Πράσινοι: Η Γερμανίδα Τέρι Ρέιντκε θα διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν μετά τις ευρωεκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πράσινοι: Η Γερμανίδα Τέρι Ρέιντκε θα διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν μετά τις ευρωεκλογές
Η Γερμανίδα Τέρι Ρέιντκε και ο Ολλανδός Μπας Έικχαουτ, νυν ευρωβουλευτές, θα τεθούν επικεφαλής των Πράσινων (Οικολόγων) στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Η Γερμανίδα Τέρι Ρέιντκε και ο Ολλανδός Μπας Έικχαουτ, νυν ευρωβουλευτές, θα τεθούν επικεφαλής των Πράσινων (Οικολόγων) στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αποφάσισε το εκλογικό συνέδριο του κόμματος των Ευρωπαίων Πράσινων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λυών της Γαλλίας. Οι περίπου 1200 σύνεδροι αποφάσισαν επίσης ότι με βάση τη λεγόμενη διαδικασία του «spitzenkandidaten», την προεδρία της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διεκδικήσει για λογαριασμό των Πράσινων η Ρέιντκε.

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει το κόμμα της. Από την άλλη όμως οι δημοσκοπήσεις από όλες λίγο-πολύ τις χώρες της ΕΕ εμφανίζουν τους Ευρωπαίους Πράσινους σε πτώση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Ειδικότερα αναμένεται να εκλέξουν περί τους 50 ευρωβουλευτές, έναντι 75 που είχαν εκλέξει το 2019.

Στο εκλογικό συνέδριο της Λυών ήταν παρόντες και υπουργοί από επτά κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας στις οποίες συμμετέχουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Έλαβαν επίσης μέρος εκπρόσωποι 49 πράσινων και οικολογικών κομμάτων από 38 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Την Πέμπτη καταφθάνουν στη Ρώμη οι αγρότες - «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» λέει η Μελόνι

Γκουτέρες: Θα συγκροτηθεί ανεξάρτητη επιτροπή για την αξιολόγηση της UNRWA

KPMG: Ανθεκτική η αγορά πολυτελών ειδών στην Ελλάδα και παγκοσμίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider