Ρωσικό «όχι» σε ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία: «Είναι ανεξέλεγκτη κλιμάκωση»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ρωσικό «όχι» σε ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία: «Είναι ανεξέλεγκτη κλιμάκωση»
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η ιδέα είναι εντελώς απαράδεκτη για τη Ρωσία. 

Η Ρωσία απέρριψε σήμερα την ιδέα να στείλουν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ειρηνευτικά στρατεύματα στην Ουκρανία σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο με τη Ρωσία, λέγοντας πως μία τέτοια κίνηση θα διακινδύνευε να προκαλέσει «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η ιδέα είναι εντελώς απαράδεκτη για τη Ρωσία. Σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ και του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σχετικά με το ενδεχόμενο οι χώρες τους να συνεισφέρουν στρατεύματα σε μια ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία.

Ο Πιστόριους είπε σε συνέντευξη στις 18 Ιανουαρίου πως η Γερμανία, ως ο μεγαλύτερος εταίρος του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, θα έχει «προφανώς ρόλο να παίξει» και ότι το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω. Ο Στάρμερ δήλωσε στις 16 Ιανουαρίου πως η Βρετανία συζητάει την ιδέα μιας ειρηνευτικής δύναμης με άλλους συμμάχους και ότι «εμείς θα αναλάβουμε πλήρως το μερίδιό μας».

Η Ρωσία λέει πως είναι ανοικτή σε διάλογο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που έχει πει ότι σκοπεύει να οδηγήσει σύντομα σε ένα τέλος τον πόλεμο. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που επιδιώκει συνάντηση με τον Τραμπ, δήλωσε προχθές, Τρίτη, πως τουλάχιστον 200.000 Ευρωπαίοι μέλη ειρηνευτικής δύναμης θα χρειάζονταν προκειμένου να αποτραπεί μια νέα ρωσική επίθεση έπειτα από οποιαδήποτε συμφωνία εκεχειρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider