BACKSTORY

Backstory: Σκληρό ροκ ΟΤΕ-Nova για δικαιώματα, κινητικότητα σε ασφάλειες και ACS

08-07-2021 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Προετοιμαστείτε για πολύ σκληρά ροκ σε ό, τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αθλητικών. Ακούγεται και ακούγεται έντονα πως τελικώς η Premier League, το αγγλικό πρωτάθλημα δηλαδή οδεύει την (μεθ)επόμενη σεζόν στη Nova και μάλιστα κάποιοι μιλούν για ένα τίμημα περί τα 20 εκατ. ευρώ. Αν συμβεί αυτό μιλάμε για ολική αναπτροπή. Γιατί ο ΟΤΕ θα αναγκαστεί σε αυτή την περίπτωση να κυνηγήσει το ελληνικό πρωτάθλημα ή τουλάχιστον αρκετές ομάδες εξ' αυτών. Πάντως ο Ολυμπιακός, το ισχυρότερο brand name, τώρα είναι στη Nova.

Και το αγγλικό βέβαια, αφορά την περίοδο 2022-2025. Τι θα γίνει όμως κατά την τρέχουσα χρήση; Θα μείνει η Nova χωρίς ομάδες για την επόμενη χρονιά, δηλαδή χωρίς προϊόν; Θα μείνει με λίγες ομάδες, δηλαδή με μικρό προϊόν; Για πόσο διάστημα θα κλείσει o OTE αν κλείσει κάποιες ελληνικές ομάδες; Και βέβαια, καλά κάνει και ενδιαφέρεται ο ΟΤΕ αφού δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση: Θα αφήσουν οι Γερμανοί να μπει o OTE στο παιχνίδι;

Γιατί οι Γερμανοί είναι σε διάθεση περιορισμού δαπανών γενικώς και διεθνώς. Και ο ΟΤΕ αν δεν απατώμαι σχεδιάζει να μαζέψει τις υπηρεσίες του στο Μέγαρο του Αμαρουσίου μια και με την τηλεργασία που φαίνεται πως γενικώς ήρθε για να μείνει, τους φτάνει ο χώρος… Και αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε πιθανώς θα αποχαιρετήσουν το «πράσινο» ακοίμητο στην Κάντζα όπου κατοικοεδρεύει η Cosmote σχεδόν… από τα μπετά.

Χαμόγελα, πολλά χαμόγελα, όπως αρμοδίως μαθαίνω, σχηματίστηκαν στα πρόσωπα των ανθρώπων της Lamda Development έπειτα από την χτεσινή εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση, που αφορούσε στον ουρανοξύστη κατοικιών (Marina Tower) που θα ανεγερθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Και πως να μη χαμογελούν δηλαδή, αφού η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλη τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Και είναι αλήθεια ότι η παρουσίαση ήταν αντάξια των προσδοκιών για το μεγάλο project στο Ελληνικό. Και δεν συνηθίζω να λέω καλά λόγια...

Όσο για τον «πράσινο» ουρανοξύστη, πρόκειται πράγματι για ένα κτίριο υψηλής αισθητικής, μοναδικό αρχιτεκτονικά, κυριολεκτικά τοπόσημο και σημείο αναφοράς διεθνώς. Προφανώς λοιπόν έχει λόγους να νιώθει περήφανος ο Οδυσσέας Αθανασίου και οι άνθρωποι της Lamda. Αναμφίβολα όλοι περιμένουν τη συνέχεια.

Άντε τελειώσαμε και με την Attica Bank! Όμως το επόμενο διάστημα θα είναι ένα πράγμα για την τράπεζα του τύπου... προσδεθείτε! Ακούστε με που σας λέω. Κάτι ξέρω.

Aυτό το ιδιόρρυθμο pazzle θα έχουμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πολύ καλές οι αυξήσεις κεφαλαίου και τα ομολογιακά. Και αναγκαίες σε αρκετές περιπτώσεις. Όμως η αποστράγγιση ρευστότητας είναι εμφανής στο Χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες. Και δεν είναι σαφές αν υπάρχουν περιθώρια για νέο γύρο αντλήσεων κεφαλαίων από εγχώριους παίκτες. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι ξένοι που έχουν λεφτά απεριόριστα αλλά δεν τα βάζουν από ότι φαίνεται απεριορίστως.

Ακούω ότι η κινητικότητα στις ασφάλειες μπορεί να αγγίξει και τη χρηματιστηριακή αγορά. Βέβαια υπάρχει προθυμία πώλησης αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αναλόγως πρόθυμοι και οι αγοραστές... Γιατί ακούω για κάποιους που πήγαν, ήλθαν και απήλθαν. Παρακολουθούμε την υπόθεση στενά και επανερχόμαστε. Γιατί σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς και πώλησης μπορεί κάποτε (όχι απαραίτητα) να συναντηθούν ο αγοραστής με τον πωλητή.

Στον όμιλο Quest όλα βαίνουν πρίμα από πλευράς εξέλιξης οικονομικών στοιχείων. Οι πηγές μου επιμένουν ότι μετά την επιτυχημένη πώληση της Cardlink η αναδιάρθρωση δραστηριοτήτων θα έχει και συνέχεια. Η ACS για παράδειγμα μπορεί να φέρνει κερδοφορία αλλά η κατάσταση στον κλάδο δεν ικανοποιεί τη διοίκηση της εταιρίας. Στις μεγάλες δουλειές του δημοσίου για παράδειγμα υπάρχει μια δυστοκία. Αφήστε που δεν υπάρχει χημεία και με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο αποεπένδυσης που θα φέρει τρελά λεφτά στον όμιλο και θα του δώσει τη δυνατότητα να μπει σε νέες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η ACS έχει ταμείο 24 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις που έχει κάνει ή έχει ξεκινήσει την έχουν ανεβάσει σε άλλο επίπεδο. Τέτοιο που θα μπορούσε να προσελκύσει ένα μεγάλο διεθνή παίκτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:41

Η Γερμανία ετοιμάζει όρους για την πιθανή εξαγορά Commerzbank από UniCredit

13:31

Μπλόγκερ που άσκησε κριτική στον Πούτιν και τον πολέμο τέθηκε υπό κράτηση

13:27

Η People for Business επεκτείνεται στη Ρουμανία

13:21

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Περιφέρεια Κρήτης

13:20

Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Κατάρ απέκρουσαν ιρανικές επιθέσεις

13:18

Ταμειακό έλλειμμα 3,16 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο

13:10

Βρετανία: Σήμερα η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία των Εργατικών - Αναλαμβάνει ο Μπέρναμ

13:00

Τι απαντά η Google στην ΕΕ για Android, AI και δεδομένα αναζήτησης

12:57

Γιατί ΗΠΑ και Καναδάς «τσακώνονται» για τα διόδια γέφυρας

12:54

Γερμανία: Σε ιστορικό υψηλό το ανεκτέλεστο υπόλοιπο βιομηχανικών παραγγελιών

12:53

Κικίλιας: «Ναυπηγεία και νέο λιμάνι αλλάζουν τη Χαλκίδα»

12:44

Στο 2,9% ο πληθωρισμός στην ΕΕ τον Ιούνιο - Άνω του μέσου όρου η Ελλάδα

12:39

Γαλλία: Δύο νεκροί και 53.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

12:28

ΔΕΗ: Δεκαέξι διακρίσεις από τον διεθνή οργανισμό Extel για το 2026

12:28

Αύξηση 2,9% στις αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα τον Μάιο

12:21

Ισραήλ: Διαλύεται η Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για εκλογές τον Οκτώβριο

12:21

Alpha Bank: Η Ελλάδα αναπτύσσεται ταχύτερα από την ΕΕ αλλά υστερεί στην παραγωγικότητα

12:19

Mega επενδύσεις από BP και ConocoPhillips στο Ιράκ

12:16

Κίνα: «Καθαρά κατασκευάσματα» οι κατηγορίες Τραμπ περί ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές

12:08

Προς δεύτερη εβδομάδα κερδών το πετρέλαιο - Στην καλύτερη επίδοσή του εδώ και 2,5 μήνες

12:03

Ιράν: Πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο ανοικτά του Ομάν - Νεκροί 8 Κούρδοι αντάρτες

11:58

Ιαπωνία: Νέοι κανόνες στην αυτοκρατορική διαδοχή - Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών

11:49

Προθεσμία από την ανακρίτρια πήρε ο 4ος κατηγορούμενος για την επίθεση στο σπίτι της Νέστορα

11:43

Eurobank Research: Συγκρατημένη ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας σε περιβάλλον διεθνούς αβεβαιότητας

11:41

Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

11:39

Ξεκινά η νέα εποχή της Avramar

11:35

Η μεγαλύτερη IPO της Ινδίας συγκέντρωσε προσφορές 30,7 δισ. δολαρίων

11:30

Αργεντινή - Ισπανία: Ακριβότερος αγώνας στην αμερικανική ιστορία ο τελικός του Μουντιάλ

11:15

Χρηματιστήριο: Σε «κλοιό» πιέσεων τράπεζες και blue chips

10:59

Πτωτικό κλίμα στις ευρωαγορές με τεχνολογικές πιέσεις