Πούτιν: Αναπόφευκτη η νίκη μας στην Ουκρανία - Ηρωικοί και θαρραλέοι οι Ρώσοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Αναπόφευκτη η νίκη μας στην Ουκρανία - Ηρωικοί και θαρραλέοι οι Ρώσοι
Η ενότητα, η αλληλεγγύη του λαού μαζί με το θάρρος και τον ηρωισμός των στρατιωτών αποτελούν κομβικούς παράγοντες για τη ρωσική νίκη στην Ουκρανία σύμφωνα με τον Πούτιν.

Ως «αναπόφευκτη» χαρακτήρισε τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον εργατών κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπλων στην γενέτειρα του, την Αγία Πετρούπολη.

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία παράγει ετησίως τόσους πυραύλους αεράμυνας όσο και όλοι οι άλλοι κατασκευαστές στον κόσμο, και αυτό, μεταξύ άλλων, εμπνέει εμπιστοσύνη για τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον κ. Πούτιν.

«Για παράδειγμα, παράγουμε 3 φορές περισσότερους πυραύλους αεράμυνας από αυτούς που παράγονται ετησίως από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γενικά, η αμυντική μας βιομηχανία παράγει περίπου την ίδια ποσότητα πυραύλων αεράμυνας για διάφορους σκοπούς ετησίως με όλους τους στρατιωτικούς και βιομηχανικούς ετέρους. Οι επιχειρήσεις παράγουν για τον κόσμο. Η παραγωγή μας είναι εύκολα συγκρίσιμη με την παγκόσμια παραγωγή», διεμήνυσε συνομιλώντας με τους εργάτες του εργοστασίου Obukhov.

Ο Πούτιν απαρίθμησε επίσης μια σειρά από λόγους που προδιαγράφουν τη νίκη της χώρας του στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» σε συνδυασμό με τον ηρωισμό και το θάρρος των Ρώσων.

«Από την άποψη του τελικού αποτελέσματος και της νίκης, που είναι αναπόφευκτη, υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι βέβαια και που αποτελούν τη βάση της νίκης μας. Αυτή είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη του ρωσικού και, γενικά, του πολυεθνικού ρωσικού λαού. Αυτό είναι το θάρρος και ο ηρωισμός των μαχητών μας στο πλαίσιο ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και στην πρώτη γραμμή και, φυσικά, το έργο του στρατιωτικού-βιομηχανικού τομέα, των επιχειρήσεων σαν τη δική σας και των ανθρώπων σαν εσάς και ολόκληρης της οικονομίας» υπογράμμισε.

«Η βιομηχανία και η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών μαζί με την ευρύτερη κοινωνική σφαίρα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για οικογένειες που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από το κράτος και την υγειονομική περίθαλψη - όλα αυτά δημιουργούν τη βάση για την αποτελεσματική μας ανάπτυξη και τη νίκη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό», εξήγησε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως οι σημερινές ουκρανικές αρχές δοξάζουν τον Στεπάν Μπαντέρα, ο οποίος ήταν συνεργάτης του Χίτλερ, και ο στρατός του Κιέβου συνεχίζει την πρακτική των εκτελεστικών αποσπασμάτων, τις δολοφονίες και εξουδετερώσεις αμάχων στο Ντονμπάς και τις παρακείμενες περιοχές.

«Ως εκ τούτου, έχουμε κάθε λόγο να αποκαλούμε νεοναζιστικό το σημερινό καθεστώς και έχουμε κάθε λόγο να βοηθήσουμε με τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων εκείνους τους ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της ρωσικής κουλτούρας και ομιλητές της ρωσικής γλώσσας. Το εκτιμούν καθώς ο πολιτισμός και η παράδοσή τους που ταυτίζονται με τη δική μας. Δεν μπορούμε να μην τους υπερασπιστούμε», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών σε συντριβή ελικοπτέρου - 14 συνολικά τα θύματα

Το νεότερο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας πλέει προς προσωρινή βάση στην Αρκτική

Ρωσία: Ο Πούτιν τερματίζει σειρά συμφωνιών με το Συμβούλιο της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider