BACKSTORY

Backstory: Σκληρό ροκ ΟΤΕ-Nova για δικαιώματα, κινητικότητα σε ασφάλειες και ACS

08-07-2021 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Προετοιμαστείτε για πολύ σκληρά ροκ σε ό, τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αθλητικών. Ακούγεται και ακούγεται έντονα πως τελικώς η Premier League, το αγγλικό πρωτάθλημα δηλαδή οδεύει την (μεθ)επόμενη σεζόν στη Nova και μάλιστα κάποιοι μιλούν για ένα τίμημα περί τα 20 εκατ. ευρώ. Αν συμβεί αυτό μιλάμε για ολική αναπτροπή. Γιατί ο ΟΤΕ θα αναγκαστεί σε αυτή την περίπτωση να κυνηγήσει το ελληνικό πρωτάθλημα ή τουλάχιστον αρκετές ομάδες εξ' αυτών. Πάντως ο Ολυμπιακός, το ισχυρότερο brand name, τώρα είναι στη Nova.

Και το αγγλικό βέβαια, αφορά την περίοδο 2022-2025. Τι θα γίνει όμως κατά την τρέχουσα χρήση; Θα μείνει η Nova χωρίς ομάδες για την επόμενη χρονιά, δηλαδή χωρίς προϊόν; Θα μείνει με λίγες ομάδες, δηλαδή με μικρό προϊόν; Για πόσο διάστημα θα κλείσει o OTE αν κλείσει κάποιες ελληνικές ομάδες; Και βέβαια, καλά κάνει και ενδιαφέρεται ο ΟΤΕ αφού δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση: Θα αφήσουν οι Γερμανοί να μπει o OTE στο παιχνίδι;

Γιατί οι Γερμανοί είναι σε διάθεση περιορισμού δαπανών γενικώς και διεθνώς. Και ο ΟΤΕ αν δεν απατώμαι σχεδιάζει να μαζέψει τις υπηρεσίες του στο Μέγαρο του Αμαρουσίου μια και με την τηλεργασία που φαίνεται πως γενικώς ήρθε για να μείνει, τους φτάνει ο χώρος… Και αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε πιθανώς θα αποχαιρετήσουν το «πράσινο» ακοίμητο στην Κάντζα όπου κατοικοεδρεύει η Cosmote σχεδόν… από τα μπετά.

Χαμόγελα, πολλά χαμόγελα, όπως αρμοδίως μαθαίνω, σχηματίστηκαν στα πρόσωπα των ανθρώπων της Lamda Development έπειτα από την χτεσινή εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση, που αφορούσε στον ουρανοξύστη κατοικιών (Marina Tower) που θα ανεγερθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Και πως να μη χαμογελούν δηλαδή, αφού η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλη τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Και είναι αλήθεια ότι η παρουσίαση ήταν αντάξια των προσδοκιών για το μεγάλο project στο Ελληνικό. Και δεν συνηθίζω να λέω καλά λόγια...

Όσο για τον «πράσινο» ουρανοξύστη, πρόκειται πράγματι για ένα κτίριο υψηλής αισθητικής, μοναδικό αρχιτεκτονικά, κυριολεκτικά τοπόσημο και σημείο αναφοράς διεθνώς. Προφανώς λοιπόν έχει λόγους να νιώθει περήφανος ο Οδυσσέας Αθανασίου και οι άνθρωποι της Lamda. Αναμφίβολα όλοι περιμένουν τη συνέχεια.

Άντε τελειώσαμε και με την Attica Bank! Όμως το επόμενο διάστημα θα είναι ένα πράγμα για την τράπεζα του τύπου... προσδεθείτε! Ακούστε με που σας λέω. Κάτι ξέρω.

Aυτό το ιδιόρρυθμο pazzle θα έχουμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πολύ καλές οι αυξήσεις κεφαλαίου και τα ομολογιακά. Και αναγκαίες σε αρκετές περιπτώσεις. Όμως η αποστράγγιση ρευστότητας είναι εμφανής στο Χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες. Και δεν είναι σαφές αν υπάρχουν περιθώρια για νέο γύρο αντλήσεων κεφαλαίων από εγχώριους παίκτες. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι ξένοι που έχουν λεφτά απεριόριστα αλλά δεν τα βάζουν από ότι φαίνεται απεριορίστως.

Ακούω ότι η κινητικότητα στις ασφάλειες μπορεί να αγγίξει και τη χρηματιστηριακή αγορά. Βέβαια υπάρχει προθυμία πώλησης αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αναλόγως πρόθυμοι και οι αγοραστές... Γιατί ακούω για κάποιους που πήγαν, ήλθαν και απήλθαν. Παρακολουθούμε την υπόθεση στενά και επανερχόμαστε. Γιατί σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς και πώλησης μπορεί κάποτε (όχι απαραίτητα) να συναντηθούν ο αγοραστής με τον πωλητή.

Στον όμιλο Quest όλα βαίνουν πρίμα από πλευράς εξέλιξης οικονομικών στοιχείων. Οι πηγές μου επιμένουν ότι μετά την επιτυχημένη πώληση της Cardlink η αναδιάρθρωση δραστηριοτήτων θα έχει και συνέχεια. Η ACS για παράδειγμα μπορεί να φέρνει κερδοφορία αλλά η κατάσταση στον κλάδο δεν ικανοποιεί τη διοίκηση της εταιρίας. Στις μεγάλες δουλειές του δημοσίου για παράδειγμα υπάρχει μια δυστοκία. Αφήστε που δεν υπάρχει χημεία και με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο αποεπένδυσης που θα φέρει τρελά λεφτά στον όμιλο και θα του δώσει τη δυνατότητα να μπει σε νέες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η ACS έχει ταμείο 24 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις που έχει κάνει ή έχει ξεκινήσει την έχουν ανεβάσει σε άλλο επίπεδο. Τέτοιο που θα μπορούσε να προσελκύσει ένα μεγάλο διεθνή παίκτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΗΠΑ: Πρώιμη γεύση του χειμώνα από τις Μεγάλες Λίμνες έως τη νότια Φλόριντα

23:45

Νορβηγία: Ο ταχυδρόμος ίσως να χτυπά μόνο μια φορά

23:35

Δανία: Απαγορεύτηκε σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών η πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα

23:27

Πολωνία: Άρθηκε η ασυλία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας

23:15

Μικτή εικόνα στη Wall Street - Η χειρότερη εβδομάδα από τον Απρίλιο για Nasdaq

23:06

Scope Ratings: Αναβάθμισε το outlook του ελληνικού χρέους, σταθερή αξιολόγηση BBB

23:00

ΟΗΕ: Με μεγάλη βραδύτητα εισέρχεται η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

22:46

Ανδρουλάκης: Δεν ονομάζεται ανάπτυξη το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας στην παραμεθόριο

22:31

Πεζεσκιάν: Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί

22:20

Άνοδος για το πετρέλαιο - Απώλειες στην εβδομάδα

22:07

Συνάντηση Μελόνι με τον πρόεδρο της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς

21:52

Χατζηδάκης προς κτηνοτρόφους Κρήτης: Το συντομότερο δυνατόν η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης

21:39

Νταγκ Μπέργκαμ: Έχουμε τα εργαλεία για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό αέριο

21:37

Κέρδη για τον χρυσό καθώς επιμένει η ανησυχία για το shutdown

21:20

Το σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ προβλέπει παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης στη Γάζα μέχρι τα τέλη του 2027

21:06

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Νετανιάχου για τη «γενοκτονία» στη Γάζα

20:50

Η Ρωσία ζητάει εξηγήσεις από τη Σερβία για την πώληση όπλων στην Ουκρανία

20:40

Meta: Σχεδιάζει επενδύσεις 600 δισ. δολ. στις ΗΠΑ την επόμενη τριετία

20:35

Τραμπ: Πιθανή η εξαίρεση της Ουγγαρίας από τις κυρώσεις για την αγορά ρωσικού πετρελαίου

20:20

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ούτε ψήγμα εμπλοκής μου - Από ένα πρόσωπο μόνο οι κατηγορίες εναντίον μου

20:04

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου

19:52

Euronext: Στο 50%+1 μετοχή το ελάχιστο όριο αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης για την ΕΧΑΕ

19:44

Trump Media: Καθαρές ζημίες 54,8 εκατ. δολαρίων το γ' τρίμηνο - Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις

19:30

ΕΕ: Στροφή από το «πράσινο καθήκον» στο «πράσινο συμφέρον» - Γιατί επιβραδύνει την πράσινη μετάβαση

19:28

Γάζα: Η Χαμάς θα παραδώσει σήμερα μια ακόμη παράδοση σορού Ισραηλινού ομήρου

19:21

Κίεβο: «Τροφή για τα κανόνια» οι περισσότεροι από 1.400 Αφρικανοί που πολεμούν για τη Ρωσία

19:09

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Βουτιά» 12,5% για Rightmove

19:08

ΟΠΑΠ: Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. το σχέδιο διάσπασης και η μεταφορά της έδρας

19:04

ΗΠΑ: Κατηγορούν το Ιράν για απόπειρα δολοφονίας της πρεσβευτή του Ισραήλ στο Μεξικό

18:47

EE: Στηρίζει την καθαρή μετάβαση με πάνω από 358 εκατ. ευρώ σε 132 νέα έργα σε ολόκληρη την Ευρώπη