Σκυλακάκης στο Bloomberg: H κλιματική κρίση είναι εδώ – «Κλειδί» η πρόληψη απέναντι στις πυρκαγιές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης στο Bloomberg: H κλιματική κρίση είναι εδώ – «Κλειδί» η πρόληψη απέναντι στις πυρκαγιές
Στη διαπίστωση πως «η κλιματική κρίση είναι εδώ» και οι ακραίες θερμοκρασίες αποτελούν τη «νέα κανονικότητα», προχώρησε ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στη διαπίστωση πως «η κλιματική κρίση είναι εδώ» και οι ακραίες θερμοκρασίες αποτελούν τη «νέα κανονικότητα», προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Με αφορμή τη φωτιά στη Ρόδο και τα άλλα πύρινα μέτωπα στην χώρα, ο κ. Σκυλακάκης διευκρίνισε ότι η ελληνική τουριστική βιομηχανία δεν έχει πληγεί, ενώ ελέω των κυμάτων καύσωνα που «επελαύνουν» στην πατρίδα μας εδώ και αρκετές ημέρες, υπογράμμισε πως η Μεσόγειος αποτελεί hot spot της κλιματικής αλλαγής και ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα που είχαμε να δούμε 30 περίπου χρόνια.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι δεν είναι εύκολη η διαχείριση των μεγάλων φωτιών που συνδυάζονται με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Σχετικά με το πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, ο κ. Σκυλακάκης διεμήνυσε πως η χώρα μας έχει αυξήσει σημαντικά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, έχει περισσότερους και καλύτερα εκπαιδευμένους πυροσβέστες, ενώ επενδύει στον τομέα της πρόληψης.

Εξήρε τη σημασία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, συμπληρώνοντας πως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων, με τον πιο σημαντικό τομέα να αποτελεί η πρόληψη, ενώ αντίστοιχες πυρκαγιές σημειώνονται τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εστίασε στο ζήτημα της πρόληψης τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω. «Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις φωτιές. Πρέπει να διαχειριστούμε αλλιώς τα δάση μας, να απομακρύνεται η καύσιμη ύλη στο εσωτερικό της, και να καταστέλλονται έγκαιρα οι φωτιές», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είναι κομβικό να δημιουργούνται ζώνες άμυνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σιτάρι: Σε υψηλό πέντε μηνών εκτοξεύτηκε η τιμή

Ακρόπολη: Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας και σήμερα, λόγω καιρικών συνθηκών

Τα 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου έφθασε η Energean στο Ισραήλ – Εντυπωσιακά πλάνα από την εκφόρτωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider