Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί - Δε θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί - Δε θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια
«Η ΔΕΗ, είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο. «Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το καλημέρα; διερωτήθηκε ο υπουργός Ενέργειας.

«Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα να αγοράσει κολώνες είναι σε άσχημη κατάσταση. Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει» ανέφερε το πρωί του Σαββάτου στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

«Η ΔΕΗ, είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο. Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το καλημέρα;» διερωτήθηκε. «Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι» σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας. «Αν πέσει η ΔΕΗ θα πέσει η χώρα» σημείωσε.

«Οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Δε θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας.

«Το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση. Την Πέμπτη το πρωί έπαιρνα εγώ ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσα γεννήτριες, δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο Σαντορίνη για να κρατηθούν (η ηλεκτροδότηση) τα νησιά δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider