Ιταλία: Ο συντηρητικός υποψήφιος κερδίζει το κρίσιμο τεστ των περιφερειακών εκλογών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Ο συντηρητικός υποψήφιος κερδίζει το κρίσιμο τεστ των περιφερειακών εκλογών
Ο Μάρκο Μαρσίλιο, συντηρητικός υποψήφιος των Αδελφών της Ιταλίας, της Λέγκα και της Φόρτσα Ιτάλια, κατάφερε να επανεκλεγεί περιφερειάρχης της περιφέρειας Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία, με το 53,5% των ψήφων.

Ο Μάρκο Μαρσίλιο, συντηρητικός υποψήφιος των Αδελφών της Ιταλίας, της Λέγκα και της Φόρτσα Ιτάλια, κατάφερε να επανεκλεγεί περιφερειάρχης της περιφέρειας Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία, με το 53,5% των ψήφων. Ο αντίπαλός του Λουτσιάνο Ντ΄Αμίκο, ο οποίος στις χθεσινές εκλογές υποστηρίχθηκε από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια και από όλα τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν ξεπέρασε το 46,5%.

«Τα τελευταία τριάντα χρόνια κανένας περιφερειάρχης δεν είχε καταφέρει να επανεκλεγεί, γράψαμε μια σελίδα ιστορίας και ρίξαμε ένα ακόμη τείχος», δήλωσε ο Μαρσίλιο. Η δε Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισε:

«Το ότι οι πολίτες του Αμπρούτσο αποφάσισαν να συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στον Μαρσίλιο, αλλά και σε όλη την κεντροδεξιά -η οποία παραμένει δύναμη πλειοψηφίας-, αποτελεί για μας αιτία μεγάλης υπερηφάνειας. Όπως πάντα, θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης αυτής. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ξαναδώσουμε στο Αμπρούτσο και στην Ιταλία την θέση που τους αξίζει».

Οι συγκεκριμένες τοπικές εκλογές θεωρούνταν κρίσιμο «τεστ», λόγω του ότι διεξήχθησαν τρεις μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές και δυο μόλις εβδομάδες μετά την νίκη της κεντροαριστεράς και των Πέντε Αστέρων στις περιφερειακές εκλογές της Σαρδηνίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πορτογαλία: Η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία κέρδισε με μικρή διαφορά στις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα οι εκλογές για τις ΝΕ και τις ΟΜ

Ευρωεκλογές: Η επίδοση των Σοσιαλιστών κρίνει την τύχη του Κόστα

gazzetta
gazzetta reader insider insider