφορά στις προοπτικές και στα Πλαστικά Κρήτης όπου εκεί βέβαια η διασπορά και εμπορευσιμότητα είναι τόσο χαμηλές που οι επενδυτές δεν βλέπουν εδώ και χρόνια την μετοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:17

Κουκ: Η Apple θα αυξήσει τις τιμές λόγω έλλειψης chip μνήμης

14:12

ΕΚΠΟΙΖΩ: Να σταματήσουν οι παρερμηνείες για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη

14:07

Χέγκσεθ: «Οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Ευρώπη»

14:00

Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκό μοντέλο ο κοινωνικός διάλογος στην Ελλάδα

13:58

Σιδηρόδρομοι: Παραδίδεται το πρώτο ενισχυμένο τμήμα της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη

13:58

Κάπλαν (Goldman Sachs): Η Fed ίσως χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια από τον Σεπτέμβριο

13:47

Τουρνάς: 550.000 καθαρισμοί οικοπέδων μέχρι σήμερα - Από 23 Ιουνίου οι έλεγχοι

13:43

Το νέο παγοθραυστικό δεξαμενόπλοιο της Ρωσίας είναι έτοιμο για υπηρεσία

13:30

Μαρινάκης: Η μάχη κατά της ακρίβειας παραμένει σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης

13:28

ΔΟΕ - Μπιρόλ: «Το βάζο έσπασε. Τα Στενά του Ορμούζ έκλεισαν μία φορά και μπορεί να ξανακλείσουν»

13:23

Γερμανία: Ο όμιλος Volkswagen θα καταργήσει 50.000 θέσεις εργασίας ως το 2030

13:11

Ελβετία: ΗΠΑ και Ιράν θα έχουν συνομιλίες αύριο, Παρασκευή, στο Μπούργκενστοκ

12:59

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τέλος οι παρατάσεις - Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

12:57

Βρούτσης: Αισθητή μείωση της αθλητικής βίας, ρεκόρ 15ετίας στην αύξηση εισιτηρίων

12:52

Η ΑΑΔΕ αναβαθμίζει τη φυσική εξυπηρέτηση με το νέο δίκτυο «myPoint»

12:47

Ισραήλ: Διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ για τη διατήρηση των στρατευμάτων του στον Λίβανο

12:46

Γαλλία: Στους 40°C αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία στο Παρίσι και στα κεντροανατολικά

12:46

«Καμπανάκι» Στουρνάρα για τις δημόσιες συντάξεις: «Δεν θα αρκούν στο μέλλον»

12:46

Ζαχαράκη: «Χτίζουμε την Ελλάδα ως περιφερειακό και διεθνή ακαδημαϊκό κόμβο»

12:40

Growthfund Investor Summit 2026: Η Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού διαλόγου

12:34

Στις 2 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

12:32

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κατά 4,2% στις γεννήσεις στην Ελλάδα πέρυσι

12:12

Το Ισραήλ διακόπτει «κάθε επαφή» με την Κάγια Κάλας

12:12

Intel: «Άλμα» 9% μετά τις αναφορές Τραμπ για συνεργασία με την Apple για το σχεδιασμό τσιπ

12:09

Τι είναι το φαινόμενο Μέτε - Μάριτ

12:07

Η καθημερινή έκθεση της εγκύου σε χημικές ουσίες συνδέεται με τον πρόωρο τοκετό

11:58

ΕΒΕΠ: Ζητά αναμόρφωση της νομοθεσίας με ενίσχυση της αυτοτέλειας των επιμελητηρίων

11:56

Ανδρουλάκης: Με τους δανειολήπτες ή με τα funds; Εμείς έχουμε επιλέξει πλευρά

11:55

ΔΟΑΕ: Έτοιμος να προχωρήσει σε «συγκεκριμένα μέτρα» μετά την συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

11:55

ΔΑΑ: Οι στόχοι της έκδοσης του ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ