Ρωσία: Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο - Διαψεύδουν οι Αμερικανοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο - Διαψεύδουν οι Αμερικανοί
«Αυτές οι αποφάσεις για τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, λαμβάνονται στην Ουάσιγνκτον και όχι στο Κίεβο» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Τελευταία ενημέρωση: 14:39

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ανέφερε την Πέμπτη πως οι ΗΠΑ βρίσκονται από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως η Ουάσινγκτον θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Ρωσία ξέρει τους στόχους που διαλέγει, προσθέτοντας πως η Ουκρανία απλά εφαρμόζει τα σχέδια που καταρτίζουν οι Αμερικανοί.

Ο Πεσκόφ δεν παρείχε αποδείξεις για τους ισχυρισμούς, σημείωσε το Reuters.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στο περιστατικό που συνέβη νωρίς χθες, όπου σε βίντεο φαίνονται δύο ιπτάμενα αντικείμενα να πλησιάζουν το Κρεμλίνο και το ένα εξ αυτών να εκρήγνυται με μια δυνατή λάμψη.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ανταπαντήσει, αλλά δεν έχει διευκρινίσει τι μορφή μπορεί να λάβει η απάντηση αυτή.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είχε πολλές επιλογές και η απάντηση, όταν έλθει, θα έχει εξεταστεί σοβαρά και θα είναι ισορροπημένη. Δήλωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επείγουσα έρευνα αλλά ότι δεν είναι σε θέση να πει πότε θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματά της. «Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτές οι αποφάσεις και αυτές οι δράσεις, για τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, λαμβάνονται στην Ουάσιγνκτον και όχι στο Κίεβο» υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Η επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη

Από την πλευρά του, το ρωσικό ΥΠΕΞ είπε ότι η επίθεση στο Κρεμλίνο α «δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη» και δείχνει πως το Κίεβο δεν έχει καμία επιθυμία να βάλει τέλος στον πόλεμο στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ένα κύμα ουκρανικών «τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» και «σαμποτάζ» χωρίς προηγούμενο στο ρωσικό έδαφος.

«Οι δραστηριότητες τρομοκρατίας και σαμποτάζ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ένα εύρος που δεν έχει προηγούμενο», αναφέρει.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε ακόμη τη «σιωπή» της Δύσης για το συμβάν και ζήτησε από άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν αυτό που η Μόσχα αποκάλεσε τρομοκρατική απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η απάντηση των ΗΠΑ

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την επίθεση με drone κατά του Κρεμλίνου είναι ψευδείς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Κίρμπι. Ο ίδιος δήλωσε επίσης στο MSNBC ότι οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν ούτε δίνουν τη δυνατότητα στην Ουκρανία να προχωρά σε πλήγματα έξω από τα σύνορά της.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στο περιστατικό που συνέβη νωρίς χθες, όπου σε βίντεο φαίνονται δύο ιπτάμενα αντικείμενα να πλησιάζουν το Κρεμλίνο και το ένα εξ αυτών να εκρήγνυται με μια δυνατή λάμψη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Δύο επιθέσεις με drones σε διυλιστήρια πετρελαίου στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider