Ινδός ΥΠΕΞ: «Γέρος, πλούσιος, δογματικός και επικίνδυνος» ο Τζορτζ Σόρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδός ΥΠΕΞ: «Γέρος, πλούσιος, δογματικός και επικίνδυνος» ο Τζορτζ Σόρος
Σκληρή επίθεση στον 92χρονο δισεκατομμυριούχο από τον επικεφαλής της ινδικής διπλωματίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας δήλωσε πως ο κόσμος χρειάζεται να γίνει μια συζήτηση για τη δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος «γέρο, πλούσιο, δογματικό και επικίνδυνο».

Σε μια ομιλία πριν από τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Σόρος επέκρινε την Πέμπτη τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι λέγοντας ότι η Ινδία ήταν δημοκρατία αλλά ο Μόντι δεν είναι δημοκράτης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ σε συνέδριο στο Σίδνεϊ το Σάββατο υπογράμμισε ότι τα σχόλια του Σόρος ήταν τυπικά μιας «ευρωατλαντικής άποψης».

«Είναι ηλικιωμένος, πλούσιος, δογματικός και επικίνδυνος. Όταν τέτοιοι άνθρωποι με τέτοιες απόψεις και τέτοιους οργανισμούς επενδύουν πραγματικά πόρους στα αφηγήματά τους, ξέρουμε καλά τι συμβαίνει» ανέφερε και πρόσθεσε πως «είμαστε μια χώρα που πέρασε από την αποικιοκρατία, γνωρίζουμε τους κινδύνους που προκύπτουν όταν υπάρχει εξωτερική παρέμβαση».

«Μας ανησυχεί» σημείωσε αλλά οι ψηφοφόροι της Ινδίας αποφάσισαν «πώς πρέπει να λειτουργεί η χώρα», συμπλήρωσε σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σόρος: Η Ρωσία δεν θα απειλεί πια την Ευρώπη ή τον κόσμο εάν νικήσει η Ουκρανία

Η Twitter θα χρεώνει τα SMS του ελέγχου ταυτότητας 2 παραγόντων

CAC 40: Τα είδη πολυτελείας εκτοξεύουν 14% το χρηματιστήριο στο Παρίσι - Πρωτιά για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider