Οικονόμου: Η Δικαιοσύνη δεν θα αφήσει καμία σκιά απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες

Newsroom
Μοιράσου το
Οικονόμου: Η Δικαιοσύνη δεν θα αφήσει καμία σκιά απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες
Την βεβαιότητά του ότι «η Δικαιοσύνη θα παρέμβει και δεν θα επιτρέψει την παραμικρή σκιά απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες» εξέφρασε με δήλωση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον κ. Ντογιάκο

Την βεβαιότητά του ότι «η Δικαιοσύνη θα παρέμβει και δεν θα επιτρέψει την παραμικρή σκιά απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες» εξέφρασε με δήλωση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον κ. Ντογιάκο

Παράλληλα, ανέφερε ότι «καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στην αντίληψη ότι εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη», ενώ σημείωσε ότι η δικαιοσύνη κάνει ο,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει καμία σκιά και πως η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει και εξακολουθεί να εμπιστεύεται απόλυτα τη δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι από τον Αύγουστο η δικαστική έρευνα δεν έχει αποτέλεσμα, αναρωτήθηκε ποιός προσδιορίζει πόσο μπορεί και πρέπει να κρατήσει μια έρευνα και τόνισε πως η δικαιοσύνη αξίζει της εμπιστοσύνης όλων μας και είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας.

«Έχω απαντήσει», είπε σε ερωτήσεις για τα περί παρακολουθήσεων των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων. Επανέλαβε επίσης μετά από σχετική ερώτηση ότι η Πολιτεία δεν έχει προμηθευτεί και χρησιμοποιήσει κακόβουλα λογισμικά και πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που προχωρά στην καθολική απαγόρευσή τους.

Για το χρόνο των εκλογών ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι θα γίνουν στο τέλος ή πολύ κοντά στο τέλος της τετραετίας. «Θα είμαστε συνεπείς. Θα γίνουν το 2023, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας», υπογράμμισε.

Ερωτήσεις αν ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα γίνει ή μπορεί να μην γίνει λόγω εκλογών, απάντησε ότι ο προγραμματισμός ακολουθείται κανονικά.

Ερωτηθείς αν γίνονται συνεννοήσεις με το βρετανικό μουσείο για τα γλυπτά του Παρθενώνα, δήλωσε πως βασική επιδίωξη είναι η επανένωσή τους και πως η κυβέρνηση έκανε και εξακολουθεί να κάνει συζητήσεις με τη βρετανική πλευρά. «Απέχουμε πολύ από τα έχουμε ανακοινώσεις και συμφωνίες», συμπλήρωσε.

Για το περιστατικό με τον πυροβολισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη και σε ερώτηση αν η ζωή αξίζει 20 ευρώ καύσιμα, απάντησε πως η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα και πως θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει.

Σε ότι αφορά τη δίκη για το Μάτι και τις ευθύνες που αποδίδονται στους πυρόπληκτους, τόνισε πως μιλάμε για τραγωδία και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με ευαισθησία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής εισφοράς στις τράπεζες ο κ. Οικονόμου απάντησε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και πως οι τράπεζες έχουν το περιθώριο να συμβάλλουν ώστε να μην έχουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων. Σημείωσε ότι η συζήτηση με τις τράπεζες είναι σε εξέλιξη.

Επίσης για τους δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο ανάφερε πως ήδη η κυβέρνηση έχει παρέμβει για τη συμμετοχή τους στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ΕΣΥ, μετά από σχετική ερώτηση τόνισε πως δίνει αυξήσεις και επιδόματα στους γιατρούς καθώς και τη δυνατότητα στους γιατρούς εφόσον έχουν πλήρως ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο ΕΣΥ να παρέμβουν και στον ιδιωτικό τομέα.

Ερωτηθείς για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου ανάφερε ότι η κυβέρνηση άλλαξε τη διοίκηση της δομής ως όφειλε αξιοποιώντας νόμο που η ίδια ψήφισε το καλοκαίρι προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής για τα παιδιά που διαβιούν εκεί και να διευκολυνθεί το έργο των αρχών όσον αφορά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σχετικά με τη συνεδρίαση των υπουργών ενέργειας δήλωσε πως η κυβέρνηση προσδοκά αποφάσεις που να έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα στην αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας στην κατεύθυνση των προτάσεων που η ελληνική κυβέρνηση πρώτη μαζί με άλλες έχει εδώ και μήνες καταθέσει.

Για τις τουρκικές προκλήσεις ανέφερε πως δεν τις προσπερνάμε και πως η χώρα απαντά με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα ενώ η στρατηγική μας έχει αποδώσει και δεν θα μας αποπροσανατολίσουνε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντογιάκος: Έλληνες εισαγγελείς γρηγορείτε

Οικονόμου: Από την άνοιξη και μετά οι εκλογικές διαδικασίες