Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στο 32,1% η συμμετοχή έως τις 14:30

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στο 32,1% η συμμετοχή έως τις 14:30
Τάση για ελαφρώς χαμηλότερη συμμετοχή σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου.

Στο 32,1% έχει διαμορφωθεί από την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες μέχρι και τις 14:00 - 14:30 το ποσοστό συμμετοχής των εκλογέων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 15.407 εκλογικών τμημάτων επί συνόλου 22.722 (67%), έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 2.133.672 ψηφοφόροι.

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής:

Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 33,67%,

Κεντρική Μακεδονία 33,3%,

Δυτική Μακεδονία 30,7%,

Ήπειρος 36,4%,

Θεσσαλία 36,6%,

Ιόνια Νησιά 29,8%%,

Δυτική Ελλάδα 35,1%,

Στερεά Ελλάδα 38,2%,

Αττική 27,3%,

Πελοπόννησος 32%,

Βόρειο Αιγαίο 28,8%,

Νότιο Αιγαίο 34,4% και

Κρήτη 36,7%.

Ειδικά για την περιφέρεια Θεσσαλίας που δοκιμάστηκε πρόσφατα από πλημμύρες τα ποσοστά συμμετοχής στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας είναι 38,2%, στη Λάρισα 36,8%, στη Μαγνησία 34,1%, Σποράδες 39,2% και 37,5%.

Ο κ. Λιβάνιος εκτίμησε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα η συμμετοχή πιθανόν να είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Η τρίτη και τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για τα ποσοστά συμμετοχής θα είναι μετά τις 17:30.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Άμεση η πληρωμή

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση - Μέχρι τις 21 Ιουλίου η νέα προθεσμία

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες ελέγχονται - Από «κόσκινο» οι καταθέσεις, τα ακίνητα, ακόμη και οι λογαριασμοί ρεύματος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider