Μητσοτάκης στο Politico: Η Ελλάδα θα συμμετείχε σε έναν «ασφαλή» θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στο Politico: Η Ελλάδα θα συμμετείχε σε έναν «ασφαλή» θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα
Την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετέχει σε έναν θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αρκεί τα πλοία να μπορούν να φτάσουν εκεί «υπό πλήρη προστασία», εξέφρασε, μιλώντας στο στo Politicο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετέχει σε έναν θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αρκεί τα πλοία να μπορούν να φθάσουν εκεί «υπό πλήρη προστασία», εξέφρασε, μιλώντας στο στo Politicο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο podcast «Power Play» του Politico, το οποίο δημοσιεύει σήμερα μέρος της συνέντευξης, σημείωσε ότι θα συζητούσε όλες τις διαθέσιμες επιλογές ανθρωπιστικής βοήθειας με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τους Άραβες ηγέτες στη Διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι την Πέμπτη.

Όπως είπε, η Ελλάδα θα ήταν σε κατάλληλη θέση ούτως ώστε να συμμετάσχει σε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο δια θαλάσσης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Λόγω της γεωγραφίας μας, εάν μπορούμε να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια με οργανωμένο τρόπο και να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια φθάνει σε αυτούς που πραγματικά την χρειάζονταν περισσότερο, θα χαρούμε να το κάνουμε» επεσήμανε.

«Μόλις είχαμε ένα αεροπλάνο που προσγειώθηκε στην Αίγυπτο, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια και αν μπορούμε να διερευνήσουμε την πιθανότητα ενός θαλάσσιου διαδρόμου - θα χρειαζόταν, ωστόσο, την πλήρη προστασία όλων των σχετικών μερών για να διασφαλιστεί ότι τα πλοία θα μπορούσαν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη Γάζα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το πλεονέκτημα ενός διαδρόμου είναι ότι μπορείς να συσκευάσεις πολύ περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια σε ένα πλοίο από ό,τι σε ένα φορτηγό. Έτσι, εάν είναι πραγματικά βολικό να γίνει αυτό, αντί να μεταφέρω βοήθεια με αεροπλάνο και στη συνέχεια να τη βάζω σε φορτηγά, εάν αυτό είναι κάτι που είναι εφικτό και μπορεί να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, θα ήμουν πολύ χαρούμενος να συμμετάσχω σε μια τέτοια πρωτοβουλία» ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επικοινωνία Μπλίνκεν-Μητσοτάκη: Κοινός στόχος η προώθηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Η κρίση στην Μ. Ανατολή επαναφέρει τον γερμανικό σκεπτικισμό για τις κυρώσεις κατά της Μόσχας

WSJ: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Ισραήλ με «έξυπνες βόμβες» για πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider