Σκρέκας: Δεν υπάρχει καμία διάθεση ιδιωτικοποίησης του νερού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Δεν υπάρχει καμία διάθεση ιδιωτικοποίησης του νερού
«Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση τουλάχιστον» διαβεβαίωσε ο Έλληνας ΥΠΕΝ.

«Δεν υπάρχει καμία διάθεση ιδιωτικοποίησης του νερού», επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ. Σκρέκας, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων».

«Οι μόνοι που μπορούν να παρέχουν πόσιμο νερό και αρδευτικό νερό στη χώρα είναι δημόσιοι δημοτικοί οργανισμοί και ο Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων», τόνισε ο κ. Σκρέκας, διαβεβαιώνοντας ότι «το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση τουλάχιστον».

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος ζήτησε από τον υπουργό να ενημερώσει για αλλαγές που θα επιφέρει στο νομοσχέδιο, καθώς δεν είναι ορθό να ενημερώνεται σχετικώς η ολομέλεια από δημοσίευμα εφημερίδας για απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων.

Απαντώντας ο κ. Σκρέκας είπε ότι οι νομοτεχνικές βελτιώσεις θα είναι σε γνώση των βουλευτών πολύ νωρίτερα από το πέρας της συνεδρίασης, ώστε να συμβάλουν οι βουλευτές στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος για την εκτός σχεδίου δόμηση, αναστέλλονται οι άδειες – Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται

«Παράθυρο» Γέλεν για περισσότερες εγγυήσεις καταθέσεων εάν επιδεινωθεί η τραπεζική κρίση

Σιδηρόδρομος: Οι προτάσεις των μηχανοδηγών για επανεκκίνηση – Τα 9 «κόκκινα» σημεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider