Ακάρ: Αναμένουμε θετικές εξελίξεις με την Ελλάδα - Προς παράταση το μορατόριουμ για τις ασκήσεις στο Αιγαίο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακάρ: Αναμένουμε θετικές εξελίξεις με την Ελλάδα - Προς παράταση το μορατόριουμ για τις ασκήσεις στο Αιγαίο
Θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ

Θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωση που δείχνει μία εμφανής αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο πλευρών, η οποία και παρατηρήθηκε μετά και τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε στη γειτονική χώρα στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακάρ μιλώντας σήμερα, Παρασκευή (7/4) σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι οι θετικές εξελίξεις αναμένεται στην παράταση της διάρκειας του μορατόριουμ, το οποίο και προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου οπότε υπάρχει πολύς τουρισμός.

«Φυσικά, πρέπει να λύσουμε κάποια προβλήματα μας. Ελπίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα, ως δυο πολιτισμένες χώρες, μπορούμε να τα λύσουμε στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου με ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό» πρόσθεσε ο Ακάρ, ερωτηθείς για την επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Παναγιωτόπουλου στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Ο Ακάρ σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του διαλόγου. Η ευχή μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος πραγματικά να γίνουν πλέον θάλασσες φιλίας με την δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία την επομένη των εκλογών

Τουρκία: Νέα μέτρα για μετατροπή ξένου συναλλάγματος στη λίρα, ενόψει των εκλογών του Μαΐου

gazzetta
gazzetta reader insider insider