Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν τα βάσανα των Παλαιστινίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν τα βάσανα των Παλαιστινίων
Η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης απαιτεί έναν νέο μηχανισμό εγγυήσεων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ να συνεχιστούν τα βάσανα των Παλαιστινίων» διεμήνυσε το Σάββατο από το Κάιρο ο Χακάν Φιντάν.

Απευθυνόμενος στη Σύνοδο Κορυφής Ειρήνης, είπε ότι εάν οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχιστούν, αυτές οι επιθέσεις θα απειλούσαν την παγκόσμια σταθερότητα και την ειρήνη, με γεωγραφική κλιμάκωση.

Η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης απαιτεί έναν νέο μηχανισμό εγγυήσεων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με το Anadulu.

Ο Φιντάν σημείωσε ότι η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης απαιτεί έναν νέο μηχανισμό εγγυήσεων και είναι απαραίτητη η εγγύηση των βημάτων που λαμβάνονται από τα μέρη για δίκαιη ειρήνη.

Η σύνοδος κορυφής, με διεθνή αραβική συμμετοχή και συμμετοχή του ΟΗΕ, συζητά την εξελισσόμενη κατάσταση στη Γάζα, το μέλλον της παλαιστινιακής υπόθεσης και την ειρηνευτική διαδικασία. Στη Σύνοδο συμμετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά όχι ο Ρετζέπ Ερντογάν, τον οποίο εκπροσωπεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στη «φόρα» τα οικονομικά των Δήμων - Πρωταθλητές και ουραγοί σε δαπάνες, αναθέσεις, εισπραξιμότητα τελών

Καύσιμα: Αποφεύχθηκαν οι απεργίες - Παραμένει το πλαφόν, voucher 3.000 ευρώ στα πρατήρια

Σούπερ μάρκετ: Ο πόλεμος αλλάζει τη συμπεριφορά στο ράφι – Τι φοβούνται οι καταναλωτές

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider