BACKSTORY

Τα περίεργα μαθηματικά με τα κουτάκια Coca Cola στα ράφια του Σκλαβενίτη! 

20-10-2021 | 07:34
Μοιράσου το
Τα περίεργα μαθηματικά με τα κουτάκια Coca Cola στα ράφια του Σκλαβενίτη! 

Δεν διεκδικώ τον τίτλο του μαθηματικού αστέρα, δεν είμαι Αϊνστάιν, αλλά διάολε έναν απλό πολλαπλασιασμό νομίζω ότι μπορώ να τον κάνω. Γι' αυτό και ξαφνιάστηκα όταν χθες το απόγευμα που πήγα στον Σκλαβενίτη στα βορειοανατολικά προάστια να ψωνίσω βρέθηκα μπροστά σε ένα... μαθηματικό παράδοξο. Ας εξηγήσω... Πόσο κάνει 0,60 επί 6; Θα πείτε 3,60... Σωστά! Και 0,60 επί 5; Θα μου πείτε 3 ευρώ... Αυτό νόμιζα και εγώ μέχρι που διαπίστωσα ότι και το 5 επί 0,60 πάλι 3,60 κάνει! Περίεργο έ; Κι όμως αληθινό. Στα ράφια του Σκλαβενίτη τα 6 κουτάκια Coca Cola των 330 ml κοστίζουν 0,60 ευρώ όταν τα αγοράζεις ξεχωριστά το καθένα. Δηλαδή τα 6 κοστίζουν 3,60 ευρώ. Όμως, ως εκ θαύματος, αν αγοράσεις την συσκευασία - προσφορά με 5 συν 1 δώρο, κουτάκια των 330 ml, αυτά κοστίζουν πάλι 3,60 ευρώ και ας είναι υποτίθεται το ένα δωρεάν! Νέα μαθηματική θεωρία... 

Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για την αλχημεία. Γι' αυτά τα... περίεργα μαθηματικά. Ο Σκλαβενίτης; Η Coca Cola; Και οι δύο; Είναι λάθος τιμή; Εκείνο που ξέρω πάντως είναι ότι στην υπόθεση το κορόιδο είναι ο καταναλωτής. 

Εικόνα
Εικόνα

Tα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε η διεξαγωγή της συνέλευσης λόγω της πλατφόρμας του Χρηματιστηρίου καθόλου δεν εμπόδισε να ψηφίσουν όλοι υπέρ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Οι δυσκολίες είναι για να αντιμετωπίζονται και οι συγκεκριμένες κόστισαν μια πολύ μικρή καθυστέρηση και τίποτε άλλο.

Βέβαια εκεί στο Χρηματιστήριο θα πρέπει να το δουν λίγο με τη λειτουργία της πλατφόρμας για τις Γενικές Συνελεύσεις. Και γενικά να δουν τα τεχνικά προβλήματα που συμβαίνουν περίεργες ημέρες. Ημέρες που ακούγονται διάφορα πράγματα για αλλαγές.

Επανέρχομαι στη ΔΕΗ και εν γένει στην ενέργεια που οδήγησε τη χθεσινή κούρσα στο Χρηματιστήριο που παρά κάτι ψιλά θα άγγιζε ο δείκτης τις 900 μονάδες. Και για να ευλογήσουμε τα γένια μας αυτή η στήλη εγκαίρως σας είχε πει το τι θα συμβεί με τη μετοχή της ΔΕΗ και την αύξηση κεφαλαίου. Και θα το επαναλάβει. Μετά την αύξηση κεφαλαίου το ελληνικό δημόσιο με μικρότερο ποσοστό θα έχει αξία συμμετοχής ίση με αυτή που είχε προ αύξησης με το μεγαλύτερο ποσοστό. Βγάλτε λοιπόν τα κομπιουτεράκια σας και κάντε υπολογισμούς. Όλα εγώ πια;

«Η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του X.A. κατά την συνεδρίασή της στις 19 Οκτωβρίου 2021 ενέκρινε την εισαγωγή των νέων κοινών ονομαστικών και άυλων μετοχών της  Attica Bank προς διαπραγμάτευση, και στις 20 Οκτωβρίου 2021 αναμένεται να αρχίσει η διαπραγμάτευση τους στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιογράφων του Χ.Α». Mε αυτόν τον απλό τρόπο η Attica περιήλθε στο ΤΧΣ!

Kαι τώρα το ζήτημα είναι τι θα γίνει περαιτέρω. Κάνει ό, τι μπορεί ο κεντρικός τραπεζίτης όμως κάτι μου λέει πως δεν φθάνει... 

Θεσμοί χθες και τα pour parler δεν ήταν εύκολα. Υπάρχει μια γκρίνια ακούω για τις πολλές παροχές και οι παρατηρήσεις επ' αυτού δεν μου φαίνονται αμελητέες. Και έχω την αίσθηση ότι στο εξής ότι παρέχεται από την μια πλευρά θα κόβεται από την άλλη. Γυρνάμε στις παλιές εποχές των θεσμών; 

Πάντως γκρινιάζουν εντόνως γιατί βλέπουν πως το θέμα των ενταγμένων στο νόμο Κατσέλη θα φάει τουλάχιστον μια τριετία, ενώ εκείνος ο φορέας για τα σπίτια των φτωχών απαιτεί περί το έτος για να πάρει μπρος.

Κατά τα άλλα έχω την εντύπωση διαβάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις ενός ομίλου που θέλει να πάρει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μου βγαίνουν καλά οι λογαριασμοί. Θα το μελετήσω όμως περισσότερο και θα επανέλθω.

Συνεχίζει η Ιντρακόμ να κάνει ταμείο μετά την Intrasoft καθώς χθες έβαλε άλλα 28,5 εκατ. ευρώ στο σακούλι από την πώληση ακινήτου στη Μύκονο. Έχω την εντύπωση ότι το μάζεμα κεφαλαίων θα συνεχιστεί και κάτι μεγάλο θα συμβεί με τόσα χρήματα που συγκεντρώνονται. Σε νέους τομείς και πεδία προσοδοφόρα που δεν έχουν σχέση με αυτά που ξέραμε για τον όμιλο μέχρι σήμερα ο οποίος φαίνεται πως μεταβάλλει στρατηγική και μπαίνει και σε νέους κλάδους δραστηριότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.