Κρεμλίνο: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με δύο drones - Το Κίεβο αρνείται την εμπλοκή του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρεμλίνο: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με δύο drones - Το Κίεβο αρνείται την εμπλοκή του
Τα drones εξουδετερώθηκαν ενώ ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Τελευταία ενημέρωση: 19:26

Για απόπειρα επίθεσης στο Κρεμλίνο της Μόσχας με στόχο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με δύο drones το βράδυ της Τρίτης, κάνει λόγο η κυβέρνηση της Ρωσίας, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εν λόγω πηγή υποστηρίζει ότι τα drones εξουδετερώθηκαν ενώ ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ενώ ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο τη στιγμή της επίθεσης. Παράλληλα, δεν σημειώθηκαν ζημιές στο Κρεμλίνο από τα συντρίμμια που προκλήθηκαν από το περιστατικό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η Μόσχα υποστηρίζει πως πίσω από την επίθεση ήταν η Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε πως «το θεωρούμε τρομοκρατική οργανωμένη τρομοκρατική ενέργεια και διατηρούμε το δικαίωμα μας να απαντήσουμε στην επίθεση». «Με όποιο τρόπο και όποτε το κρίνουμε ταιριαστό» πρόσθεσε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα του Πούτιν συνεχίζεται κανονικά.

Ουκρανία: «Καμία πληροφορία» για επίθεση

Απαντώντας στις κατηγορίες της Μόσχας, η κυέρνηση της Ουκρανίας υποστήριξε πως δεν έχει στοιχεία για την επίθεση και πως δεν κάνει χρήση πόρων για επίθεσε σε ξένες περιοχές.

«Χρησιμοποιούμε τους πόρους μας για να απελευθερώσουμε τις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας» ανέφερε Ουκρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Δεν επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία της Μόσχας για το ότι η Ουκρανία επιχείρησε ανεπιτυχώς να δολοφονήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Προσπαθούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Αν υπήρχε κάτι, δεν υπήρχε προειδοποίηση».

Ζελένσκι: «Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα - Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια»

«Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα. Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την κατηγορία της Ρωσίας ότι το Κίεβο προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο χρησιμοποιώντας drones με στόχο το Κρεμλίνο.

Ερωτώμενος γιατί η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για επίθεση στο Κρεμλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε πως ο Πούτιν έχει ανάγκη να δώσει κίνητρο στο λαό του, καθώς δεν έχει να επιδείξει καμία νίκη.

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο, μια επίθεση που η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, τόνισε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου δήλωσε, παράλληλα, ότι η Ουκρανία εστιάζει στην απελευθέρωση του εδάφους της μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσική επίθεση με drone προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη πετρελαίου στην κεντρική Ουκρανία

Πριγκόζιν (ομάδα Wagner): Η ουκρανική αντεπίθεση έχει ήδη αρχίσει

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι συνέλαβε επτά ουκρανούς πράκτορες στην Κριμαία

gazzetta
gazzetta reader insider insider