BACKSTORY

Λάθος ύφος, λάθος μήνυμα, λάθος επίθεση στην ΕΕΕΠ

12-05-2021 | 07:44
Μοιράσου το

Εκεί στο Χρηματιστήριο το τερμάτισαν και αποφασίζουν να προτείνουν αύξηση των αμοιβών τους. Έχουμε και λέμε. Πρόεδρος ΔΣ μη εκτελεστικός 35.000 ευρώ το χρόνο και μέλος ΔΣ 20.000 ευρώ το χρόνο. Η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε βασική ετήσια αμοιβή για τον Πρόεδρο 7.500 ευρώ και για το μη εκτελεστικό μέλος 5.000 ευρώ. Όλα αυτά χώρια οι αμοιβές από συμμετοχή σε Επιτροπές. Σε απλά μαθηματικά περίπου πενταπλασιασμός των αμοιβών Προέδρου και τετραπλασιασμός των αμοιβών των μη εκτελεστικών. Κάνουν και τη χάρη στους μετόχους να εφαρμόσουν την αμοιβή από την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης και όχι από την αρχή του χρόνου. 

Κουίζ: Μπορεί ο ελεγκτής του ξεπλύματος να περάσει από πειθαρχικό γιατί δεν έλεγξε το ξέπλυμα; Λεπτομέρειες προσεχώς.

Άσχετο αλλά με τη Notos Com μήπως κάποιος θα έπρεπε να εξηγήσει τι ακριβώς δεν έκαναν σωστά οι τράπεζες όταν έκαναν την πρώτη συμφωνία; Γιατί δεν διασφαλίστηκαν και η εταιρία έμεινε πάλι στον αέρα; Η ουσία είναι ότι έτσι όπως τα έκαναν οι τράπεζες έχουν φτάσει να παρακαλούν τον Παπαέλληνα ο οποίος σημειωτέον έχει μείνει ως μισθωτός. Και πάλι καλά που έμεινε, τον κράτησαν γιατί δεν γνωρίζω τι θα γινόταν μετά τις αριστοτεχνικές αστοχίες των τραπεζιτών.

Είδα ότι κυκλοφόρησε μία επιστολή με την οποία μία υπό σύσταση Ένωση κάποιων στοιχηματικών εταιριών, επιτίθεται στον Πρόεδρο της ΕΕΕΠ. Κάνοντας μάλιστα υποδείξεις για το πώς θα πρέπει να δρομολογηθεί η πορεία αδειοδότησης, πώς πρέπει να υλοποιηθούν οι κανόνες ελέγχου κ.α. Δεν θα είχε και τόση σημασία, καθώς δεν εκπροσωπεί η Ένωση αυτή ούτε το σύνολο της αγοράς, ούτε καν μεγάλους, παγκόσμιους operators (πχ Flutter Group - PokerStars και Betsson) που θα αδειοδοτηθούν στη χώρα.

Δημιουργείται όμως η λανθασμένη εντύπωση ότι ο στοιχηματικός κλάδος είναι απέναντι στην επιτροπή και τον πρόεδρό της λίγο πριν δοθούν οι άδειες... Τι εξυπηρετεί αλήθεια όλο αυτό; 

Γιατί κανονικά, αρχικός στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών θα πρέπει να είναι η ομαλή διαδικασία της αδειοδότησης των παρόχων το αμέσως επόμενο διάστημα. Και τούτο ώστε και να μην διαταραχθεί η παικτική δραστηριότητα εν όψει μίας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, του Euro 2020, όσο και για τα Δημόσια Έσοδα.

Από εκεί και πέρα, προφανώς και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να συζητήσουν για τα πραγματικά προβλήματα της αγοράς των τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου, όπως η υπέρμετρη φορολόγηση και οι ιδιαίτερα αυξημενοι περιορισμοί. Παράγοντες που πιθανώς θα οδηγήσουν: τόσο σε μείωση Εσόδων του Δημοσίου λόγω μείωσης της δραστηριότητας, όσο και σε στροφή του παικτικού κοινού σε παράνομα δίκτυα και ιστοσελίδες που δεν προσφέρουν κανένα έλεγχο και ασφάλεια....   

Τώρα το ότι αυτή η Ένωση θεωρεί ότι νομιμοποιείται να εκπροσωπεί τον κλάδο των Τυχερών Παιγνίων μέσω Διαδικτύου, είναι κάτι άνευ αξίας, καθώς κάτι τέτοιο προφανώς δεν υφίσταται και μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει το πομπώδες επιθετικό ύφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.