ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα
Ανακοινώσεις για το μακελειό στη Γάζα από Περισσό και Κουμουνδούρου.

«Το κράτος του Ισραήλ προχωρά πλέον σε απίστευτες θηριωδίες. Ο βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, δείχνει ότι δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανιστόρητη θέση περί 'δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ' καλύπτουν αυτά τα εγκλήματα, μαζί με τα κόμματα που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να καταδικάσουν τον αγώνα των Παλαιστινίων. Καμία επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ και καμία επαφή με τη δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου δεν πρέπει να υπάρξει. Θα πρόκειται για συνενοχή που θα τιμωρήσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός».

«Η καταδίκη των εγκλημάτων και η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης να εκφραστεί αύριο με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς στο Σύνταγμα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!» υπογραμμίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «καταδικάζει απερίφραστα τον μεταδιδόμενο από τα ΜΜΕ βομβαρδισμό νοσοκομείου στην Γάζα από το Ισραήλ με εκατοντάδες νεκρούς, ο οποίος συνιστά έγκλημα πολέμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπληρώνει: «Επαναλαμβάνουμε την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πρωτοβουλία της διεθνούς κοινότητας με ισχυρή στήριξη της ΕΕ, για προστασία των αμάχων, αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και- κυρίως- κατάπαυση πυρός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παλαιστινιακή προεδρία: «Γενοκτονία» και «ανθρωπιστική καταστροφή» το μακελειό στη Γάζα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Χαμάς θέτει όρους για απελευθέρωση ομήρων

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Η ΕΕ να μιλάει με ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ασφάλειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider