BACKSTORY

Η μονή Εμμαούς και οι «ιεροί» πλειστηριασμοί - Τα περίεργα της Profile

06-12-2021 | 07:41
Μοιράσου το
Η μονή Εμμαούς και οι «ιεροί» πλειστηριασμοί - Τα περίεργα της Profile

Έναν αγώνα δρόμου θα τον δώσει το Δημόσιο για να φύγει από την ενισχυμένη εποπτεία. Θυμηθείτε πάντως πως οι θεσμοί δεν θα είναι ελαστικοί πάνω σε αυτό το θέμα. Και πότε ήταν; Οι θεσμοί θεωρούν τον έλεγχο και την επιτροπεία κεκτημένα κι αυτό θέλει έναν αγώνα δρόμου για να αλλάξει.

Τι σημαίνει τούτο: Πως το Δημόσιο θα πρέπει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα. Δίπλα σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό - ή κάποιο από αυτό- που χρωστά προς τις τράπεζες, δηλαδή των δανείων που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς πυρόπληκτους σεισμόπληκτους κλπ. Όχι όλα αλλά περίπου 1 δισ. ευρώ.

Και βεβαίως θα τελειώσουμε από την ενισχυμένη εποπτεία όχι όμως από τη διόπτρα των θεσμών μιας και χρήματα θα εξακολουθήσουν να έρχονται στη χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοιχείο το οποίο ίσως να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον ένα θεσμοθετημένο μοχλό πίεσης από τους Ευρωπαίους.

Κατά τα λοιπά όλοι ζουν στο ρυθμό της Όμικρον και του ελληνικού αλφαβήτου εν γένει. Στη λογική αυτή τα ταξίδια -τα προγραμματισμένα για business- αναβάλλονται το ίδιο και τα προγραμματισμένα road show που θα λάβουν χώρα διαδικτυακά.

Το 2% του ΟΤΕ (1,915%) κατέχει ο ίδιος ο ΟΤΕ μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας.

Cost cutting θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση σε ό, τι αφορά τις τράπεζες. Μικρά και ευέλικτα μαγαζιά είπαμε!

Τέσσερις «ιεροί» πλειστηριασμοί που αφορούν ακίνητα με οφειλέτη το Ιερόν Γυναικείον Ησυχαστήριον η Ανάστασις του Χριστού και τον ειδικό τίτλο «Εμμαούς» έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη: Οι δύο με την ένδειξη έτοιμοι προς διενέργεια και οι άλλοι δύο με οριστικοποιημένη τη λίστα συμμετοχών. Τα ακίνητα δεν είναι μεγάλης αξίας από 105.000 ως 135.000 ευρώ.

Επισπεύδουσα η Special Financial Solutions υπό την ιδιότητα της διαχειρίστριας των απαιτήσεων Amoeba Issuer καθολικής διαδόχου συστημικής τράπεζας.

Πρόκειται για μια πολύκροτη δικαστικά υπόθεση αυτή του παραπάνω ησυχαστηρίου, όπου μετά από μια δεκαετία έρευνας για υπεξαίρεση 28 εκατ. ευρώ από το μοναστήρι Εμμαούς στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όλοι κατηγορούμενοι μοναχοί και λαϊκοί.

Μετανοείτε λοιπόν και πάμε παρακάτω.

Διαβάζω στην τελευταία ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ ότι η τιμή πώλησης του αδιύλιστου νερού από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΕΥΔΑΠ για τα επόμενα 20 έτη θα είναι χαμηλότερη κατά 40% σε σύγκριση με την τιμή που πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ από το 2004 έως το 2013 κάτι το οποίο θα σταθεροποιήσει τα τιμολόγια προς τους καταναλωτές. Δε θα 'πρεπε όμως να μειωθούν τα τιμολόγια αυτά αντί να προτάσσεται το σταθερό περιβάλλον τιμολόγησης;

Μια, μια κάνει τις κινήσεις ο όμιλος Ιντρακόμ. Στην Ιντραλότ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι ενώ εντός του Ιανουαρίου ακολουθούν ενδιαφέρουσες κινήσεις στην Ιντρακάτ. Ήδη η κινητικότητα είναι εμφανής.

Πολύ ωραία περνούν τα στελέχη της Profile που λαμβάνουν μετοχές από stock options με 1,7 ευρώ με την τιμή να παίζει στα 6 ευρώ περίπου. Και 110 χιλιάδες μετοχές στα στελέχη με υπεραξία γύρω στα 450 χιλιάδες ευρώ δεν είναι αμελητέο ποσό. Βέβαια εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται περίεργο πως κάποιοι δεν άσκησαν το δικαίωμα για 70.000 μετοχές ενώ μπορούσαν. Γιατί άραγε; Το διερευνώ και επανέρχομαι γιατί δεν είναι το μόνο περίεργο που βλέπω στη Profile καθώς έχει καταγραφεί μια συνεχής κινητικότητα με αγορές και πωλήσεις ιδίων μετοχών και μια άλλη κινητικότητα από την πλευρά των μετόχων. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.