Πέτρος Κόκκαλης: Έρχεται αναδιάταξη αριστερά της ΝΔ μετά τις Ευρωεκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτρος Κόκκαλης: Έρχεται αναδιάταξη αριστερά της ΝΔ μετά τις Ευρωεκλογές
Ενώ πρόσθεσε: «Στη νέα διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά η έννοια “κλιματική κρίση” (…) Ήταν προσβλητικές οι αναφορές περί “5ης Φάλαγγας”».

«Η ηγετική θέση δεν είναι μέσα στην δική μου πολιτική κουλτούρα. Υπηρετώ 15 χρόνια τώρα την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής. Θα συνεχίσω να το κάνω (…) Βλέπω ένα πολιτικό κενό στα αριστερά της ΝΔ. Εκεί πρέπει να επανατοποθετηθούν οι βάσεις, μετά από τις Ευρωεκλογές», επισήμανε ο Πέτρος Κόκκαλης αναφερόμενος στα πολιτικά του σχέδια, λίγο μετά από την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απόφαση που ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε νέα φάση, ενώ στο ευρωκοινοβούλιο τα πράγματα προχωρούν. Έτσι, όπως τόνισε ο κ. Κόκκαλης, ως ανεξάρτητος θα μπορεί να επιτελέσει το έργο του καλύτερα. Ο ίδιος στάθηκε στο ζήτημα ότι η συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής καθυστέρησε για δύο ώρες, αλλά ο ίδιος έφυγε λόγω της κατάστασης αυτής.

«Βρέθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσω για τους τότε στόχους από τον τότε πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, μια πρόταση τιμητική», είπε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής, ο οποίος πάντως σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να διατηρηθεί η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με την ίδρυση νέου κόμματος, ο Πέτρος Κόκκαλης απέφυγε να απαντήσει ευθέως, επισήμανε όμως ότι ο χώρος αριστερά της ΝΔ βρίσκεται σε γενικότερη αναδιάταξη, τονίζοντας ότι μιλάει με ανθρώπους από τον ευρύτερο χώρο του προοδευτικού κέντρου και της αριστεράς.

«Θεωρώ το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ συγγενείς χώρους»

«Η ηγετική θέση δεν είναι μέσα στην δική μου πολιτική κουλτούρα. Υπηρετώ 15 χρόνια τώρα την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής. Θα συνεχίσω να το κάνω», τόνισε επίσης ο Πέτρος Κόκκαλης.

«Στη νέα διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά η έννοια "κλιματική κρίση"», σύμφωνα με τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος τόνισε ότι «ήταν προσβλητικές οι αναφορές περί "5ης Φάλαγγας"». «Θεωρώ το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ συγγενείς χώρους», είπε ακόμα.

«Η "ομπρέλα" έχει τη δική της πορεία, αυτό για το οποίο μιλώ εγώ είναι κάτι πιο σύγχρονο», ανέφερε ο ευρωβουλευτής ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε η ομάδα του κ. Τσακαλώτου να ενσωματωθεί στο προαναφερθέν πολιτικό μέτωπο.

«Η άποψή μου για το "μαξιλάρι" των 37 δισ. ευρώ είναι αντιδιαμετρικά αντίθεση με αυτήν του κ. Κασσελάκη», είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τούρκος υπ. Άμυνας: Συνομιλίες για την αγορά Eurofighter – Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 όταν χρειαστεί

Παπαθανάσης: Πυλώνας πολιτικής μας η δημιουργία φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος - Καταλύτης οι ευρωπαϊκοί πόροι

Αυγενάκης: Από αύριο προκαταβολές 110 εκατ. ευρώ σε 33.088 γεωργούς της Θεσσαλίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider