BACKSTORY

Οι bancable, το sudoku του ΤΑΙΠΕΔ, οι Πούλα και Καρτέρα

17-05-2021 | 07:39
Μοιράσου το

Όλα για το Ταμείο Ανάκαμψης. Πώς θα μοιράσουν οι τράπεζες χρήματα και κυρίως πού θα τα μοιράσουν; Αυτό ακριβώς δείχνει να είναι το θέμα από κάθε άποψη! Πώς δηλαδή θα αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να θεωρηθούν πως είναι αυτό που λέμε σε απλά ελληνικά bancable; Δηλαδή χρηματοδοτήσιμες. Εκεί είναι το ζουμί και εκεί θα πέσουν κορμιά. Θα με θυμηθείτε...

Αλήθεια, αυτές τις μικροπιστώσεις.... που τις ακούμε από τον καιρό του Δραγασάκη, θα τις δούμε... ποτέ... Ακούγαμε για το μεγάλο και σημαντικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν αλλά φαίνεται πως μάλλον τούτο δεν ισχύει, αλλιώς δεν θα έδινε το κράτος εγγυήσεις στους ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν με το άθλημα. Κάποιοι υποστηρίζουν πως το ρίσκο της χρηματοδότησης είναι μεγάλο. Ωστόσο μπορεί να μην υπάρχουν υποθήκες, υπάρχουν όμως οι προσωπικές εγγυήσεις όπως σε όλα τα δάνεια.

Τα αποτελέσματα των τραπεζών στο αμέσως προσεχές διάστημα θα καταγράψουν και προθέσεις περαιτέρω μείωσης του κόστους. Αυτό σε μετάφραση σημαίνει μεταξύ άλλων εθελουσιών συνέχεια... Και είναι βέβαιο πως κάποιες τράπεζες θα κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Kι αυτός ο καημένος ο Γκίκας... Τι συνέβη; έγινε τ' όνειρο καπνός; Δεν θα υπάγει εις τους κήπους πρόεδρος; Μη μου το λέτε θα φαρμακωθώ.

Να βάρυνε το γεγονός των 10χίλιαρων που ταξίδευαν στο εξωτερικό για τις σπουδές του παιδιού;  Και ποιος θα πάει πρόεδρος; Εάν ενδιαφέρον το χει η υπόθεση...

Και φεύγει και ο Λαμπίρης του ΤΑΙΠΕΔ..... Καλά αυτό δεν αντέχεται! Ο άνθρωπος έκανε ότι μπορούσε να μείνει μέχρι την τελευταία στιγμή. Και φαινόταν ότι θα τα κατάφερνε . Αλλά φευ την περασμένη Παρασκευή ήλθε γράμμα πικραμένο από το Υπερταμείο. Τσάμπα οι Τεμενάδες...

Ποιος θα πάρει τη θέση του; Ο Δημήτρης Πολίτης που αρχικά προοριζόταν για πρόεδρος και πλέον το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου δεδομένου ότι έχει κλείσει και η θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Αυτό που έχω να σας πω για τον Δημήτρη Πολίτη πέραν του ότι είναι στέλεχος της Credit Suisse και προηγουμένως της HSBC είναι ότι ξέρει και από καλό ποδήλατο.

Το 2013 έκανε 800 χιλιόμετρα σε έξι μέρες σε μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα το ταμείο υποτροφιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Είμαι δε βέβαιος ότι το καλό ποδήλατο θα του είναι χρήσιμο στις... ισορροπίες στο ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά τα λοιπά έχω την αίσθηση ότι κάποιοι ετοιμάζονται να επαναλάβουν ιστορίες από το 1999. Πούλα και Καρτέρα που έλεγαν τότε. Διότι κόλπα που βλέπω να στήνονται στο Χρηματιστήριο με συγχωνεύσεις και άλλα τινά εταιριών που δεν έχουν κλείσει χρόνο με προβληματίζουν. Μου θυμίζουν αμαρτωλές ιστορίες του παρελθόντος τότε κυριλέ χρηματιστών που τα έκαναν τόσο καλά ώστε να για τους σώσουν, τους αγόρασαν τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.