Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Το 36,9% εμπιστεύεται περισσότερο τον Μητσοτάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Το 36,9% εμπιστεύεται περισσότερο τον Μητσοτάκη
Στην ερώτηση για την εμπιστοσύνη στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός προηγείται με 36,9%. Για το «τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι», το 37,2% απαντά πως «πρέπει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στις 6,1 μονάδες ανέρχεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Ειδικότερα, σχετικά με την πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, διαμορφώνεται στις 6,1 μονάδες με το γαλάζιο κόμμα να είναι πρώτο με ποσοστό 32,4%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,3% , ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%, το ΜέΡΑ25 με 3,3% και η Ελληνική Λύση με 3,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 10,5%.

Αξιολόγηση κυβέρνησης

Στο ερώτημα για συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης το 37,7% την αποτιμά αρνητικά, μάλλον αρνητικά το 15,8%, ενώ το 24,6% απάντησε θετικά και το 21,5% μάλλον θετικά.

Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 36,9% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 24,9% τον Αλέξη Τσίπρα, 5,6% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 5,4% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 3,6% τον Γιάνη Βαρουφάκη, 3% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 1,7% «άλλον», ενώ το 18,9% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές

Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές το 37,2% απάντησε ότι πρέπει να δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια δεύτερη θητεία, ενώ το 28,7% είπε ότι θα πρέπει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει. Το 29,5% απάντησε ότι ο λαός πρέπει να ενισχύσει άλλο κόμμα ανεξαρτήτως νικητή.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ για διαφορά άνω των 6 μονάδων συγκεντρώνει 21%, ενώ για διαφορά μικρότερη των 6 μονάδων συγκεντρώνει 44,2%. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, για νίκη με μεγάλη διαφορά συγκεντρώνει 6%, ενώ για νίκη με μικρότερη διαφορά συγκεντρώνει 16,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok με το χαμένο πέναλτι και την bad hair day

Capital Economics: Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μετά από τις δεύτερες εκλογές

Σκέρτσος: Το debate θα αποκαλύψει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να διαμορφώσει συνεργασίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider