Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες στα νησιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες στα νησιά
«Η Ελλάδα π.χ. παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, αυτό είναι η ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 καθώς και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέμεινε στην προκλητική στάση της Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά σε μία πάγια θέση της Τουρκίας με επίκληση σε διεθνείς συνθήκες.

«Oπότε λοιπόν όταν η Ελλάδα π.χ. παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, αυτό είναι η ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 καθώς και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947. Στέλνω επιστολή στον ΟΗΕ ότι είναι ξεκάθαρη παραβίαση των συνθηκών» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, απείλησε λίγο - πολύ ότι είτε Σουηδία και Φινλανδία θα μπουν στο ΝΑΤΟ με τους όρους της Άγκυρας, ή δεν θα μπουν, ακόμα και αν υπάρχει κίνδυνος να τους επιτεθεί η Ρωσία!

«Οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή, ό,τι και αν είναι, η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Όσο εφαρμόζουν αυτή την τριμερή συμφωνία, η άποψή μας θα είναι θετική. Ωστόσο, χωρίς εφαρμογή αυτών, όποια και αν είναι η κατάσταση, η θέση μας είναι εξαιρετικά άκαμπτη. Όπως είπα στην αρχή, φυσικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανησυχίες μας για την ασφάλεια. Όχι μόνο (οι ανησυχίες) αυτών» επεσήμανε ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Εγώ τον αγαπώ πολύ, πάρα πολύ»: Νέο σόου Ερντογάν με τραγούδι

H Toyota αναβαθμίζει τη μονάδα παραγωγής στην Τουρκία - Νέα επένδυση 317 εκατ. ευρώ

Στο «αέρα» δεκάδες εργαζόμενοι Ελληνικών τουριστικών γραφείων που «δουλεύουν» με Ρωσία & Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider