Bloomberg: Ο Πούτιν ετοιμάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία την άνοιξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Ο Πούτιν ετοιμάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία την άνοιξη
Προς νέο κύμα επιστράτευσης σε συνδυασμό με επίθεση στα ουκρανικά εδάφη φέρεται να προσανατολίζεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία με πιθανή εκκίνηση τον Φεβρουάριο –Μάρτιο, όπως τονίζει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Πούτιν θα επιδιώξει να δείξει ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να αναλάβει εκ νέου την πρωτοβουλία μετά τις αποτυχίες που είχε αρκετούς μήνες και να ασκήσει πιέσεις στο Κίεβο και στους συμμάχους του, να συμφωνήσουν σε κάποια εκεχειρία, η οποία θα επιτρέψει στην Ρωσία να διατηρήσει τον έλεγχο στα εδάφη που κατέλαβε.

Παράλληλα, δεν μπορεί να αρνηθεί την αδυναμία των ενόπλων δυνάμεων, για την δημιουργία των οποίων χρειάστηκε δεκαετίες ενώ οι συνεχείς αποτυχίες, ανάγκασαν «πολλούς στο Κρεμλίνο να δουν πιο ρεαλιστικά τις άμεσες φιλοδοξίες τους, παραδεχόμενοι, ότι θα ήταν επίτευγμα να διατηρήσουν την υπάρχουσα γραμμή μετώπου».

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος εξακολουθεί να πιστεύει ότι πιο μεγάλες δυνάμεις και η ετοιμότητα για σημαντικές ανθρώπινες απώλειες θα του δώσουν την δυνατότητα να νικήσει, ενώ την άνοιξη μπορεί να αρχίσει νέο κύμα επιστράτευσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολωνός πρωθυπουργός: «Την ημέρα της απελευθέρωσης του Άουσβιτς, ο Πούτιν χτίζει νέα στρατόπεδα»

Τρέχουν να «φουλάρουν» με ρωσικό ντίζελ οι Ευρωπαίοι λίγο πριν το εμπάργκο

Ρωσία: «Μπλόκο» στους ιστότοπους της CIA και του FBI για «διάδοση ψευδών πληροφοριών»

gazzetta
gazzetta reader insider insider