Τραμπ: «Θα έπρεπε να είμαι νεκρός»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τραμπ: «Θα έπρεπε να είμαι νεκρός»
Ήταν «μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία», πρόσθεσε αναφερόμενος στην επίθεση κατά της ζωής του που σημειώθηκε το Σάββατο στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

«Θα έπρεπε να είμαι νεκρός», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα κατά της ζωής του, την οποία περιέγραψε ως μια «πολύ σουρεαλιστική εμπειρία», σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Κυριακή στην New York Post.

«Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ, θα έπρεπε να είμαι νεκρός», δήλωσε ο Τραμπ στην εφημερίδα από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Μιλγουόκι για να παραστεί στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου αναμένεται να λάβει και επισήμως το χρίσμα του κόμματος για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ήταν «μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία», πρόσθεσε αναφερόμενος στην επίθεση κατά της ζωής του που σημειώθηκε το Σάββατο στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Ο Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα, φορά έναν λευκό επίδεσμο στο δεξί αφτί του, στο σημείο όπου τον διαπέρασε η σφαίρα του δράστη της απόπειρας δολοφονίας.

Ο 78χρονος πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι αν δεν είχε γυρίσει το κεφάλι του λίγο προς τα δεξιά για να κοιτάξει μια εικόνα που έδειχνε προτζέκτορας στο κοινό, θα ήταν νεκρός, αναφέρει η εφημερίδα.

«Από τύχη ή με τη βοήθεια του Θεού, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν με τη βοήθεια του Θεού, είμαι ακόμη εδώ», τόνισε ο Τραμπ.

Εξάλλου ο Ρεπουμπλικάνος ευχαρίστησε τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) που εξουδετέρωσαν τον δράστη. «Τον σκότωσαν με μία σφαίρα ανάμεσα στα μάτια», εξήγησε. «Έκαναν φανταστική δουλειά». «Είναι σουρεαλιστικό για όλους εμάς».

Φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ, με αίματα στο πρόσωπο, να υψώνει τη γροθιά του σε ένδειξη πείσματος προς το πλήθος την ώρα που τον απομακρύνει η Μυστική Υπηρεσία έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Πολλοί λένε ότι αυτή είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ», υπογράμμισε ο ίδιος. «Έχουν δίκιο και δεν είμαι νεκρός. Συνήθως πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια εμβληματική φωτογραφία».

Μετά την απόπειρα κατά της ζωής του ο Τραμπ δήλωσε ότι ξανάγραψε την ομιλία που είχε ετοιμάσει για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Ο πρώην πρόεδρος επεσήμανε ότι «είχα ετοιμάσει μια εξαιρετικά σκληρή ομιλία» για «τη φρικτή κυβέρνηση Μπάιντεν», αλλά την άλλαξε προτιμώντας να εκφωνήσει έναν λόγο ο οποίος, όπως δήλωσε, ελπίζει «να ενώσει τη χώρα».

«Όμως δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό. Οι άνθρωποι είναι πολύ διχασμένοι».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider