Μερτς: Η Γερμανία είναι έτοιμη να αγοράσει Patriots από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μερτς: Η Γερμανία είναι έτοιμη να αγοράσει Patriots από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία
Ο Μερτς δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο ων ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα να στείλει τους Patriots

Η Γερμανία είναι έτοιμη να αγοράσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και να τα διαθέσει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς στη Ρώμη.

«Είμαστε επίσης έτοιμοι να αγοράσουμε επιπλέον συστήματα Patriot από τις ΗΠΑ για να τα διαθέσουμε στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μερτς σε διάσκεψη για τη στήριξη της Ουκρανίας, όπου συζήτησε την αντιαεροπορική άμυνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους ηγέτες.

Ο Μερτς δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα να στείλει τους Patriots, προσθέτοντας: «Οι Αμερικανοί χρειάζονται και οι ίδιοι μερικούς από αυτούς, αλλά έχουν επίσης πολλούς από αυτούς. ... Δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αν θα γίνει παράδοση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Σύνοδος Κορυφής: Ζητά άμεσα εργαλειοθήκη στοχευμένων μέτρων από την Κομισιόν και συνεργασία με κράτη - Όλα τα συμπεράσματα

Τις πρώτες αυξήσεις στα αεροπορικά φέρνει το ράλι στα καύσιμα

Στη «φόρα» τα οικονομικά των Δήμων - Πρωταθλητές και ουραγοί σε δαπάνες, αναθέσεις, εισπραξιμότητα τελών

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider