BACKSTORY

Σκληρό ροκ Nova-ΟΤΕ, κινητικότητα σε ασφάλειες, ACS

08-07-2021 | 07:37
Μοιράσου το

Προετοιμαστείτε για πολύ σκληρά ροκ σε ό, τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αθλητικών. Ακούγεται και ακούγεται έντονα πως τελικώς η Premier League, το αγγλικό πρωτάθλημα δηλαδή οδεύει την (μεθ)επόμενη σεζόν στη Nova και μάλιστα κάποιοι μιλούν για ένα τίμημα περί τα 20 εκατ. ευρώ. Αν συμβεί αυτό μιλάμε για ολική αναπτροπή. Γιατί ο ΟΤΕ θα αναγκαστεί σε αυτή την περίπτωση να κυνηγήσει το ελληνικό πρωτάθλημα ή τουλάχιστον αρκετές ομάδες εξ' αυτών. Πάντως ο Ολυμπιακός, το ισχυρότερο brand name, τώρα είναι στη Nova. 

Και το αγγλικό βέβαια, αφορά την περίοδο 2022-2025. Τι θα γίνει όμως κατά την τρέχουσα χρήση; Θα μείνει η Nova χωρίς ομάδες για την επόμενη χρονιά, δηλαδή χωρίς προϊόν; Θα μείνει με λίγες ομάδες, δηλαδή με μικρό προϊόν; Για πόσο διάστημα θα κλείσει o OTE αν κλείσει κάποιες ελληνικές ομάδες; Και βέβαια, καλά κάνει και ενδιαφέρεται ο ΟΤΕ αφού δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση: Θα αφήσουν οι Γερμανοί να μπει o OTE στο παιχνίδι;

Γιατί οι Γερμανοί είναι σε διάθεση περιορισμού δαπανών γενικώς και διεθνώς. Και ο ΟΤΕ αν δεν απατώμαι σχεδιάζει να μαζέψει τις υπηρεσίες του στο Μέγαρο του Αμαρουσίου μια και με την τηλεργασία που φαίνεται πως γενικώς ήρθε για να μείνει, τους φτάνει ο χώρος… Και αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε πιθανώς θα αποχαιρετήσουν το «πράσινο» ακοίμητο στην Κάντζα όπου κατοικοεδρεύει η Cosmote σχεδόν… από τα μπετά.

Χαμόγελα, πολλά χαμόγελα, όπως αρμοδίως μαθαίνω, σχηματίστηκαν στα πρόσωπα των ανθρώπων της Lamda Development έπειτα από την χτεσινή εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση, που αφορούσε στον ουρανοξύστη κατοικιών (Marina Tower) που θα ανεγερθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Και πως να μη χαμογελούν δηλαδή, αφού η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλη τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Και είναι αλήθεια ότι η παρουσίαση ήταν αντάξια των προσδοκιών για το μεγάλο project στο Ελληνικό. Και δεν συνηθίζω να λέω καλά λόγια... 

Όσο για τον «πράσινο» ουρανοξύστη, πρόκειται πράγματι για ένα κτίριο υψηλής αισθητικής, μοναδικό αρχιτεκτονικά, κυριολεκτικά τοπόσημο και σημείο αναφοράς διεθνώς. Προφανώς λοιπόν έχει λόγους να νιώθει περήφανος ο Οδυσσέας Αθανασίου και οι άνθρωποι της Lamda. Αναμφίβολα όλοι περιμένουν τη συνέχεια.

Άντε τελειώσαμε και με την Attica Bank! Όμως το επόμενο διάστημα θα είναι ένα πράγμα για την τράπεζα του τύπου... προσδεθείτε! Ακούστε με που σας λέω. Κάτι ξέρω.

Aυτό το ιδιόρρυθμο pazzle θα έχουμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πολύ καλές οι αυξήσεις κεφαλαίου και τα ομολογιακά. Και αναγκαίες σε αρκετές περιπτώσεις. Όμως η αποστράγγιση ρευστότητας είναι εμφανής στο Χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες. Και δεν είναι σαφές αν υπάρχουν περιθώρια για νέο γύρο αντλήσεων κεφαλαίων από εγχώριους παίκτες. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι ξένοι που έχουν λεφτά απεριόριστα αλλά δεν τα βάζουν από ότι φαίνεται απεριορίστως.

Ακούω ότι η κινητικότητα στις ασφάλειες μπορεί να αγγίξει και τη χρηματιστηριακή αγορά. Βέβαια υπάρχει προθυμία πώλησης αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αναλόγως πρόθυμοι και οι αγοραστές... Γιατί ακούω για κάποιους που πήγαν, ήλθαν και απήλθαν. Παρακολουθούμε την υπόθεση στενά και επανερχόμαστε. Γιατί σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς και πώλησης μπορεί κάποτε (όχι απαραίτητα) να συναντηθούν ο αγοραστής με τον πωλητή.

Στον όμιλο Quest όλα βαίνουν πρίμα από πλευράς εξέλιξης οικονομικών στοιχείων. Οι πηγές μου επιμένουν ότι μετά την επιτυχημένη πώληση της Cardlink η αναδιάρθρωση δραστηριοτήτων θα έχει και συνέχεια. Η ACS για παράδειγμα μπορεί να φέρνει κερδοφορία αλλά η κατάσταση στον κλάδο δεν ικανοποιεί τη διοίκηση της εταιρίας. Στις μεγάλες δουλειές του δημοσίου για παράδειγμα υπάρχει μια δυστοκία. Αφήστε που δεν υπάρχει χημεία και με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο αποεπένδυσης που θα φέρει τρελά λεφτά στον όμιλο και θα του δώσει τη δυνατότητα να μπει σε νέες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η ACS έχει ταμείο 24 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις που έχει κάνει ή έχει ξεκινήσει την έχουν ανεβάσει σε άλλο επίπεδο. Τέτοιο που θα μπορούσε να προσελκύσει ένα μεγάλο διεθνή παίκτη.  

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.