Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Ζητώ συγγνώμη για τη λανθασμένη διατύπωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: Ζητώ συγγνώμη για τη λανθασμένη διατύπωση
Δημόσια συγγνώμη για άστοχη διατύπωση σχετικά με το θύμα και το πλήρωμα του Blue Horizon, ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Δημόσια συγγνώμη για άστοχη διατύπωση σχετικά με το θύμα και το πλήρωμα του Blue Horizon, ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Η επίμαχη δήλωση

Η τοποθέτηση που προκάλεσε αντιδράσεις έγινε στην πρωινή, ενημερωτική εκπομπή του OPEN. «Εγώ θεωρώ ότι σήμερα αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουνε κι αυτοί που θρηνούνε για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μισθό, ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» είπε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει τη δήλωση του υπουργού της κυβέρνησής του.

«Eίναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες», απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναλυτικά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο στον οποίο οδήγησαν με τις ενέργειές τους μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Ηοrizon», τον 36χρονο συνάνθρωπό μας Αντώνη Καργιώτη. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Καταδικάζουμε τους ναυτικούς για τις παράνομες πράξεις τους. Αλλά και για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τον απαράγραπτο κανόνα που αιώνες τώρα οι Έλληνες ναυτικοί τιμούν: να σώζουν τους ανθρώπους στη θάλασσα και όχι να τους πετούν σε αυτή, κάτω μάλιστα απ' αυτές τις συνθήκες. Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τον ρόλο που έχει για την απόδοση των ποινικών ευθυνών των υπαιτίων του τραγικού γεγονότος. Ζήτησα τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις διοικητικές ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του θανατηφόρου περιστατικού. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει».

«Ο Βαρβιτσιώτης έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα»

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με ανακοίνωσή του ζητώντας την αποπομπή του κ. Βαρβιτσιώτη. Όπως αναφέρει: «Ο κ. Βαρβιτσιώτης όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη για την απάνθρωπη δήλωση του, που προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή, αλλά έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ντροπή του!

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να τον αποπέμψει από τη θέση του. Όσο αργεί τόσο επιβεβαιώνει ότι τον καλύπτει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βαριές διώξεις στα μέλη του πληρώματος και στον καπετάνιο του Blue Horizon - Μέχρι ισόβια οι ποινές

Μήνυμα του 112 στην Αττική: «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

Πολίτες παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά έξω από το μετρό στον «Ευαγγελισμό» - Βίντεο

gazzetta
gazzetta reader insider insider