Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες στα νησιά

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες στα νησιά
«Η Ελλάδα π.χ. παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, αυτό είναι η ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 καθώς και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέμεινε στην προκλητική στάση της Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά σε μία πάγια θέση της Τουρκίας με επίκληση σε διεθνείς συνθήκες.

«Oπότε λοιπόν όταν η Ελλάδα π.χ. παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, αυτό είναι η ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 καθώς και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947. Στέλνω επιστολή στον ΟΗΕ ότι είναι ξεκάθαρη παραβίαση των συνθηκών» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, απείλησε λίγο - πολύ ότι είτε Σουηδία και Φινλανδία θα μπουν στο ΝΑΤΟ με τους όρους της Άγκυρας, ή δεν θα μπουν, ακόμα και αν υπάρχει κίνδυνος να τους επιτεθεί η Ρωσία!

«Οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή, ό,τι και αν είναι, η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Όσο εφαρμόζουν αυτή την τριμερή συμφωνία, η άποψή μας θα είναι θετική. Ωστόσο, χωρίς εφαρμογή αυτών, όποια και αν είναι η κατάσταση, η θέση μας είναι εξαιρετικά άκαμπτη. Όπως είπα στην αρχή, φυσικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανησυχίες μας για την ασφάλεια. Όχι μόνο (οι ανησυχίες) αυτών» επεσήμανε ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποντάρουν Ελλάδα και για το καλοκαίρι του 2026 οι αεροπορικές

Αγγελίες εργασίας: Ποιες ειδικότητες έχει ανάγκη η ελληνική αγορά και ποιες αναζητά η Ευρώπη - Πως «φιλτράρονται» τα βιογραφικά

Ενεργειακή Φτώχεια: Το κρυφό κοινωνικό κόστος πίσω από το φως και τη θέρμανση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider