Διάγγελμα Μπάιντεν για τους πολέμους σε Ισραήλ και Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διάγγελμα Μπάιντεν για τους πολέμους σε Ισραήλ και Ουκρανία
Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό σχετικά με την απάντηση των ΗΠΑ στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία θα απευθύνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σήμερα Πέμπτη στις 20:00 τοπική ώρα (3:00, ώρα Ελλάδος) από το Οβάλ Γραφείο.

Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό σχετικά με την απάντηση των ΗΠΑ στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία θα απευθύνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σήμερα, Πέμπτη, στις 20:00 τοπική ώρα (3:00, ώρα Ελλάδος) από το Οβάλ Γραφείο όπως, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Το διάγγελμα έρχεται λίγο πριν ο Λευκός Οίκος ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για να δοθεί βοήθεια 100 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ, Ταιβάν, αλλά και στα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό.

«Αύριο, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα απευθυνθεί στο έθνος για να μιλήσει για την απάντησή μας στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ και τον συνεχιζόμενο βίαιο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν Πιέρ.

Σύμφωνα με το CNN, ο Μπάιντεν αναμένεται να διατυπώσει το επιχείρημα ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας και του Ισραήλ είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται σε σημείο καμπής.

«Θα τονίσει ότι το κόστος της αδράνειας και το κόστος της αποχώρησης είναι πολύ υψηλότερο», ανέφερε αξιωματούχος στο CNN.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider