Τι δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων – Προβάδισμα έναντι του Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων – Προβάδισμα έναντι του Ερντογάν
Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον εθνικιστή εταίρο του Μπαχτσελί, ενώ φαίνεται να χάνει έδαφος και σε παραδοσιακά προπύργιά του που επλήγησαν από τον διπλό καταστροφικό σεισμό.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δίνει μεγάλο προβάδισμα στο μέτωπο της αντιπολίτευσης» με διαφορά τουλάχιστον 13 μονάδων έναντι του Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν πρόκειται να αποκλίνουμε από την εθνική παραδοσιακή πολιτική μας, όσον αφορά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Δεν θα υπάρξει καμία παραχώρηση στα ζητήματα με τον νότιο γείτονά μας τη Συρία, την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα», είπε στο μεταξύ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε εξαγγελίες του επί εξωτερικής πολιτικής σύμφωνα με την ΕΡΤ. «Με τον αξιότιμο Εκρέμ Ιμάμογλου και με τον αξιότιμο Μανσούρ Γιαβάς ξεκινήσαμε μαζί την προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο κοινός υποψήφιος των 6 κομμάτων της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επιβεβαιώνοντας ότι οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας θα έχουν ενεργό ρόλο στην αντιπαράθεση με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Με το κλίμα για τυχόν προσέγγιση του φιλοκουρδικού κόμματος των Λαών (HDP) να είναι θετικό, ο φυλακισμένος πρώην ηγέτης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς ρωτά με ανοικτή επιστολή την Μεράλ Ακσενέρ γιατί δεν αφήνει το κόμμα του να διαπραγματευτεί «για το καλό της Τουρκίας».

«Ο Κιλιτσντάρογλου μπορεί να συναντηθεί με το HDP, αλλά δεν μπορεί να φέρει και εμάς στο τραπέζι», δήλωσε η Ακσενέρ αν και πληροφορίες του πρακτορείου Reuters μετέδιδαν ότι η επικεφαλής του «Καλού Κόμματος »(IYI) δεν θα εναντιωθεί στο να ξεκινήσουν διάλογο άλλα κόμματα με το φιλοκουρδικό κόμμα το οποίο ανακοίνωσαν ότι θα καλαωσόριζαν στο μέτωπο της αντιπολίτευσης το Κόμμα DEVA και το Κόμμα του Μέλλοντος.

Την ίδια στιγμή, η συμμαχία της αντιπολίτευσης κερδίζει έδαφος και σε περιοχές με έντονο κουρδικό στοιχείο, με νέα δημοσκόπηση να επιβεβαιώνει ότι η εμπιστοσύνη των Κούρδων ψηφοφόρων προς τον Κιλιτσντάρογλου φαίνεται να ενισχύεται ακόμα περισσότερο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον εθνικιστή εταίρο του Μπαχτσελί, ενώ φαίνεται να χάνει έδαφος και σε παραδοσιακά προπύργιά του που επλήγησαν από τον διπλό καταστροφικό σεισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν συνομιλίες με το φιλοκουρδικό HDP

Συνάντηση αξιωματούχων Τουρκίας, Συρίας, Ιράν και Ρωσίας την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα

Βρετανία: Κυρώσεις σε πρόσωπα και οργανισμούς τεσσάρων χωρών για βιαιοπραγία σε βάρος γυναικών

gazzetta
gazzetta reader insider insider