Μητσοτάκης για Novartis: Να έρθουν στην επιτροπή οι μάρτυρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για Novartis: Να έρθουν στην επιτροπή οι μάρτυρες

Στην υπόθεση Novartis, τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Τσίπρας θέλει να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους» στην υπόθεση της Novartis, εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να «έρθουν στην επιτροπή οι μάρτυρες» και πρόσθεσε: «να μη βιαστεί ο Τσίπρας να κλείσει την επιτροπή και να στείλει την υπόθεση πίσω στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι κουκούλωμα και δεν θα το επιτρέψω». Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των μαρτύρων με ή χωρίς κουκούλες, όπως είπε.

«Πίσω από ένα πραγματικό σκάνδαλο υπάρχει μια οργανωμένη σκευωρία... Η Προανακριτική Επιτροπή οφείλει να ερευνήσει όλη την αλήθεια, να μην σπεύσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει άρον άρον την Προανακριτική» διεμήνυσε. Όπως είπε, οι ευθύνες του πρωθυπουργού θα αναδειχθούν και θα κριθούν στις επόμενες εκλογές. «Πρέπει να αποδοθούν παντού ευθύνες… Αν ο κ. Τσίπρας κλείσει την Προανακριτική άρον - άρον θα θέλει συγκάλυψη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «ο νόμος περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει» αλλά θύμισε πως τα στελέχη της ΝΔ που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς δεν έμειναν στην παραγραφή και είπαν πως θέλουν να δικαστούν ενώ υποστήριξε πως η κυβέρνηση «συγκάλυψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή» αφού δεν στήθηκαν 11 κάλπες αλλά 10.

Ο «κ. Τσίπρας γκριζάρει την υπόθεση γιατί αυτό μπορεί να είναι αρκετό» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ τόνισε πως πλέον οι πολιτικοί καλούνται να αποδείξουν την αθωότητα τους και όχι να αποδειχθεί η ενοχή τους.

«Καμία εμπιστοσύνη σε Κοτζιά - Καμμένο»

Αναφορικά με την προκλητική στάση της Άγκυρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε πως «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δίκαιά της έναντι της Τουρκίας».

«Η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους… Ας προσέξει πάρα πολύ ο κ. Τσίπρας πού οδηγεί τη χώρα» προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι επικοινώνησε με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ με δική του πρωτοβουλία, καθώς δεν έχει εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο. «Δεν μπορεί ο Τσίπρας να είναι ένας κανονικός πρωθυπουργός, θέλει το διχασμό και την πόλωση» σημείωσε.

«Δεν ήταν χρήσιμη η επιλογή Μέρκελ να αποκαλέσει "Μακεδόνα" τον Ζάεφ»

Η επιλογή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να αποκαλέσει «Μακεδόνα» τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατά τη συνάντησή που είχαν στο Βερολίνο «δεν ήταν χρήσιμη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στην τρέχουσα συγκυρία οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» όταν γίνονται αναφορές στην ΠΓΔΜ θα πρέπει να αποφεύγονται, καθότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία από πλευράς του λαού.

Επιπλέον, προσέθεσε πως η επαναφορά στο προσκήνιο των συζητήσεων για το Σκοπιανό απέδειξε ότι στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη πατριωτική ευαισθησία, κάτι το οποίο ουδείς μπορεί να το παραγνωρίσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τους χειρισμούς του δίχασε το λαό και στο Σκοπιανό. «Η λύση Τσίπρα δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, τα δίνει όλα στο Σκοπιανό... Ας προσέξει πάρα πολύ που οδηγεί τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η πραγματικότητα για τους Έλληνες είναι πολύ ζοφερή και επανέλαβε πως μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα φέρει επενδύσεις, θα μειώσει και θα σταθεροποιήσει τη φορολογία, θα ενισχύσει τις τράπεζες και θα μειώσει τη γραφειοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως μια δική του κυβέρνηση θα τον μειώσει κατά 30% καθώς η ΝΔ διαθέτει ένα συνολικό σχέδιο για την ακίνητη περιουσία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και θα «ξεκινήσω σταυροφορία για να φέρω νέες θέσεις εργασίας».

Αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις και τις απολύσεις στο δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν θα γίνουν απολύσεις… Το σχέδιό μου για το δημόσιο το συνδιαμορφώνω με τους δημόσιους υπαλλήλους», είπε και κατήγγειλε πως η κυβέρνηση χτίζει στρατιές συμβασιούχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider