Δούκας: Υπέρ της διπλής ανάπλασης - Το debate ήταν καταλυτικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δούκας: Υπέρ της διπλής ανάπλασης - Το debate ήταν καταλυτικό
Τις προτεραιότητές του ως νέος δήμαρχος Αθηναίων ανέλυσε ο Χάρης Δούκας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο MEGA, τονίζοντας πως θέλει να συνεχίσει η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό.

Τις προτεραιότητές του ως νέος δήμαρχος Αθηναίων ανέλυσε ο Χάρης Δούκας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο MEGA, τονίζοντας πως θέλει να συνεχίσει η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό. Όσο για το τι έκρινε το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι πολίτες προτίμησαν μία νέα, θετική πρόταση, όχι τοξική, με συγκεκριμένες θέσεις, η οποία αφορούσε τις γειτονιές, τα μικρά καθημερινά θέματα που όμως είναι πολύ σημαντικά, δηλαδή θέματα για το πράσινο,την καθαριότητα, τα πεζοδρόμια».

«Το debate ήταν καταλυτικό, την τελευταία εβδομάδα και όσο περνούσαν οι μέρες πίστευα ότι θα κερδίσω, δηλαδή από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά» δήλωσε σχετικά με τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Βοτανικός: Το μόνο άγχος μου είναι να προχωρήσει

Ερωτηθείς για τη διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό ανέφερε: «Θέλουμε να συνεχίσει, είναι κοστολογημένο στο πρόγραμμά μου, το μόνο άγχος μου είναι να προχωρήσει. Έχω σκέψεις που σχετίζονται με την Λεωφόρο». «Να γίνει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, πολύ ωραίο, βιοκλιματικό. Θέλω να δω τους ανθρώπους και τους φορείς. Να δημιουργηθεί ίσως μία ιστορική κερκίδα για τους κατοίκους της περιοχής. Υπάρχει επίσης μεγάλο πρόβλημα με τα γήπεδα 5Χ5, θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα μικρό γήπεδο, ιστορικό. Θέλω να προχωρήσει πολύ γρήγορα».

Αστυνόμευση και κάμερες

Σχετικά με το θέμα της τοποθέτησης καμερών ο κ. Δούκας δήλωσε πως «Δεν είναι η προτεραιότητά μου, στο Βέλγιο είδαμε ότι υπήρχαν κάμερες και είδαμε τους πυροβολισμούς. Το θέμα είναι να υπάρχει αστυνομία προκειμένου να αποτρέψουμε το έγκλημα, στόχος είναι η ασφάλεια. Φώτα, κοινωνική ένταξη, αστυνόμευση και κάμερες. Ένα συνολικό πακέτο που εγώ προσωπικά θα δώσω μάχη για αυτό», εξήγησε.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει για την Αθήνα ο ίδιος είπε «Αρχικά θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας και μετα θα δημιουργήσω ένα γραφείο για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας». «Εγώ πλέον είμαι δημαρχος Αθηναίων, το χρεός μου είναι να λύσω προβλήματα στις γειτονιές, με αυτό ξυπνάω και με αυτό κοιμάμαι», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη για τιμή λαδιού: «Και επισήμως, κυβέρνηση λαδέμπορων»

Εξωδικαστικός: Τα 5 «κλειδιά» για ρυθμίσεις με μεγαλύτερο «κούρεμα» - Αυξημένη η προστασία για τους πραγματικά ευάλωτους

Κοντογεώργης: Διπλή στρατηγική για την ακρίβεια - Θα υπάρξει πλαίσιο παρεμβάσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider