Τσούνης σε Κύκλο Ιδεών: Πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας η Ελλάδα - Είναι αξιόπιστος σύμμαχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσούνης σε Κύκλο Ιδεών: Πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας η Ελλάδα - Είναι αξιόπιστος σύμμαχος
Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης παρατήρησε πως η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και προσέθεσε ότι είναι μια χώρα με αξίες. 

Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι μια αξιόπιστη χώρα και η αμερικανική κυβέρνηση κατανοεί πολύ καλά πόσο ειλικρινής και αξιόπιστος σύμμαχος είναι, έστειλε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Γιώργος Τσούνης, μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών: «Η Ελλάδα μετά VII: Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα». Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης παρατήρησε πως η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και προσέθεσε ότι είναι μια χώρα με αξίες.

Παράλληλα, επισήμανε πως όταν ο κόσμος ήταν στο χείλος του φασισμού, τότε η Ελλάδα μπόρεσε να καταγάγει την πρώτη νίκη των Συμμάχων εναντίον του Άξονα και έδωσε στον κόσμο ελπίδα και σημείωσε: «Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δαμασκηνός έγραψε την πρώτη επιστολή στο Χίτλερ διαμαρτυρόμενος για τη δίωξη των Ελλήνων Εβραίων, γιατί η ελληνική Εκκλησία δεν έκανε κανένα διαχωρισμό μεταξύ θρησκευόμενων ή μη. Σκεφτείτε το θάρρος του Αρχιεπισκόπου να κάνει κάτι τέτοιο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Τσούνης δήλωσε πως είναι πολύ υπερήφανος που είναι πρέσβης στην Ελλάδα. Περαιτέρω, αναφερθείς στη Μέση Ανατολή, είπε πως κάθε ζωή μετράει, είτε προέρχεται από την Παλαιστίνη, είτε από το Ισραήλ, ή οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη ζωή και υπογράμμισε την ανάγκη ανθρωπιάς. Επίσης, έμφαση έδωσε στο πολίτευμα της Δημοκρατίας, το ήθος, τις αξίες και τις αρχές που γεννήθηκαν στην αρχαία Αθήνα και μεταλαμπαδεύτηκαν στις ΗΠΑ. Τέλος, ο Αμερικανός πρέσβης προέταξε την ανάγκη προάσπισης της Δημοκρατίας, της ισονομίας, της μείωσης των εισοδηματικών ανισοτήτων, της ισότητας των φύλων και της συμπερίληψης. «Οι ευκαιρίες, οι ελευθερίες πρέπει να υπάρχουν για όλους» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης σε Κύκλο Ιδεών για ελληνοτουρκικά: Εκτός ατζέντας τα θέματα εθνικής κυριαρχίας

Βενιζέλος σε Κύκλο Ιδεών: «Tο ΠΑΣΟΚ δικαιούται να διεκδικεί να γίνει δεύτερο κόμμα»

Χατζηδάκης σε Κύκλο Ιδεών: Πλεόνασμα 1,1% φέτος παρά τον πόλεμο - Οριακές τροποποιήσεις στο προσχέδιο προϋπολογισμού

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider