Προσωρινός δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Νούρι Ασλάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προσωρινός δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Νούρι Ασλάν
Ο μεταβατικός δήμαρχος θα διευθύνει την πόλη για το υπόλοιπο της θητείας του Ιμάμογλου, καθώς περιμένει τη δίκη.

Το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης, που διοικείται από την αντιπολίτευση, εξέλεξε την Τετάρτη, προσωρινό δήμαρχο για να διοικήσει την πόλη, μετά τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Το 314μελές συμβούλιο του δήμου, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέχει την πλειοψηφία, εξέλεξε τον Νούρι Ασλάν ως προσωρινό επικεφαλής της Κωνσταντινούπολης με 177 ψήφους, σύμφωνα με το NTV. Ο μεταβατικός δήμαρχος θα διευθύνει την πόλη για το υπόλοιπο της θητείας του Ιμάμογλου, καθώς περιμένει τη δίκη.

Ο Νούρι Ασλάν γεννήθηκε το 1969 στο Σίβας της Τουρκίας. Σπούδασε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Yildiz, αποφοιτώντας από τη σχολή μηχανικών με πτυχίο στη ναυπηγική και μηχανολογία. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ξεκίνησε καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, υπηρετώντας εντέλει ως γενικός διευθυντής σε ιδιωτική εταιρεία.

Τον Απρίλιο του 2024, εξελέγη πρώτος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης με 184 ψήφους, επικρατώντας του υποψηφίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αχμέτ Μπιλάλ Κιγμάζ, που έλαβε 129 ψήφους.

Η εμπειρία του Ασλάν στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε διάφορες οργανώσεις πολιτών – παράλληλα με τη στενή σχέση που διατηρεί με τον συλληφθέντα δήμαρχο – τον καθιστά πρόσωπο-κλειδί σε αυτή τη μεταβατική περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οι «χρυσές» δουλειές των Αντετοκούνμπο – Σε ποιους επιχειρηματικούς κλάδους βάζουν τρίποντο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι μοιράστηκαν τις επιδοτήσεις - Δείτε online τα ονόματα και τα ποσά των δικαιούχων 

Είδος υπό εξαφάνιση οι τρίτεκνοι στην Ελλάδα: Φόροι και χαμηλά επιδόματα φρενάρουν τη δημιουργία οικογένειας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider