7 προτάσεις για αξέχαστες διακοπές στη Σκιάθο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
7 προτάσεις για αξέχαστες διακοπές στη Σκιάθο
Η πανέμορφη Σκιάθος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές κι εμείς σου προτείνουμε 7 must εμπειρίες για το ερχόμενο σου ταξίδι στο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων.

Ονειρικές παραλίες, μαγευτικά τοπία γεμάτα πράσινο, γραφικά, λιθόστρωτα σοκάκια και αξιοθέατα που θα θυμάσαι για μια ζωή. Η πανέμορφη Σκιάθος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές κι εμείς σου προτείνουμε 7 must εμπειρίες για το ερχόμενο σου ταξίδι στο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων.

Η Μονή της Ευαγγελίστριας

Κτισμένη κάτω από την ψηλότερη κορυφή του νησιού και περιτριγυρισμένη από πευκόδεντρα, η εμβληματική Μονή της Ευαγγελίστριας ιδρύθηκε το 1794 από μοναχούς ερχόμενους από το Άγιο Όρος. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια ολόκληρης της Ελλάδας, με μεγάλη ιστορική αξία, αφού εκεί σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε η πρώτη Ελληνική Σημαία, πίσω στο 1807. Αξίζει να επισκεφθείς τη βιβλιοθήκη και το λαογραφικό μουσείο της μονής, όπου θα δεις μοναδικά εκθέματα – ανάμεσά τους και ο αργαλειός που χρησιμοποιήθηκε για την ύφανση της πρώτης Ελληνικής Σημαίας.

Το Κάστρο

Κατά το 14ο αιώνα, οι συνεχείς πειρατικές επιδρομές ανάγκασαν τους Σκιαθίτες να εγκαταλείψουν την αρχαία πόλη της Σκιάθου και να μεταφερθούν προσωρινά σε μια βραχώδη χερσόνησο στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου ίδρυσαν μια νέα πόλη. Το Κάστρο αποτελούσε γι’ αυτούς ένα φυσικό φρούριο, με τις 3 πλευρές του να ατενίζουν τη θάλασσα και τη μια του πλευρά που ενωνόταν με τη στεριά να ενισχύεται με ισχυρά, πανύψηλα τείχη. Κατά το 19ο αιώνα, μετά την απελευθέρωση του νησιού από τους Οθωμανούς, οι κάτοικοι του Κάστρου επέστρεψαν εκεί που βρίσκεται σήμερα η πόλη της Σκιάθου. Στη βραχώδη χερσόνησο, με την άγρια φυσική ομορφιά και τη μαγευτική θέα, παραμένουν μέχρι σήμερα τα εντυπωσιακά ερείπια της τότε εποχής.

Η Πόλη της Σκιάθου

Ή αλλιώς, Χώρα. Η καρδιά του νησιού! Με τις πλατειούλες, τα πέτρινα αρχοντικά και αγροτικά σπίτια, το μεγάλο, φυσικό λιμάνι και φυσικά, τη γραφική Παλιά Πόλη με τα ασβεστωμένα σπίτια και τα λιθόστρωτα σοκάκια. Από αυτό το μαγευτικό σκηνικό με τις ολάνθιστες βουκαμβίλιες, δεν λείπουν βέβαια οι ταβερνούλες, οι χαλαρές καφετέριες, τα ουζερί, αλλά και τα γουστόζικα μαγαζιά. Καθώς απολαμβάνεις την βόλτα σου στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, θα περάσεις σίγουρα από την οδό Παπαδιαμάντη – τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της περιοχής. Εκεί, θα δεις και ένα θερινό κινηματογράφο, που προβάλλει συνήθως το αγαπημένο μιούζικαλ Mamma Mia, το οποίο γυρίστηκε στο νησί.

Το Σπίτι του Παπαδιαμάντη

Κατά την παραμονή σου στη σαγηνευτική Σκιάθο, επιβάλλεται μια επίσκεψη στο σπίτι όπου έζησε ο σπουδαίος συγγραφέας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Το δίπατο σπίτι είναι σήμερα ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο, αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα. Ανάμεσα στα εκθέματα, τα αυθεντικά έπιπλα και αντικείμενα της εποχής, διάφορα προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, όπως το στυλό και το μελανοδοχείο του, καθώς και παλαιές και νέες εκδόσεις του συγγραφικού του έργου.

Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το ρολόι της

Κτισμένη το 1931 στην κορυφή του ανατολικού υψώματος της Χώρας, η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το αξιοθαύμαστο ρολόι της αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του νησιού. Η μοναδική τους τοποθεσία χαρίζει στους επισκέπτες των μνημείων αυτών μια απίστευτη, πανοραμική θέα ολόκληρου του νησιού. Η καλύτερη ώρα για βόλτα στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι φυσικά… η ώρα του ηλιοβασιλέματος, όπου η θέα του γραφικού λιμανιού, της Μεσογείου και της Πόλης είναι ακόμη πιο σαγηνευτική.

Το Μπούρτζι

Το περίφημο Μπούρτζι είναι το αρχαίο φρούριο του νησιού, που κτίστηκε το 1207 από τους αδερφούς Γκύζη, για να προστατέψει τη Σκιάθο από τις πειρατικές επιδρομές. Βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο, που χωρίζει το Παλιό από το Νέο Λιμάνι και σήμερα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο του νησιού. Παράλληλα, αποτελεί ιδανικό σημείο για ρομαντικές βόλτες κάτω από τα πεύκα, αγναντεύοντας τη θέα της Μεσογείου.

Οι μαγευτικές παραλίες

Ναι, αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Γιατί όπως και να το κάνουμε, καλοκαιρινές διακοπές χωρίς παραλία… απλά δεν είναι καλοκαιρινές διακοπές! Και το μόνο σίγουρο είναι ότι η Σκιάθος διαθέτει πολλές και απλά μαγευτικές παραλίες. Από τις περίφημες Κουκουναριές, μέχρι την εκπληκτική Λαλάρια, το χαλαρωτικό Μανδράκι Ελίας και τον εξωτικό Τσουγκριά, οι παραλίες του νησιού είναι αδιαμφισβήτητα από τις ομορφότερες της Ελλάδας – και όχι μόνο. Τα καταγάλανα νερά, η χρυσή τους αμμουδιά και τα πευκόδεντρα που τις περικυκλώνουν δημιουργούν ένα τοπίο τόσο ονειρικό, που δεν μπορεί παρά να σε συνεπάρει με την ασύγκριτη, φυσική του γοητεία.

Αν λοιπόν δεν έχεις επισκεφθεί μέχρι τώρα το πανέμορφο νησί των Σποράδων, ήρθε η ώρα να γνωρίσεις από κοντά τις ομορφιές του. Αν πάλι έχεις ήδη ξαναβρεθεί στο νησί, τότε σίγουρα ανυπομονείς να αφεθείς και πάλι στην ακαταμάχητη γοητεία του. Μην αμελήσεις να κάνεις την κράτησή σου έγκαιρα, σε ένα από τα boutique ξενοδοχεία του Oniro Hotels Group – το πολυτελές Oniro Skiathos και το εξαιρετικό Silver Beach Koukounaries, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από την περίφημη παραλία των Κουκουναριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider