Τσαβούσογλου προς ΗΠΑ: Η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας έχει αρχίσει να χαλάει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαβούσογλου προς ΗΠΑ: Η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας έχει αρχίσει να χαλάει
«Η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας έχει αρχίσει να χαλάει. Η Αμερική είχε μια πολιτική ισορροπίας».

Mήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στα F-35, τονίζοντας ότι αν δεν δώσει προσοχή η Ουάσιγκτον, δεν θα έχει σημασία, ποιος και τι όπλα πουλάει.

«Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουμε τη δεύτερη υπουργική συνάντηση της συνάντησης του Στρατηγικού Μηχανισμού με τον κ. Μπλίνκεν. Οι φίλοι μας πήγαν στην Ουάσιγκτον. Και εκεί, σήμερα και αύριο, θα πραγματοποιήσουν τις προπαρασκευαστικές τους συναντήσεις. Την Τετάρτη θα αξιολογήσουμε από κοινού τα θέματα που έχουμε καθορίσει στην ατζέντα μας. Ένα από αυτά, όπως αναφέρατε, είναι το F-35. Ωστόσο, εκτός από τα F-35, υπάρχουν θέματα που θα εξετάσουμε σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο. Οι στρατιωτικές διαπραγματεύσεις για το F-35 έχουν ολοκληρωθεί» τόνισε αρχικά σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μία ή δύο αντιρρήσεις, αλλά... συγκεκριμένα ένας γερουσιαστής προβάλλει συνεχώς τις αντιρρήσεις του. Όμως, όπως γνωρίζετε, έχουν εκκαθαριστεί και οι προηγούμενες προτάσεις και προτάσεις για αλλαγή. Εμείς θα θέλαμε να περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν από καμία χώρα υπό όρους ή με τρόπο που θα είναι δεμένα τα χέρια μας. Και έχουμε μοιραστεί αυτές τις σκέψεις στο παρελθόν. Από την άλλη, το θέμα της 'παραχώρησης των F-35 στην Ελλάδα' είναι μια είδηση που διαβάζουμε κι εμείς στα ΜΜΕ» πρόσθεσε.

«Αλλά γενικά λέμε το εξής στις ΗΠΑ: Η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας έχει αρχίσει να χαλάει. Η Αμερική είχε μια πολιτική ισορροπίας. Δυστυχώς, και η ισορροπία μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο άρχισε να επιδεινώνεται. Ένας σύμμαχος όπως η Αμερική πρέπει να δώσει προσοχή σε αυτές τις ισορροπίες. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος πουλά ποιο όπλο σε ποιον. Το σημαντικό είναι, ποια είναι η δύναμή μας; Τι κάνουμε; Ποιά βήματα κάνουμε για τα συμφέροντά μας; Αυτό είναι πιο σημαντικό για εμάς» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σουηδία: Δεν θα διενεργηθεί έρευνα για το ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν

Τουρκία: Για εκλογές στις 14 Μαΐου προϊδεάζει ο Ερντογάν

Πιερρακάκης: Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες το my Health εμπλουτίζεται και γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου

gazzetta
gazzetta reader insider insider