BACKSTORY

Backstory: Τα τραπεζώματα στην ΤτΕ - Εθνική: Όχι άλλο πρωτοποριακό προϊόν! - Το κουίζ και το deal

06-12-2021 | 07:54
Μοιράσου το
Τα τραπεζώματα στην ΤτΕ - Εθνική: Όχι άλλο πρωτοποριακό προϊόν! - Το κουίζ και το deal

Συνεχίζεται  με ένταση αμείωτη η έκδοση ομολογακών στο χρηματιστήριο μιας και είναι μόδα και τα επιτόκια ακόμη καλά. Κανένας δεν ξέρει πού θα φθάσει αυτό και σε τι έκταση μιας και τα πολύ χαμηλά επιτόκια κάνουν τις εταιρίες να αντικαθιστούν δανεισμό με ομολογιακές εκδόσεις. Βεβαίως αν πιστέψουμε στην πληθωρισμό ως έναν πατέρα παντοκράτορα, τα επιτόκια αυτά δεν θα διατηρηθούν για πολύ...

Το ενδιαφέρον είναι πως ως επενδυτές σε ομολογίες προβάλουν και οι τράπεζες καθώς οι αποδόσεις είναι ικανοποιητικές όπως στην περίπτωση της Noval.

Βεβαίως οι τράπεζες ξέρουν πού αγοράζουν και πού όχι. Και καλό είναι να παρακολουθούν οι επενδυτές τον τραπεζικό επενδυτικό οίστρο γιατί αποτελεί έναν καλό και με γνώσεις μπούσουλα.

Έμαθα πως στην Τράπεζα της Ελλάδος γευματίζουν -  δειπνούν οι τράπεζες! Τα θέματα πολλά. Η ατζέντα μεγάλη. Αλλωστε τόσο οι τράπεζες όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος βιώνουν έναν κάποιο ανασχηματισμό.

Νέοι άνθρωποι νέα πρόσωπα, η μόχλευση του παιχνιδιού πάντα ξεκινάει από ένα καλό γεύμα- δείπνο για αρχή.

Μετά βλέπουμε…

Μιλήσαμε για cost cutting αλλά αυτό δεν αφορά τους πάντες και τα πάντα. Αφορά κάποιους.

Ε, δεν πρέπει να είναι για πανηγυρισμούς τα κέρδη ΕΒΙTDA της ΕΧΑΕ λόγω συγκράτησης κόστους. Διότι κάποια κόστη εκεί ανέβηκαν και όχι εξαιρετικά δικαιολογημένα. Ας είναι. Δεν πρέπει να γρινιάζουμε τώρα που πέφτει η αυλαία!

Λοιπόν η μεγάλη μας φίλη έχει βρει τρόπους πολλούς και καθημερινούς να με εντυπωσιάζει.

«Εξοφλήστε τα τέλη κυκλοφορίας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, από τον υπολογιστή ή το κινητό σας»!

Πρωτοποριακό για να ξέρετε.... Ειλικρινά, δεν αντεχονται πια τόσα πρωτοποριακά προϊόντα…! Τέτοιος βομβαρδισμός!

Δηλαδή μπορείτε να εξοφλήσετε τα τέλη είτε μέσω της υπηρεσίας Internet & Mobile Banking της τράπεζας είτε να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας με χρήση της πιστωτικής σας κάρτας, σε έως και 12 άτοκες δόσεις! Μόνον εκεί και πουθενά αλλού! Μόνο στην Εθνική το σκέφτηκαν! Μήπως λίγο παρωχημένο σύντροφοι;

Τελικά οι Γούρνες κατέληξαν στον Όμιλο Ελλάκτωρ καθώς η REDS κέρδισε τον διαγωνισμό για το «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης. Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια τονωτική ένεση για τον Όμιλο που όσο θα παίρνει έργα και θα ανεβάζει στροφές τόσο θα αποκτά «αντισώματα» στις όποιες επιθέσεις.

Σήμερα λογικά κληρώνει για την Attica Bank. Τι κληρώνει, πώς κληρώνει, μένει να το δούμε.

Πάντως οι όποιες γρίνιες για τον Ηλία Ξηρουχάκη εμένα τουλάχιστον δεν μου φαίνονται και πολύ λογικές. Βάζει την υπογραφή του σε κάτι που ούτε απλό είναι ούτε εύκολο.

Σας είχα βάλει προ ημερών ένα κουίζ για τις συζητήσεις νυν και παλαιού μεγαλομετόχου ισχυρού ομίλου. Επειδή πολλοί εξακολουθείτε να με ρωτάτε, θα σας πω κάποια λίγα πραγματάκια ακόμα. Λοιπόν, σε Ελβετία και Λονδίνο αλλά και πέραν του Ατλαντικού, κάποια νομικά γραφεία φαίνεται ότι ήδη επεξεργάζονται τις προτάσεις. Βέβαια, επειδή ο νυν θέλει και χρήματα, ο πρώην που δεν είναι και τόσο ένθερμος για αυτό -ποτέ δεν ήταν…-,  μαθαίνω ότι βάζει στο τραπέζι (εκτός από το swap ή την συγχώνευση) και πρόταση για συμμετοχή του νυν σε άλλη δική του (του πρώην) εμβληματική επένδυση. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα περισσότερο. Αν και νομίζω ότι οι καλοί λύτες πλέον πρέπει να κατάλαβαν ποιοι συζητούν και τι. Ωστόσο μη βιάζεστε, αυτές οι μεγάλου βεληνεκούς δουλειές θέλουν καιρό…. Υπομονή…

Μιας και αναφέρθηκα στο Λονδίνο, πιστεύω ότι λογικά θα προχωρήσει το τραπεζικό dealάκι με ελληνικό ενδιαφέρον…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.