Με πράσινες δράσεις αλλάζουμε την Καλλιθέα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με πράσινες δράσεις αλλάζουμε την Καλλιθέα
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών έχει ως βασική προϋπόθεση την υλοποίηση δράσεων που θα κάνουν μια πόλη περισσότερο φιλική, ανθρώπινη, βιώσιμη.

* Του Δημήτρη Κάρναβου

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών έχει ως βασική προϋπόθεση την υλοποίηση δράσεων που θα κάνουν μια πόλη περισσότερο φιλική, ανθρώπινη, βιώσιμη.

Στην Καλλιθέα, οι αναπλάσεις της περιοχής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η αναμόρφωση της Πλατείας Δαβάκη, η αναβάθμιση του Πάρκου Ιλισσού που ήδη έχουν γίνει, υπηρετούν αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Ένα σκοπό πιο επίκαιρο από ποτέ, όπως μας κατέδειξαν δυστυχώς τα ακραία καιρικά και μετεωρολογικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού.

Με μικρές και μεγάλες δράσεις, δίνουμε νέα πνοή στην πόλη. Μεταξύ άλλων, προγραμματίζουμε νέο πρόγραμμα φυτεύσεων 1.200 νέων δέντρων σε όλη την Καλλιθέα, με μεγαλύτερα παρτέρια ώστε να δημιουργήσουμε ένα μικρο-κλίμα που θα ανταποκρίνεται στις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία.

Μέσα από ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα για ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών, παρέχουμε δωρεάν δέντρα, νερό από τις γεωτρήσεις μας -ναι, ο Δήμος Καλλιθέας έχει γεωτρήσεις νερού- και συμβουλές από τους Γεωπόνους της Υπηρεσίας Πρασίνου, με στόχο να δημιουργήσουμε πράσινες νησίδες παντού.

Προγραμματίζουμε τη δημιουργία ενός νέου πάρκου στην οδό Δημητρακοπούλου με παιδική χαρά και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Προχωράμε άμεσα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας , για τις μετακινήσεις των Καλλιθεατών με Δημοτική Συγκοινωνία με ηλεκτροκίνηση, ενισχύουμε το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, σε συνδυασμό με τη δρομολογημένη επέκταση της Γραμμής του Μετρό στην Καλλιθέα.

Αναφορικά με τις δράσεις Ανακύκλωσης υλοποιούμε την καθολική εφαρμογή καφέ κάδων, την εγκατάσταση υπόγειων κάδων σε όλη την πόλη, όπου είναι εφικτό, και βέβαια, ενισχύουμε την περιβαλλοντική εκπαίδευση, μέσα από δράσεις που ήδη γίνονται στα σχολεία μας.

Καθώς με τις παραπάνω δράσεις φιλοδοξούμε να μειωθούν τα απορρίμματα και να αυξηθεί η ανακύκλωση, σχεδιάζουμε περαιτέρω μείωση στα δημοτικά τέλη. Για όλα τα παραπάνω βέβαια θα υπάρξει άμεσα μια πρωτοποριακή εφαρμογή όπου πρακτικά κάθε ένας και η κάθε μία θα μπορεί να επικοινωνεί με το Δήμο για αυτές αλλά και για όλες τις υπηρεσίες μέσα από το κινητό του.

*Ο Δημήτρης Κάρναβος είναι Δήμαρχος Καλλιθέας , Α΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, Διδάκτορας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εφορία: Διακοπή εργασιών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις με λίγα κλικ - Η ψηφιακή διαδικασία, οι αιτήσεις, οι προϋποθέσεις

Πόσο βουτηγμένες στο χρέος είναι οι 25 σημαντικότερες οικονομίες του κόσμου

Τραμπ: Στέλνει επιστολές για τους δασμούς σε 12 χώρες - Τake it or leave it

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider