Ερντογάν: «Όραμά μας ο αιώνας της Τουρκίας» - Aναφορές και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

Newsroom
Μοιράσου το
Ερντογάν: «Όραμά μας ο αιώνας της Τουρκίας» - Aναφορές και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία
«Όποιος υποτιμά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας η 724η επέτειος ίδρυσης είναι σήμερα, σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, είναι είτε προδότης είτε δεν μπορεί να τη χωνέψει».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε σήμερα προεκλογική ομιλία στο Μπιλετζίκ στην κεντρική Τουρκία, όπου αναφέρθηκε τόσο στο καίριο ζήτημα των εκλογών της 14ης Μαΐου, όσο και την επέτειο από την ίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την οποία και συνέδεσε στο προεκλογικό του μήνυμα.

«Προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές, όραμά μας ο αιώνας της Τουρκίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας: «Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, το έθνος μας δημιούργησε ισχυρά κράτη, προστάτευσε όλους όσους ζούσαν υπό την κυριαρχία του, τους κράτησε ασφαλείς και τους έκανε να ευημερούν. Σε αυτά τα εδάφη, κάθε αγώνας από τους Σελτζούκους μέχρι την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη Δημοκρατία έχει μια θέση πάνω από τα κεφάλια μας. Ακόμη και όταν προσπάθησαν να το κάνουν ξένο στην ίδια του την πατρίδα, το έθνος μας δεν έχασε αυτό το όραμα και αγκάλιασε τα όνειρα των προγόνων του» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας στη συνέχεια την κεμαλική αντιπολίτευση για εθνικούς προδότες και ιμπεριαλιστές».

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε και σε εθνικιστικό παραλήρημα σχετικά με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, για την οποία σημείωσε ότι όποιος την υποτιμά είναι είτε προδότης είτε δεν μπορεί να τη χωνέψει. «Όποιος υποτιμά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας η 724η επέτειος ίδρυσης είναι σήμερα, σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, είναι είτε προδότης είτε δεν μπορεί να τη χωνέψει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CNN Turk: O Μητσοτάκης μας ειρωνεύεται και μας βάζει στο στόχαστρo - Aνησυχία για τα δημοσιεύματα για Ερντογάν

Washington Examiner: Καρκίνωμα και σατανικός κακοποιός ο Ερντογάν

Τουρκία: Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Δανός πρέσβης σε σχέση με αντιτουρκική διαδήλωση στην Κοπεγχάγη