Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα: Συναντήσεις με Μητσοτάκη, Δένδια και Τσίπρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα: Συναντήσεις με Μητσοτάκη, Δένδια και Τσίπρα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα βρεθεί σε Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδας από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου.

«Στάση» στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο επίσημης περιοδείας του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, ο Μπλίνκεν θα βρεθεί σε Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδας από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου.

Στη χώρα μας, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Μπλίνκεν θα ξεκινήσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στις 16 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στη Γερμανία προκειμένου να παραστεί στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Ο κ. Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία στις 19 Φεβρουαρίου «για να δει από κοντά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν τις τουρκικές αρχές να ανταποκριθούν στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, καθώς και τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής σχέσης των ΗΠΑ με την Τουρκία ως πολύτιμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα ευχαριστήσει επίσης την κυβέρνηση της Τουρκίας για την υποστήριξή της στη διασυνοριακή βοήθεια προς τις πληγείσες περιοχές της Συρίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Επικοινωνία Μπλίνκεν με τον Τσαβούσογλου για τον σεισμό στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider