ΕΕ για Ουκρανία: Η Ρωσία δεν θα μπει σε διαπραγματεύσεις έαν δεν κερδίσει τον πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ για Ουκρανία: Η Ρωσία δεν θα μπει σε διαπραγματεύσεις έαν δεν κερδίσει τον πόλεμο
«Πιστεύω πως δεν πρόκειται να εισέλθουν σε διαπραγματεύσεις εάν δεν κερδίσουν τον πόλεμο» τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Την άποψη πως η Ρωσία δεν πρόκειται να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία εφόσον δεν έχει σημάδια πως κερδίζει τον πόλεμο εξέφρασε ο επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Μιλώντας από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας, ο αξιωματούχος της ΕΕ ανέφερε πως η «βλέπω ότι η επιδίωξη της Ρωσίας είναι να κερδίσει τον πόλεμο.

Πιστεύω πως δεν πρόκειται να εισέλθουν σε διαπραγματεύσεις εάν δεν κερδίσουν τον πόλεμο».

Υπενθυμίζεται πως ο κορυφαίος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μικαίλο Ποντόλιακ, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter πως σε ένα μεταπολεμικό συμβιβασμό θα έπρεπε να υπάρξει μια αποστρατικωποιημένη ζώνη από 100 έως 120 χλμ εντός της Ρωσίας, στις περιοχές που ξεκινούν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

«Φοβάμαι ότι από τώρα και μέχρι το καλοκαίρι, ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Ο Πούτιν έχει συγκεντρώσει 300.000 άνδρες εκεί, διπλάσιους σε σύγκριση με την έναρξη της εισβολής», δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση.

Η παρουσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία είναι «τεράστια», εξακολουθούν να βομβαρδίζουν καθημερινά και να καταστρέφουν μη στρατιωτικές υποδομές, πρόσθεσε.

«Φοβάμαι ότι δεν το κάνουν αυτό χωρίς σχέδιο. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, που σημαίνει να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία, γιατί αν δεν τη βοηθήσουμε, η Ουκρανία δεν μπορεί να αμυνθεί (μόνη της)», είπε ο Μπορέλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Δανία σχεδιάζει επιπλέον βοήθεια 2,6 δισ. δολ. για την Ουκρανία

Μόσχα: «Καταστράφηκαν όλοι οι στόχοι» στην Ουκρανία - «Καταρρίψαμε ρωσικούς πυραύλους» λέει το Κίεβο