ΥΠΕΣ Συρίας: Πάνω από 8 εκατ. πολίτες διώκονταν επί καθεστώτος Άσαντ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΥΠΕΣ Συρίας: Πάνω από 8 εκατ. πολίτες διώκονταν επί καθεστώτος Άσαντ
Ο Άσαντ αποκαλούσε «τρομοκράτες» τους πολιτικούς αντιπάλους του. Εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι οδηγήθηκαν στη φυλακή, πολλοί βασανίστηκαν και δεκάδες χιλιάδες παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας υποστήριξε σήμερα ότι περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι καταζητούνταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, το οποίο ανατράπηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που καταζητούνταν από το προηγούμενο καθεστώς για πολιτικούς λόγους ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νουρεντίν αλ Μπάμπα. «Περίπου το ένα τρίτο των Σύρων ήταν φακελωμένοι και διώκονταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας», πρόσθεσε.

Αφού ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, το 2011, μετά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, εκατομμύρια Σύροι βρέθηκαν παγιδευμένοι στα δίκτυα των διαβόητων υπηρεσιών ασφαλείας, τους ασκήθηκαν διώξεις ή αντιμετώπισαν κακομεταχείριση. Κατηγορήθηκαν κυρίως για συμμετοχή ή ενθάρρυνση των διαδηλώσεων, ότι επικοινωνούσαν με ξένες κυβερνήσεις ή ότι χρηματοδότησαν και στήριξαν την «τρομοκρατία».

Ο Άσαντ αποκαλούσε «τρομοκράτες» τους πολιτικούς αντιπάλους του. Εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι οδηγήθηκαν στη φυλακή, πολλοί βασανίστηκαν και δεκάδες χιλιάδες παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανακοίνωσε εξάλλου τη σύσταση νέων υπηρεσιών, όπως ένα όργανο φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων που θα είναι αρμόδιο «για την καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων, κυρίως των δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και ανθρώπων». Η τουριστική αστυνομία θα αναλάβει την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών, όπως της αρχαίας Παλμύρας, που είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider