Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη νίκη Κασσελάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη νίκη Κασσελάκη
Την καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και την ανάδειξή του σε νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζουν τα ξένα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Την καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και την ανάδειξή του σε νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζουν τα ξένα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Για μία «εντυπωσιακή» και «πρωτοφανή» άνοδο από το πουθενά κάνει λόγο o Guardian, που αναφέρει πως «ένα αουτσάιντερ χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική σκηνή της χώρας, αναδείχθηκε νικητής στην κούρσα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως σημειώνει το άρθρο για τον Στέφανο Κασσελάκη, «έχει δηλώσει ότι αν το κόμμα θέλει ποτέ να γευτεί ξανά την εξουσία, θα πρέπει «απλώς να αντιγράψει τη συνταγή των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό», μετασχηματιζόμενο σε ένα Δημοκρατικό κόμμα «μεγάλης σκηνής» αμερικανικού τύπου.

Ο πρώην συνεργάτης της Goldman αναλαμβάνει τον έλεγχο του κόμματος της ελληνικής αντιπολίτευσης, σχολιάζει το Bloomberg. Όπως σημειώνει το άρθρο, «ο Κασσελάκης έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως ένα αυτοδημιούργητο που επιζητά την κοινωνική ισότητα, το διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και την κατάρτηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Ενώ παραδέχεται πως έχει μικρή εμπειρία από την λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος, δηλώνει πως η εμπειρία του από τη ζώη θα τον βοηθήσει να οδηγήσει το κόμμα σε ένα καινούργιο μονοπάτι».

H ιταλική La Republicca διάλεξε τον τίτλο: «Ελλάδα, ένας Αμερικανός τραπεζίτης για τη μετά Τσίπρα εποχή», χαρακτηρίζοντας συγκλονιστικό το αποτέλεσμα των εκλογών που ανέδειξαν τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα.

Η Le Monde αναφέρει πως «ένας 35χρονος επιχειρηματίας χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία εξελέγη ηγέτης του αριστερού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Το όνομά του: Στέφανος Κασσελάκης». Επίσης, όσο αφορά τη μελλοντική μάχη που θα δώσει για να ανακηρυχθεί πρωθυπουργός της χώρας, σημειώνει πως «μένει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν ορισμένοι από τους αριστερούς ψηφοφόρους κάποιον που καυχιέται για το επαγγελματικό του δαιμόνιο και την ικανότητα του να μιλά πολλές γλώσσες».

H ισπανική El Pais σημειώνει πως «τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να απομακρυνθούν από την παράδοση της ελληνικής Αριστεράς», ενώ η El Mundo αναφέρει πως «Η νίκη Κασσελάκη αποτελεί μια ψυχρολουσία για την πιο αριστερή πτέρυγα του κόμματος, η οποία αντιμετώπισε με σκεπτικισμό τη ραγδαία άνοδο και τη δημοτικότητα που απέκτησε (…) Ο Κασσελάκης έχει επικριθεί ότι δεν έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γυρίζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Κασσελάκη σήμερα με Τσίπρα

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη - Μ. Δουκάκη στη Βοστώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider