Μητσοτάκης πριν το debate: Εύχομαι να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση, να μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης πριν το debate: Εύχομαι να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση, να μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας
«Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις που περιμένουν παρά το αυστηρό πλαίσιο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τις εκλογές».

Tην ελπίδα του να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate των πολιτικών αρχηγών.

«Εύχομαι να έχουμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση και κυρίως να μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας. Για το πώς θα ενισχύσουμε τα εισοδήματα. Για το πώς θα αυξήσουμε μισθούς, πώς θα μειώσουμε την ανεργία. Πώς θα αποκτήσουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ. Πώς θα θωρακίσουμε την πατρίδα απέναντι στις μεγάλες εξωτερικές απειλές. Και θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις που περιμένουν από μία τέτοια συζήτηση παρά το αυστηρό πλαίσιο που δυστυχώς διέπει πάντα τέτοιου είδους οργανωμένες συζητήσεις» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την ελεύθερη ερώτηση που είχαν ζητήσει οι δημοσιογράφοι από τη διακομματική επιτροπή, αντί του ελεύθερου μηνύματος των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε: «Προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση για ελεύθερη ερώτηση».

Υπενθυμίζεται πως οι έξι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους 6 πολιτικούς αρχηγούς, πάνω σε έξι θεματικές ενότητες:

  1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
  2. Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
  3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
  4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  5. Περιβάλλον και Ενέργεια
  6. Νέα Γενιά

Κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό, με follow up ερώτηση 15 δευτερολέπτων από τον δημοσιογράφο και απάντηση 45 δευτερόλεπτα από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Οι δημοσιογράφοι είναι η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA) Με κλήρωση καθορίστηκε οτι η Σία Κοσιώνη θα είναι η πρώτη δημοσιογράφος που θα απευθύνει ερώτηση ενώ ο κύκλος των θεματικών θα κλείσει με ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Το 36,9% εμπιστεύεται περισσότερο τον Μητσοτάκη

Σε Τρίκαλα και Βόλο την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκέρτσος: Λάθος η τακτική Ανδρουλάκη για «κόκκινη γραμμή» έναντι συνεργασίας με Μητσοτάκη πρωθυπουργό

gazzetta
gazzetta reader insider insider