Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Βούληση να λυθούν τα προβλήματα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Βούληση να λυθούν τα προβλήματα
Δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε Τούρκους δημοσιογράφους στο Σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη μετά το πέρας της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε Τούρκους δημοσιογράφους στο Σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη μετά το πέρας της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η Τουρκία βρέθηκε στο επίκεντρο της διπλωματικής κινητικότητας. Η Τουρκία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στα θέματα “Ειρήνη, ευημερία, ανάπτυξη και βιωσιμότητα για όλους”, που ήταν το θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης» ανέφερε.

Για Ελλάδα και συνάντηση δυο πλευρών, τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει βούληση να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, και την καλή θέληση. Υπάρχουν τομείς συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η αποτροπή κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο, η προώθηση των οικονομικών δυνατοτήτων μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως με επίκεντρο το Αιγαίο Πέλαγος, η αύξηση των επαφών μεταξύ των δύο χωρών και με κοινές δραστηριότητες. Συζήτησα εντατικά αυτά τα θέματα με τον αξιότιμο συνάδελφό μου».

«Συζητούμε τι μπορούν να κάνουν και οι δύο πλευρές για να αυξήσουν, να προωθήσουν και να διαφοροποιήσουν τη θετική ατζέντα. Από τώρα βλέπουμε ότι η ελληνική πλευρά προσεγγίζει το θέμα με πολύ εποικοδομητικό και καλοπροαίρετο τρόπο. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή η προσέγγιση θα παράγει πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες. Νομίζω ότι θα δούμε τη συγκεκριμένη μορφή της δουλειάς μας κατά την επίσκεψη του Προέδρου μας στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο» κατέληξε σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από την Αλάσκα στο Αιγαίο: Το επικίνδυνο προηγούμενο της ουκρανικής «διευθέτησης»

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider