Ακίνητα: Διαγωνισμός για τη μίσθωση «στέγης» της ΑΑΔΕ – Ποιο είναι το «ταβάνι» για το ενοίκιο

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα: Διαγωνισμός για τη μίσθωση «στέγης» της ΑΑΔΕ – Ποιο είναι το «ταβάνι» για το ενοίκιο
Τι ακίνητο αναζητάει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προς 12ετή ενοικίαση στην Αθήνα. Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των 374.000 ευρώ. Προσφορές στα τέλη Ιανουαρίου.

Μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου κατάλληλου για τη στέγαση των Κεντρικών Υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) διενεργεί η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι δώδεκα έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο. Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των 374.000 ευρώ.

Το μηνιαίο μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης, κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του μήνα της αναπροσαρμογής, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου δωδεκαμήνου (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή), όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ). Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 26η Ιανουαρίου 2023.

Το ακίνητο και η τοποθεσία

Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους μικτής επιφάνειας (εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων και κοινοχρήστων διαδρόμων) περίπου 26.570 τ.μ., ήτοι γραφειακούς και λοιπούς χώρους 18.970 τ.μ. περίπου, βοηθητικούς χώρους κύριας χρήσης (χώρος αμφιθεάτρου, αίθουσες συσκέψεων, χώρος πρωτοκόλλου, βοηθητικές θέσεις εργασίας κ.λπ.) 5.150 τ.μ. περίπου και 2.450 τ.μ. περίπου για αποθηκευτικούς χώρους και χώρους αρχείου, καθώς και 15 θέσεις στάθμευσης για υπηρεσιακά οχήματα και 5 θέσεις στάθμευσης για υπηρεσιακά δίκυκλα.

Οι αποθηκευτικοί χώροι δύναται να είναι και υπόγειοι, ασφαλείς όμως σε θέματα στεγανότητας και με επαρκή φωτισμό και αερισμό. Γίνονται δεκτά ακίνητα των οποίων οι επιφάνειες υπολείπονται μέχρι ποσοστού 5% των παραπάνω επιφανειών.

Το ακίνητο θα πρέπει να είναι λειτουργικά ανεξάρτητο, να βρίσκεται εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Αθηναίων ή των όμορων σε αυτόν δήμων και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 800 μέτρων από Μ.Μ.Μ. σταθερής τροχιάς και εύκολα προσπελάσιμο από μεγάλους οδικούς άξονες. Το ακίνητο δύναται να είναι αποπερατωμένο, ημιτελές ή υπό ανέγερση και να παραδοθεί έτοιμο για χρήση στο Δημόσιο μέσα στην προθεσμία που θα ορισθεί στην απόφαση έγκρισης πρακτικών της δημοπρασίας και θα αναγράφεται στη σύμβαση μίσθωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΑΙΠΕΔ: Οι εκλογές και οι εμβληματικές αξιοποιήσεις assets – Τι έρχεται για Αττική Οδό, ΔΑΑ και άλλες υποδομές

Σ. Κόκκαλης – Intracom: Στην «τελική ευθεία» για τον real estate φορέα – Η νέα Γ.Σ. και τα πλάνα για την Properties

gazzetta
gazzetta reader insider insider