Μαρινάκης: Σταθερός στόχος μας είναι η στήριξη όλων των πολιτών με μόνιμες λύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης: Σταθερός στόχος μας είναι η στήριξη όλων των πολιτών με μόνιμες λύσεις
Με αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από θέματα εργασιακά και ασφαλιστικά όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μεταρρύθμιση του ΤΕΚΑ ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της εστίασης και του Τουρισμού, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και επιμέρους ζητήματα όπως αυτό της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε ακραίες καιρικές συνθήκες», είπε.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης «η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει με προσήλωση την προσπάθεια αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών. Με βάση την εντολή που πήραμε προχωράμε αυτή τη δεύτερη τετραετία με σχέδιο και όραμα ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων. Γιατί τελικά εδώ είναι το πραγματικό πεδίο της πολιτικής».

Ανέφερε πως στο πλαίσιο αυτό 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025 ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Η αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας απαιτεί συνολική αντιμετώπιση των αναγκών τόσο των βαθμίδων της εκπαίδευσης αλλά και των μαθητών γι αυτό και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση», είπε και αναφέρθηκε στην ειδική αγωγή και την τοποθέτηση στις ειδικότητες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πενταπλάσιων εκπαιδευτικών σε σχέση με πέρυσι.

Επεσήμανε στη συνέχεια ότι «συνεχίζονται οι παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης των υποδομών υγείας που αφορούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα. Οι παρεμβάσεις συμπεριλαμβάνουν ανακαινίσεις, δράσεις αναβάθμισης του ιατρικού εξοπλισμού, δημιουργία μονάδων διαχείρισης χρόνιων ασθενειών, προγράμματα κατάρτισης του ιατρικού προσωπικού και αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες είναι ένας ιερός στόχος για την κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Ανέφερε ακόμη ότι υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ. Όπως είπε «η παροχή της δυνατότητας αυτής θα αξιοποιήσει την κλινική εμπειρία τους, θα ενισχύσει πραγματικά το εισόδημά τους και αναμένεται ταυτοχρόνως να προσελκύσει περισσότερους ιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού θα μπορούν να συνδυάσουν και την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα».

Αλλάζοντας θέμα είπε ακόμη ότι «έχει, ήδη, ξεκινήσει η κυκλοφορία των πρώτων 250 ηλεκτρικών λεωφορείων εκ των οποίων 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη. Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν συνολικά 900 καινούργια λεωφορεία και 320 στη Θεσσαλονίκη».

Με αναφορά σε όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ είπε ότι ο στόχος είναι «διπλός: αφενός να προχωρήσουμε στην πλήρη αντικατάσταση του στόλου των παλιών λεωφορείων με σύγχρονα λεωφορεία, τα οποία έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι όλα φιλικά προς το περιβάλλον, διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, διαθέτουν πλήρη προβασιμότητα για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Ο σκοπός μας, όμως, δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε τον στόλο των λεωφορείων, είναι να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων».

Ακολούθως αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μέτρα και παρεμβάσεις για τον έλεγχο των τιμών. Είπε πως όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης,

- Επεκτείνεται ο χρόνος εφαρμογής του πλαφόν του περιθωρίου κέρδους

- Πενταπλασιάζεται το ανώτατο όριο προστίμου για την παράβαση των διατάξεων του πλαφόν από 1.000.000 ευρώ σε 5.000.000 ευρώ.

- Τριπλασιάζεται το ανώτατο όριο προστίμου για παράβαση των διατάξεων περί απαγόρευσης προωθητικών ενεργειών όταν έχει προηγηθεί ανατίμηση από 2.000.000 σε 6.000.000 ευρώ.

- Παρατείνεται «το καλάθι του νοικοκυριού» και ο περιορισμός του πλαφόν στο βρεφικό γάλα.

- Παρατείνεται η υποχρέωση ανακοίνωσης ανατιμήσεων των προμηθευτών και η υποχρέωση ανακοίνωσης ενδεικτικών τιμών οπωροκηπευτικών προϊόντων από τα supermarkets προς το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Στη συνέχεια είπε πως «σύμφωνα με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο πληθωρισμός στην κατηγορία τροφίμων, αλκοόλ και καπνού θα διαμορφωθεί στη χώρα μας στο 1,3% τον Ιούνιο, έναντι 2,4% τον Μάιο».

Και υπογράμμισε: «Σταθερός στόχος της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών προκειμένου να τους στηρίξουμε με μόνιμες λύσεις που θα μείνουν ακόμα και όταν οι κρίσεις φύγουν και να υλοποιήσουμε την δέσμευση που έχουμε αναλάβει, στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός τα 1500».

Είπε στη συνέχεια πως τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεών του, από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού. «Στόχος του Πλαισίου είναι ο προσδιορισμός μακροπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων, καθώς και στρατηγικών κατευθύνσεων σε εθνικό επίπεδο, για τη χωρική διάρθρωση του τομέα του τουρισμού, με όρους οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας».

Ανέφερε ακόμη ότι ξεκίνησε η ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνουν ηλεκτρονικά πλέον την τροχονομική παράβαση».

Επίσης ότι «μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ».

Κλείνοντας με αναφορά στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, είπε: «Αύριο, Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 10:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών ενημερώσεων. Κατόπιν, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Λευκάδα όπου θα παρευρεθεί στην Υπογραφή σύμβασης για τον αγωγό ύδρευσης Άρτας- Πρέβεζας- Λευκάδας».

Αναλυτικά, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από θέματα εργασιακά και ασφαλιστικά όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μεταρρύθμιση του ΤΕΚΑ, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και επιμέρους ζητήματα όπως αυτό της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά και με προσήλωση την προσπάθεια αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών. Με βάση την εντολή που πήραμε, προχωράμε αυτή την δεύτερη τετραετία με σχέδιο και όραμα ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων. Γιατί, τελικά, εδώ είναι το πραγματικό πεδίο της πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό:

10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Εξ' αυτών 4.451 θέσεις θα καλύψουν τις αποχωρήσεις με βάση τον δημοσιονομικό κανόνα μία πρόσληψη- ανά μία αποχώρηση» και 5.549 επιπλέον θέσεις μετά από μελέτη των «στοιχείων όπου προκύπτει ανάγκη κάλυψης κενών.

Η μόνιμη κάλυψη αυτών των 10.000 θέσεων συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός σταθερού πυρήνα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας απαιτεί συνολική αντιμετώπιση των αναγκών τόσο των βαθμίδων της εκπαίδευσης αλλά και των μαθητών γι' αυτό και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση:

- στην ειδική αγωγή όπου θα καλυφθούν περισσότερες από τετραπλάσιες θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος,

- στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου τοποθετούνται πενταπλάσιοι εκπαιδευτικοί σε σχέση με πέρσι,

- στην κάλυψη αναγκών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου θα γίνουν άνω των 5.000 προσλήψεων σε όλες τις ειδικότητες.

Η δημόσια Παιδεία και το σχολείο είναι η αντανάκλαση του μέλλοντος κάθε χώρας και κάθε κοινωνίας. Όπως ανέφερε και ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης: «Έχουμε χρέος να προσφέρουμε στα παιδιά μας την υψηλότερη δυνατή ποιότητα δημόσιας Παιδείας, ενώ οφείλουμε στους εκπαιδευτικούς, ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον όπου θα μπορούν να εξελιχθούν και θα ασκούν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους».

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των Υποδομών Υγείας που αφορούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα. Οι παρεμβάσεις συμπεριλαμβάνουν ανακαινίσεις, δράσεις αναβάθμισης του ιατρικού εξοπλισμού, δημιουργία μονάδων διαχείρισης χρόνιων ασθενειών, προγράμματα κατάρτισης του ιατρικού προσωπικού και αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες αναβάθμισης σε 54 Νοσοκομεία, εκ των οποίων 15 συμβασιοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο του 2023 και 39 το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία σε 24 Νοσοκομεία ενώ βρίσκονται σε στάδιο ωρίμανσης ή/και αναμένεται η διακήρυξη για 16 Νοσοκομεία.

Σ' αυτές τις ανακαινίσεις περιλαμβάνονται παρεμβάσεις σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που αφορούν 59 Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες είναι ένας ιερός στόχος για την Κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό προχωρά ένα πολυδιάστατο σχέδιο που περιλαμβάνει:

1. τις προσλήψεις υγειονομικών, 6500 εκ των οποίων, ήδη, προχωρούν μέσα στο 2024,

2. τις αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι ήδη έχουν αυξηθεί κατά 10%, όπως και κατά 20% έχουν αυξηθεί οι αποζημιώσεις των εφημεριών,

3. την μείωση του χρόνου αναμονής για τα χειρουργεία, κάτι που επιτυγχάνεται και με τα απογευματινά χειρουργεία και με την Ενιαία Λίστα, όπως πιστοποιείται από το ρεκόρ διενεργηθέντων χειρουργείων που πετύχαμε μετά από πάρα πολλά χρόνια.

4. Τις παρεμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία του ΕΚΑΒ και

5. Την πρόληψη μέσω των προγραμμάτων παροχής διαγνωστικών εξετάσεων.

Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ.

Η παροχή της δυνατότητας αυτής θα αξιοποιήσει την κλινική εμπειρία τους, θα ενισχύσει πραγματικά το εισόδημά τους και αναμένεται ταυτοχρόνως να προσελκύσει περισσότερους ιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού θα μπορούν να συνδυάσουν και την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα.

Έχει, ήδη, ξεκινήσει η κυκλοφορία των πρώτων 250 ηλεκτρικών λεωφορείων εκ των οποίων 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη. Με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν συνολικά 900 καινούργια λεωφορεία και 320 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ: «Ο στόχος μας είναι διπλός: αφενός να προχωρήσουμε στην πλήρη αντικατάσταση του στόλου των παλιών λεωφορείων με σύγχρονα λεωφορεία, τα οποία έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι όλα φιλικά προς το περιβάλλον, διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, διαθέτουν πλήρη προβασιμότητα για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Ο σκοπός μας, όμως, δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε τον στόλο των λεωφορείων, είναι να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων».

- Επεκτείνονται έως 31.12.2024 τα μέτρα και οι παρεμβάσεις για τον έλεγχο των τιμών. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης,

- Επεκτείνεται ο χρόνος εφαρμογής του πλαφόν του περιθωρίου κέρδους

- Πενταπλασιάζεται το ανώτατο όριο προστίμου για την παράβαση των διατάξεων του πλαφόν από 1.000.000 ευρώ σε 5.000.000 ευρώ.

- Τριπλασιάζεται το ανώτατο όριο προστίμου για παράβαση των διατάξεων περί απαγόρευσης προωθητικών ενεργειών όταν έχει προηγηθεί ανατίμηση από 2.000.000 σε 6.000.000 ευρώ.

- Παρατείνεται «το καλάθι του νοικοκυριού» και ο περιορισμός του πλαφόν στο βρεφικό γάλα.

- Παρατείνεται η υποχρέωση ανακοίνωσης ανατιμήσεων των προμηθευτών και η υποχρέωση ανακοίνωσης ενδεικτικών τιμών οπωροκηπευτικών προϊόντων από τα supermarkets προς το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο πληθωρισμός στην κατηγορία τροφίμων, αλκοόλ και καπνού θα διαμορφωθεί στη χώρα μας στο 1,3% τον Ιούνιο, έναντι 2,4% τον Μάιο.

Σε αυτή την κατηγορία, μάλιστα, έχουμε τον 2ο χαμηλότερο πληθωρισμό, μετά την Φινλανδία σε επίπεδο Ευρωζώνης σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση.

Τα τελικά στοιχεία θα εκδοθούν στις 17 Ιουλίου, ενώ στις 9 Ιουλίου αναμένονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η εξέλιξη αυτή είναι αναμφίβολα θετική.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται και να εφαρμόζει μετρημένα και κοστολογημένα μέτρα με τελικό στόχο την αποκλιμάκωση των τιμών και τη μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων.

Σταθερός στόχος της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών προκειμένου να τους στηρίξουμε με μόνιμες λύσεις που θα μείνουν ακόμα και όταν οι κρίσεις φύγουν και να υλοποιήσουμε την δέσμευση που έχουμε αναλάβει, στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός τα 1500.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεών του, από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού.

Στόχος του Πλαισίου είναι ο προσδιορισμός μακροπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων, καθώς και στρατηγικών κατευθύνσεων σε εθνικό επίπεδο, για τη χωρική διάρθρωση του τομέα του τουρισμού, με όρους οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.

Ειδικότερα, το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό στοχεύει, μέσω χωρικών εργαλείων:

α) Στη στήριξη της αυξητικής δυναμικής του Ελληνικού τουρισμού και στην παγίωση της χώρας ως ανταγωνιστικού παγκόσμιου προορισμού, με την προσφορά κατάλληλης γης και συγκεκριμένων όρων, που θα διευκολύνουν τις τουριστικές επενδύσεις.

β) Στην υποστήριξη θεματικών μορφών τουρισμού και την προώθηση σύγχρονων τουριστικών προϊόντων και καταλυμάτων υψηλής ποιότητας.

γ) Στις διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών μορφών τουρισμού

δ) Στη μείωση των ανισοτήτων τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ περιφερειών και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, με εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων διαφόρων περιοχών.

ε) Στη χωρική οργάνωση του τουρισμού,

στ) Στην απλούστευση των διαδικασιών χωροθέτησης και τον συντονισμό όλων των βαθμίδων σχεδιασμού που επηρεάζουν τον τουρισμό.

ζ) Στην προσαρμογή του τουρισμού στην Κλιματική Κρίση και

η) Στην προώθηση υποδομών γενικού οικονομικού ενδιαφέροντος αναγκαίων για την τουριστική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανόμενων των μεταφορών, των περιβαλλοντικών υποδομών, και των ψηφιακών υποδομών.

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνουν ηλεκτρονικά πλέον την τροχονομική παράβαση.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για συνολικά 50.000 ανέργους, οι οποίοι αποζημιώνονται με 400 ευρώ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Αύριο, Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 10:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών ενημερώσεων.

Κατόπιν, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Λευκάδα όπου θα παρευρεθεί στην Υπογραφή σύμβασης για τον αγωγό ύδρευσης Άρτας- Πρέβεζας- Λευκάδας.

«Ο πρωθυπουργός υπέβαλε εμπροθέσμως τη δήλωση πόθεν έσχες, όπως έχει υποχρέωση να το πράξει, είναι σημαντικό οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη να κάνουν έρευνα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος σε σχετικές αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει ξαναβρεθεί πολιτικός με τόσα μπρος-πίσω στο συγκεκριμένο θέμα και επισήμανε πως ο κ. Κασσελάκης εξετέθη από τον ίδιο του τον βουλευτή, Παππά, που είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι έκανε προ μηνός την αρχική δήλωση πόθεν έσχες όταν ο κ. Κασσελάκης διατεινόταν ότι δεν μπορεί να την υποβάλει γιατί η σχετική πλατφόρμα δεν ήταν εν λειτουργία. Κάλεσε, μάλιστα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να διακινεί fake news, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του για την περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι κουραστικό να πολιτεύεται με όρους ακραίων κομμάτων, εκτός εάν θέλει να τον κατατάξουμε οριστικά πια σε αυτήν την κατηγορία».

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το δάχτυλο στη ΝΔ»

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή διαγραφή του πρώην υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι «η ποινή που επεβλήθη ακαριαία στον κ. Αυγενάκη ήταν η μέγιστη δυνατή και συνεπάγεται αποχώρηση του και από το κορυφαίο όργανο του κόμματος, ήτοι την Πολιτική Επιτροπή».

Χαρακτήρισε, δε αυτονόητη την αντιμετώπιση της συμπεριφοράς του βουλευτή Ηρακλείου, αντίστοιχη, όπως είπε, με την τακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλες περιπτώσεις επί ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ επιβεβαίωσε ότι το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον κ. Αυγενάκη όταν έγινε αντιληπτή η ανακοίνωση των εργαζομένων της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας.

Επετέθη, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί - ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα, που δίδαξε στην Ευρώπη την έννοια της κωλοτούμπας και στην Ελλάδα τι σημαίνει εμμονή στην "καρέκλα", να θυμηθούμε τραμπουκισμούς στελεχών του κατά δημοσιογράφων ή δικαστικών - δεν μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο στη Νέα Δημοκρατία».

Στο μέτωπο της ακρίβειας και ερωτηθείς σχετικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «ποτέ δεν είναι αρκετά τα μέτρα όσο παραμένει το πρόβλημα αν και σε μικρότερη έκταση» και ανακοίνωσε πως η Ελλάδα έχει τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη σε επίπεδο τροφίμων σε ποσοστό, που φθάνει το 1,3%.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμάρα, ο Παύλος Μαρινάκης επέμεινε ότι η κυβέρνηση οφείλει να «τρέξει» με μεγαλύτερη ταχύτητα του το πρόγραμμα στο οποίο έχει δεσμευθεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας ισχύει στο ακέραιο

Κασσελάκης σε εργαζόμενους Αυγής: Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν το κλείσιμο του φύλλου

Θεοδωρικάκος: Η πολιτική μας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολλών

gazzetta
gazzetta reader insider insider